Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

1000 μ. --- Μικρές Διορθώσεις


Απαραίτητες μικροδιορθώσεις στα 12 προηγούμενα κεφάλαια


Οι αλλαγές δεν είναι τίποτα το σοβαρό, μπορείτε άνετα να συνεχίσετε να διαβάζετε χωρίς ίσως να διαπιστώσετε ποτέ ότι κάτι άλλαξε στη συνέχεια. Εγώ όμως πρέπει να τις επισημάνω τις αλλαγές για να είμαι εντάξει προς τους προσεκτικούς αναγνώστες μου που έχουν καλή μνήμη. Μη μου πουν... "  μα εσύ έγραφες πριν αυτό και τώρα κάτι διαφορετικό".

 1. Ο άνθρωπος που εμφανίζεται και λέει στον Παύλο να μην πάει κάτω από την αψίδα, δεν του λέει να μην τον ακουμπήσει όπως γράφω εδώ στο κεφάλαιο 2. Του λέει μόνο να μη πάει κάτω από την αψίδα. Ότι είναι φίλος.

 2. Ο δεσμός του κλώνου του Παύλου με την Ελίνα είναι 4 μηνών. Δεν ζουν μαζί, της έχει δώσει κλειδί και πάει σπίτι του, αλλά δεν μένει μονίμως εκεί. Σκεφτόταν όμως να της πει να συζήσουν.

3. Ο δεσμός του "κανονικού"  Παύλου με την Μάρω κρατά περίπου ένα χρόνο χωρίς κανένας τους να είναι τσιμπημένος. Το που πάει ο δεσμός τους αν πρέπει να τον διατηρήσουν ή να τον κόψουν τους απασχολεί και τους δύο.

4. Ο συντονιστής με την κοφτή φωνή που εμφανίζεται να μιλά τόσο με την Κάλι (την κακιά δίδυμη αδελφή της Νάντιας που κυκλοφορεί επίσης σαν Νάντια) όσο και με την Ελίνα ΔΕΝ είναι μηχανή όπως άφησα να εννοηθεί. Είναι ο Λοτ, τον έχω αναφέρει. Ήρθε από το μέλλον και δουλεύει για την Ελίνα. Και φυσικά δεν είναι αφεντικό. Αφεντικό των "κακών" είναι η Ελίνα.

5. Συμβούλιο που αποφασίζει περί των πρακτέων στους "κακούς από το μέλλον" δεν υπάρχει. Η Ελίνα κάνει κουμάντο και μετά η Κάλι στους "  κακούς" , αν και για τα δύο ο Λοτ δυσανασχετεί.

6. Η Νάντια (η "καλή"  , αυτή που είναι με τη Μάρω) δεν είναι ντυμένη σαν την Κάλι. Φορά φαρδύ παντελόνι και φαρδιά μπλούζα. Ξέρει ότι μπορεί να χρειασθεί να παίξει ξύλο. Η Μάρω (που δεν είχα γράψει στα προηγούμενα τι φορά) είναι με φαρδιά φούστα, μπλούζα και χαμηλοτάκουνα παπούτσια (την ετοιμάζω για μάχη και αυτή).

7. Η σχέση της Νάντιας με τη Μάρω είναι φιλική... προς ώρας τουλάχιστον. Στη συνέχεια θα δούμε... Δέχτηκα ΠΟΛΛΑ σχόλια είτε να το αφήσω όπως ήταν (με ενδεχόμενες "πονηρές" εξελίξεις στην σχέση τους) ή να το αλλάξω σε καθαρά φιλική σχέση.  Μάλλον προς το φιλικό γέρνω, οι αναγνώστριες είναι περισσότερες και με επηρέασαν κάπως... Τώρα αν η σχέση τους "πονηρέψει" αργότερα, ούτε εγώ το ξέρω ακόμα... Θα τις αφήσω να με οδηγήσουν, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά...

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ . Ουσιαστικά απάλειψα τις "  σπόντες"   που είχα κυρίως στην αρχή ότι μπορεί να παίζουν ρομπότ και  παράλληλα σύμπαντα με δύο Παύλους. Άλλο ο κλώνος του Παύλου, που θεωρητικά μπορεί να γίνει και ΤΩΡΑ (ναι !) και άλλο ο Παύλος σε δύο διαφορετικά χωροχρονικά συνεχή. Το δεύτερο το κάνει πολυπλοκότερο και το απέφυγα. 
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ : Συνεχίστε να το διαβάζετε. ΔΕ θα δείτε τίποτα ουσιαστικό να αλλάζει. Αλλά μη μου πείτε, την Νάντια την είχες με πράσινη φούστα και τώρα είναι με παντελόνι ! (γέλια) .  Όταν την έκανα με φούστα δεν ήξερα ότι θα μας προκύψει "καρατέκα" και θα παίξει ξύλο !

Όταν γράφω μου έρχονται ιδέες, όχι από πριν. Αφήνω τους ήρωες όπως τους φαντάζομαι  να με οδηγήσουν.  Και σας πληροφορώ, όπως ξέρουν όλοι οι συγγραφείς, το κάνουν ! Απλώς εσείς όταν διαβάζετε ένα βιβλίο βλέπετε την τελική του μορφή, όχι το τι αλλαγές έγιναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου