Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

NA ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ! (την ησυχία μας)Την παραπάτω γελοιογραφία την έχω βρει εδώ και 3-4 χρόνια τυχαία, σερφάροντας στο νετ. Πέρα από το αστείο της, έχει και ένα σοβαρό μύνημα. 
ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ στο Ιντερνέτ !!  Όλοι καλύπτονται - οι πολλοί τέλος πάντων - από μία ανωνυμία. Αυτό είναι καλό, είναι η δύναμη του Ιντερνετ. Λες ότι θέλεις, κάνεις την πλάκα σου ελεύθερα χωρίς ταμπού και αναστολές. 


Κάθε νόμισμα όμως έχει ΔΥΟ όψεις. Αυτή την αδυναμία την εκμεταλλεύονται πολλά άτομα που "ψαρεύουν" σε θολά νερά. Η παρέα, ο ενθουσιασμός, η έλειψη πείιρας κάνει την "ψαριά" τους σημαντική... 


Όχι... ΔΕΝ είναι όλοι οι ανώνυμοι και όσοι χρησιμοποιούν ψευδώνυμα υστερόβουλοι, με σκοτεινές προθέσεις, κακόβουλοι που κάνουν την πλάκα τους εις βάρος άλλων κ.λ.π  ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ !! Πολλοί χρειάζονται την ανωνυμία για να εκφρασθούν ελεύθερα, γυναίκες φοβούνται να δώσουν πραγματικά στοιχεία (και συχνά ΚΑΛΑ κάνουν)... Τίποτα το επιλήψιμο σε αυτό. 


Όμως όπως σε κάθε έργο... έτσι και εδώ... υπάρχουν και οι "περίεργοι" , οι "κακοί". Αλλάζουν φύλο, αλλάζουν επάγγελμα, συνήθειες, δίνουν ψεύτικα στοιχεία για τον ευατό τους, ΟΧΙ για να κάνουν μία πλάκα ή να καλυφθούν και να εκφρασθούν ελεύθερα, αλλά για να κερδίσουν κάτι. Λεφτά, πελατεία (κάθε είδους), θύματα για τις ΟΠΟΙΕΣ ορέξεις τους, να χωθούν εκεί που δεν τους πέφτει λόγος, να εκβιάσουν, να κάνουν χονδρές και επώδυνες πλάκες, να διαστρεβλώσουν...


ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΛΟΙΠΟΝ !! Δεν είναι όλοι με ένα χαιδευτικό μάλλον παρά ψευδώνυμο, δεν δίνουν όλοι πραγματικά στοιχεία ούτε είναι εύκολο να αναζητήσεις και να τους βρεις όλους. Ή όλες . Ή "όλους που είναι όλες και όλες που είνα όλοι" . 


Και πάλι : Όλοι οι ανώνυμοι ΔΕΝ είναι "ύποπτοι" ή κατακριτέοι. Ούτε καν οι περισσότεροι. Όλοι όμως οι ύποπτοι ή κατακριτέοι ΕΙΝΑΙ ανώνυμοι... (μιλάω για το νετ, όχι για τα όποια αίσχη των όποιων επωνύμων. Αυτά είναι άλλη ΜΕΓΑΛΗ ιστορία αλλά δεν γράφω για αυτούς τώρα).

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΑΡΕΕΣ. 
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΡΟ ΔΥΣΑΡΕΣΤΩΝ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ !!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου