Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΕ ΑΝΔΡΑ ;

Ένα ερώτημα στο οποίο συνήθως (όχι πάντα !) οι άνδρες και οι γυναίκες απαντούν διαφορετικά . 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛIΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ;

"ΝΑΙ !" θα απαντήσουν οι περισσότερες γυναίκες. Και θα αρχίσουν τα : "εμένα ο καλύτερος μου φίλος είναι άνδρας !" , "εγώ έχω μόνο (ή περισσότερους) άνδρες φίλους" κ.λ.π . Λίγες γυναίκες θα απαντήσουν "ΟΧΙ". 

Οι άνδρες θα κουνήσουν το κεφάλι τους με νόημα. Μερικοί ίσως χαμογελάσουν αμήχανα ή πονηρά. Κάποιοι - αν τους ρωτά η "κολλητή" τους θα αποφύγουν να δώσουν ξεκάθαρη απάντηση. .. Μερικοί ίσως συμφωνήσουν με την πλειοψηφία των γυναικών, και μερικοί -του χύμα και τσουβαλάτα - θα πουν ευθέως "ΟΧΙ !!"

ΠΡΙΝ ΠΑΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ 

1. Δηλώνω εξ' αρχής ότι είμαι ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ οπαδός του "ΟΧΙ !! "Στο πετσί μου" που λένε ! Θα καταλάβετε στη συνέχεια. 

2. Μιλώ για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ φίλους και φίλες. Δεν μιλώ για γνωστούς, γνωστές, ευχάριστες γνωριμίες κ.λ.π. Δεν μιλώ για κοινωνικές ή συγγενικές επαφές. Αυτές όλες - κυριαρχούν στις μέρες μας - είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικές περιπτώσεις . 

3. Από εδώ και πέρα φυσικά διαβάζετε ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ μου απόψεις. Ελεύθεροι να συμφωνήσετε ή να διαφωνήσετε. Θα χαρώ να δω τις δικές σας σκέψεις.

Η Φιλία είναι ΙΕΡΟ πράγμα. Ίσως είναι η σοβαρότερη των ανθρωπίνων σχέσεων, σίγουρα είναι μία από τις σοβαρότερες. Εμπεριέχει την αγάπη, αγαπάς τον φίλο σου, και πολύ. Δεν έχει τη συναρπαστικότητα, τα καλά και τα κακά του ερωτικού πάθους, της σεξουαλικής επικοινωνίας. Όλα τα άλλα όμως τα έχει. Δένει δύο ανθρώπους, σφραγίζει τις ζωές τους, ανεξίτηλα μερικές φορές. Είναι ΠΟΛΥ δυνατή σχέση. 

Η Φιλία είναι άδολη, ανιδιοτελής και χωρίς προϋποθέσεις. Αν έχεις με κάποιον μία φιλική σχέση επειδή για διάφορους λόγους δεν γίνεται αλλιώς, τότε ΔΕΝ είστε πραγματικά φίλοι. Μπορεί να έχετε μία φιλική σχέση λόγω του ότι δεν γίνεται αλλιώς αλλά πραγματικοί φίλοι δεν είστε. 

Αν δεχτείτε τον παραπάνω συλλογισμό μου, τότε σταθείτε λίγο παραπάνω στα παραδείγματα που ακολουθούν. Ιδίως εσείς κυρίες μου. Ίσως καταλάβετε κάπως περισσότερο τον "κολλητό" σας... 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1 (for ladies) : Ναυάγιο. Να γίνει του Τιτανικού. Εσείς και ο αδελφός σας επιζώντες σε ένα μικρό νησάκι στη μέση του πουθενά. Τα δυό σας. Ευτυχώς κάποια οπορωφόρα υπάρχουν, κάποια ψάρια μπορείτε να ψαρέψετε, κάποια αγριοκούνελα να κυνηγήσετε... Το παίζετε "Ροβινσών Κρούσος". 

Καλά ως εδώ... Τυχεροί μέσα στην ατυχία σας. Και με το σεξ τι γίνεται ; Το ξεχνάμε, έτσι δεν είναι ;

Για βάλτε τώρα τον "αδελφικό σας φίλο" αντί του αδελφού... Καλός για τα γούστα σας σαν άνδρας (μπορεί και να μη τρελαίνεστε αλλά καλός) , καλή εσείς παρομοίως για τα δικά του γούστα , αλλά είπαμε. "Αδελφάκια". "Αυτοκόλλητοι". Βγαίνετε παρέα με τα έτερα σας ήμισυ, λέτε τον πόνο σας, κ.λ.π 

Μόνοι σας τώρα, χωρίς μάρτυρες, με το αίμα σας σε λίγο να βράζει... Θα "την κουνήσετε την φοινικιά" ναι ή όχι ; Ελάτε τώρα... μεταξύ μας... Νέοι άνθρωποι... Από την πρώτη εβδομάδα έτσι ; (μήπως βάζω και πολύ ; ) Καλά θα κάνετε !! Μαζί σας !! Αλλά... ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΦΙΛΙΑ ; Η "αδελφική" εννοώ...

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2 (for men) : Έχετε ένα αδελφό. Έρχεται από την Αμερική που παντρεύτηκε να μείνει στην Ελλάδα. Και βλέπετε τη γυναίκα του. Και την πάτε τρελλά. Θα της την πέσετε ; Χλωμό το βλέπω. Πολλοί θα κολλήσουν εν πάσει περιπτώσει. 

Κάπως έτσι και με την αδελφή της γυναίκας σας. (πιό εύκολη περίπτωση, αλλά και πάλι... Άστε που αν ..."δεν"... και της το πει τις χάνετε και τις δυό !!) Το ίδιο και με τη γυναίκα του καλού σας φίλου. Εκεί είναι που όσοι φορούν παντελόνια και τα τιμούν δεν θα την πέσουν ποτέ !! Και ας την γουστάρουν ΠΟΛΥ ! 

Κι αν τους την πέσει εκείνη χύμα, θα της τραβήξουν μία σφαλιάρα και θα πουν μετά στο φίλο τους : "Μάζεψε την μαλάκα ή ρίξε της μία γερή κλωτσιά να πάει στο καλό. Εγώ δεν της έκατσα αλλά ο επόμενος... " ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙΑ !! 

Παρεούλα λοιπόν. Φιλαράκια. Να σας ανοίγει την καρδιά της και εσείς τα ίδια, να τα βρει ίσως και με την δικιά σας να πηγαίνουν στα μαγαζιά παρέα... Μια χαρά... 

Και πάλι συμφωνώ. Αλλά ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙΑ αυτό ; Φιλική σχέση είναι (άστε που μερικοί δεν θα θέλουν και πολλά πολλά, να μη βασανίζονται). 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3 (for men and women) : Γνωρίζετε σε κάποια συναναστροφή ένα τύπο. (αρχίζω με περίπτωση γυναίκας) . Τον βλέπετε και τον ξαναβλέπετε. Πνευματώδης, χιουμορίστας, άνετος, έμπιστος. Δείχνει σιγά σιγά να σας αγαπά, και εσείς το ίδιο. Δεν σκέπτεσθε κάτι πονηρόν. Φιλαράκια. Ο "δικός" σας ! 

Και γιατί..."δεν"... θα με ρωτήσετε... Διαλλέξτε : 

α) είναι 40 χρόνια μεγαλύτερος σας 

β) είστε 60 κιλά και είναι 150 

γ) δεν έχετε μεγάλη διαφορά ηλικίας αλλά δεν σας κάνει "κούκου". Δεν είναι απλώς "αδιάφορος" είναι "ΠΟΛΥ άσχημος" για τα γούστα σας. Τον αγαπάτε σαν αδελφάκι αλλά μαζί του είστε ...       "ντε-καβλέ"(γέλια) 

Και εσείς κύριε τυχερούλη... με τη γυναίκα, την γκόμενα, την παρανόμα που βάζει στο κρεβάτι σας φωτιά... έχετε εκείνη τη γραμματέα ή τη γειτόνισα ή τη φίλη της δικιάς σας. Που δεν είναι απλώς ασχημούλα για τα γούστα σας αλλά ΠΟΛΥ ασχημούλα... Και σας κοιτά και λιώνει... και αναστενάζει... και καμιά φορά σας μιλά "σαν φίλη"... και υπερασπίζετε τη γυναίκα σας ή τον δεσμό σας από ¨γυναικεία αλληλεγγύη"... 

Φιλία και αυτό ; Τι άνετα κύριοι μου που το λέτε ΣΕ ΑΥΤΗ την περίπτωση !! Για πότε γίνατε υπεράνω !! Ας έβαζα καμία του γούστου σας στη θέση της !! 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 4 (for men) : Γνωρίζετε κάποια που σας αρέσει. Μιλάμε σας αρέσει ΠΟΛΥ. Έχει θαυμαστές, μπορεί να έχει και δεσμό, εσείς "κυνηγοί"... δεν κολλάτε σε τέτοιες λεπτομέρειες. 

Αλλού κολλάτε. Πολύ φιλία έχει πέσει στο μαγαζί. Είναι άνετη με τους άνδρες. Το παίξατε στην αρχή αδιάφορος ίσως, να της κινήσετε το ενδιαφέρον. Δεν τσίμπησε γαμώτο. Είστε έμπειρος, νοιώθετε ότι αν τα βιάσετε τα πράγματα, θα φάτε καμία σφαλιάρα ή καμία χυλόπιτα (το β! τσούζει περισσότερο). 

Δυο αι λύσεις : Ή την κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια και αρμενίζετε οσονούπω σε άλλα πέλαγα (υπάρχουν και άλλες πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια) ή αλλάζετε στρατηγική. 

Φίλος. Αλλοίμονο, δεν είστε και κανένας ξελιγωμένος ! Μη παρεξηγήσει, για κανένα λιγούρη σας πέρασε ; 

Φιλαράκια λοιπόν. Χαμογελαστοί. Άνετοι !! Και στην πρώτη ευκαιρία... εφαρμόζετε αυτό που σωστά μάθατε ότι είπε ο Καζανόβας : "πιστές γυναίκες δεν υπάρχουν. Υπάρχουν αδέξιοι άνδρες και κατάλληλες στιγμές !!" 

Φιλία και αυτό ; Έλεος !! 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 5 (for women) . Εσείς τυχερή στον ερωτικό τομέα. Έχετε σταθερό δεσμό, είστε παντρεμένη, τους αλλάζετε συχνά... διαλέξτε και πάρτε. 

Έχετε και εκείνον το φουκαρά... τον φίλο. Ίσως από παιδιά, ίσως όχι... Πάντα σας τρέχει, πάντα σας δίνει μαντηλάκι να σκουπιστείτε όταν κλαίτε στον ώμο του μετά από ένα δυνατό καυγά με τον δικό σας ή μετά από ένα χωρισμό. Τον ξυπνάτε τα βράδια για να τον ρωτήσετε τι νομίζει για κάποια ανθυπο-δευτερεύουσα λεπτομέρεια στον δεσμό σας.

Ή είναι και εκείνος παντρεμένος. Και βγαίνετε παρέα. Και του λέτε "πρόσεξε κακομοίρη μου, μην σε δω με άλλη... Μια χαρά κοπέλα είναι... θα της τα πω όλα..." . Και εκείνος σας βλέπει στα μάτια... Και γελά.. 

Φιλαράκι σας έτσι ? Το "αυτοκολητάκι" σας !! 

Αμ δε !! Ξέρετε από πότε είναι ερωτευμένος μαζί σας ; Και δεν τόλμησε ποτέ να σας το πεί ; Γιατί φοβόταν τη χυλόπιτα, γιατί πάνω που το είχε πάρει απόφαση, του έκατσε να γνωρίσετε και να σας δει ευτυχισμένη με άλλον, γιατί δεν ήθελε να ρισκάρει να σας χάσει ΚΑΙ από φίλη... 

Είπατε τίποτα ; Δεν σας έχει τύχει ποτέ ; Μην ορκίζεστε !! 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Καταλάβατε τώρα που το πάω ; Αν σε μία σχέση υπάρχουν 

- αναγκαστικοί περιορισμοί που μπορεί μιά στιγμή να αρθούν (το νησάκι που λέγαμε..)

- ταμπού (γυναίκα του φίλου μου, του αδελφού μου, αδελφή της γυναίκας μου) 

- έλλειψη ενδιαφέροντος (δεν είναι του γούστου μας) 

- στρατηγική (φίλοι το ξεκινάμε, γινόμαστε απαραίτητοι, και στην πρώτη ευκαιρία...) 

- δεύτερες κρυφές σκέψεις (δεν της την πέφτω μη φάω χυλόπιτα, άρα φίλοι) 

η σχέση είναι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ φιλική. ΦΙΛΙΑ δεν υπάρχει !! 
Η πραγματική φιλία δεν έχει "αν" "εφ' όσον", "μέχρι πού"... 

ΑΡΑ : Φιλία ΜΟΝΟ μεταξύ ανδρών υπάρχει. Χωρίς προϋποθέσεις, όρους και περιορισμούς. (μιλάμε ΠΑΝΤΑ για ετερό άνδρες). 

Και μη με ρωτήσετε, μερικές κυρίες, αν υπάρχει και μεταξύ γυναικών.... ΞΕΡΕΤΕ από μόνες σας την απάντηση !! 

ΥΓ 1... Στην προσωπική μου ζωή όπως και στην ζωή προσώπων που ξέρω ΚΑΛΑ και με εμπιστεύονται έχουν υπάρξει ¨ΟΛΑ τα παραπάνω. Ναι και το νησάκι... Μόνο που δεν ήταν νησί. Μόνοι από σύμπτωση πέρα μακριά - δυό φίλοι στην ίδια πόλη - ήταν η περίπτωση...

ΥΓ2... Τον τελευταίο καιρό έχει έρθει από Ευρώπη και κυρίως από Αμερική μεριά ένα νέο είδος "φιλίας". Η "ερωτική φιλία" ή "friends with benefits" όπως το λένε εκεί από όπου ξεκίνησε. Ένας άνδρας και μία γυναίκα φίλοι. Κολλητοί, λένε τους καϋμούς τους, όταν έχουν δεσμό με άλλους βγαίνουν και οι 4 παρέα, κάνουν ότι κάνουν δύο φίλοι. 

Υπάρχει μόνο ένα "αλλά"... Όταν δεν έχουν δεσμό ΚΑΙ οι δύο, τυχαίνει καμιά φορά, και αν έχει γυαλίσει το ματάκι τους... περνάνε 1-2 μερόνυχτα σαν εραστές πλέον, να ξελαμπικάρουν... Και μετά φίλοι πάλι... Σαν να μην έβγαλαν τα ματάκια τους κάποιες προηγούμενες ώρες μαζί. 
Η σχέση αυτή τους αποτρέπει από το να ρισκάρουν εφήμερη σχέση με άλλα άτομα. "Πάνε" με το φιλαράκι τους, του αντίθετου φύλου πάντα, το φιλαράκι που το ξέρουν και το εμπιστεύονται. 
Πόσο αυτό μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις τους ; Εννοώ τον περισσότερο χρόνο που δηλώνουν φίλοι. Δε θα υπάρχει μία μόνο απάντηση εδώ. 
Καλή ή κακή η ερωτική φιλία, γνώμες πολλές. Πάντως φιλία ΔΕΝ είναι... 

3 σχόλια:

 1. Μα γιατί αυτή την καταπληκτικη αναρτηση την άφησαν ολοι ασχολίαστη; Ισως για να εχω την τιμή να πάρω πριβε τον σχλιασμο της εγω. Την απόλαυσα στ'ορκίζομαι. Και χαίρομαι που δεν την ειχα διαβάσει ως αυτή τη στιγμή (1.12πμ εδώ, 2.12πμ εκεί). Ετσι οι 2 ερωτήσεις που μου εθεσες σήμερα στο blog μου έλαβαν εντελώς ανεπιρρεαστες απαντήσεις. Δεν τις επαναλαμβανω εδω. Ομως τωρα καταλαβαινω καλιτερα κάποιο αλλο σχόλιο. Μου αρεσει η πένα σου και χαιρομαι που με περιμενουν πολλες ευχαριστες στιγμες εδω μέσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. εγω τωρα διαβασα το μπλογκ σου και εχω ενθουσιαστει .......συμφωνω σε ολα μα σε ολα για εμενα φιλια δεν υπαρχει και εαν υπαρξει με καποιο μαγικο τροπο θα χαλασει ισως οχι παντα σεξουαλικα η ερωτικα αλλα θα χαλασει

   Διαγραφή
 2. Κιν εγώ υπέρμαχος του "Όχι" είμαι. Δεν υπάρχει φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών κι ουδέποτε υπήρξε. Πάντα η χημεία των ορμονών, η φυσική έλξη ή απόκρουση (ανάλογα την περίπτωση) θα μεταφέρουν τη σχέση σε κάτι πέραν του φιλικού. Κι αυτοί δε που ορκίζονται πως βιώνουν τη φιλία αυτή, αν τους κοιτάξεις καλά την ώρα που βρίσκονται με το "φιλαράκι" τους, θ' ανακαλύψεις χίλια μύρια μηνύματα που θα εκπέμπονται από τη γλώσσα την άλλη, του σώματος, αυτή που όλα τα νιώθει κι όλα τα μαρτυράει όπως είναι... κι όχι όπως θα ήθελαν να είναι...! Σε φιλώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή