Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Πριν βγεις στον πηγαιμό για Καρδαμύλη...

Το παρακάτω κέιμενο το έβαλα στο μπλογκ του Χριστόφορου αρχικά, σαν σχόλιο στο πολύ πετυχημένο διήγημα του για τον Δημήτριο.  Κάποιοι μπορεί να το είδατε ήδη. 

Φαγώθηκε ο Χριστόφορος να το κάνω ανάρτηση στο δικό μου μπλογκ. Αξίζει λέει τον κόπο. Άντε να τοιυ κάνω το χατήρι. 

Του έκανα και μερικές μικρο-αλλαγές, και κάποιες επεκτάσεις. Ελπίζω να μη το χάλασα.

Χριστόφορε, καλέ μου φίλε, 

Δεν μπορώ να σε αφήσω να πάς Καρδαμύλη και τσάρκα σε νεκροταφεία με ύποπτους τάφους, ξυπόλυτος στα αγκάθια και κέρινος στο φούρνο... Πρέπει μια που δεν μπορώ να έρθω μαζί σου να σε εφοδιάσω μα τα απαραίτητα. Μη πας χωρίς τα απαραίτητα και σε βρούνε κανένα πρωί χαμογελαστό...      

Λοιπόν έκανα μία λίστα...   Καλύπτω όλα τα ενδεχόμενα.  

ΑΝ ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ είναι βρυκόλακας     

1// Σταυρός 30 Χ 50 πόντους. Θα τον πάρεις από εκκλησία, αγιασμένο ! Αν βέβαια ο Δημητράκης έγινε πριν τον παραχώσουν Μουσουλμάνος ή Εβραίος ή Βουδιστής έχασες ! Αλλά ας είμαστε αισιόδοξοι.  Οι πιθανότητες είναι μαζί σου.  

Κόστος : 500 Eυρώ. 20 τα υλικά, 30 η κατασκευή και 450 ο αγιασμός.  Ο Παπά-Ιον και ο παπα-Τζιπ θα σε εφοδιάσουν όταν έρθεις στον ιδιωτικό ναό τους.      

2// Σταυρουδάκι χρυσό στο λαιμό σου. Με κοντή αλυσιδίτσα... Αν πάει για το σβέρκο σου το τέρας να δει το χρυσό σταυρό και να κολλήσει ! 
Θα το πάρεις από το κοσμηματοπωλείο Ιον-GiP "  Η χρυσή εκμετάλλευση".  Μόνο 1000 Ευρώ... Φιλική τιμή. Γλυτώνεις σίγουρα. Θα βουτήξει το σταυρό και θα την κάνει ! Μπορεί να πέθανε ο άνθρωπος, μπορεί να βρυκολάκεψε αλλά μακάκας δεν είναι !! 

Να αφήσει σε εποχή κρίσης το χρυσάφι και να ψάχνει να δαγκώσει λαιμό ? Δε λέει !!    

3// 2 πλεξίδες σκόρδο. Αποτελεσματικό Δρακουλο-απωθητικό ! Το σκόρδο το μασάς και λίγο, όσο πιο πολύ βρωμάς σκόρδο τόσο πιό ασφαλής είσαι. Θα σου ρίξει και την πίεση ! μετά φέρτο μου το υπόλοιπο να το κάνω τζατζίκι που μου αρέσει !!      

Θα το βρεις στη μπουτικ λαχανικών και φρούτων "  Η Αμβροσία". Θα είναι εκεί ο Τζιπάρας ο διπλός ή ο Ιον ο μουρλός. Ο άλλος θα είναι στη λαχαναγορά για ψώνια. Μόνο 100 ευρουλάκια, πες ότι σε έστειλα εγώ.      

ΠΡΟΣΟΧΗ : Επειδή σε ξέρω τι κρυφή πληγή είσαι, μη πας να ρίξεις καμιά Καρδαμυλιώτισα (Θεε μου πως γράφεται ?) όπως θα βρωμάς σκορδίλα. Είναι καρδαμωμένες και πίστεψε με, αν θυμώσουν... ο κόμης Δημήτριος θα είναι ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ από τα προβλήματα σου....  


Για αυτό... Τσιχλίτσες αρωματικές από το περίπτερο που έχει ο κύριος Ιον με τον κύριο Τζιπ στη γειτονιά σου. 50 ευρουλάκια το πακέτο. Θα μοσχομυρίζεις πριν της πλησιάσεις. Και μετά, στο δρόμο για το νεκροταφείο, βουρ στα σκόρδα πάλι !! 


4// Ένα σφυρί για να παλουκώσεις τον Δημητράκη. Και μία ντουζίνα σφήνες ξύλινες. Από έλατο Καρπαθίων, φυτρώνει κοντά στον πύργο του Original Δράκουλα, στα Καρπάθια. Θα το ευχαριστηθεί ο άνθρωπος. Θα λειώσει γρήγορα, ούτε που θα πονέσει.      

Θα τα βρείς στο ξυλοπωλείο "  Το καμένο ροκανίδι"   του μαστρο Ίονα και του μαστρο-Τζιπ. Θα σου αφήσουν το σφυρί ένα πεντακοσαράκι (έχει δερμάτινη επένδυση), και τις σφήνες ένα τρακοσάρι τη μία. Είναι και η μεταφορά του ξύλου από τα Καρπάθια, να μιζάρουμε τους βοηθούς των βρυκολάκων (που τους κουβαλάνε τα φέρετρα) μη έχουμε κανένα κακό συναπάντημα, όσο να 'ναι αυτά κοστίζουν...      

5// Πυρσό με ρυτίνη , αφού θα πας στο νεκροταφείο βράδυ. Περίεργο πράμα. Όλοι βράδυ πάνε κι ας μη ξημερωνονται μετά οι μισοί από δαύτους ! 

Πρόσεχε : Όχι φακούς και αηδίες ! Να πέσει, να σβύσει και να ψάχνεσαι στα σκοτάδια.... Και να τα σκυλόδοντα να σου χαμογελάνε μετά... (μπρρρρρρ...)
Ο πυρσός που θα σου δώσουμε δε σβήνει με τίποτα. Χρησιμεύει και για όπλο. Οι βρυκόλακες με τη φωτιά δεν τρελλαίνονται.Το φλαμπέ γενικώς τους χαλάει...

Μόνο ένα πρόβλημα... Αν ο κόμης Δημήτριος είναι μερακλής (και μουστακαλής) τότε μπορεί να σου τον βάλει τον δαυλό κάπου... καταλαβαίνεις.  Οπότε πάρε και πουδρα μη συγκαείς... Θα πάθεις που θα πάθεις τη ζημιά, λίγη άνεση και λίγη αξιοπρέπεια ας μείνει...

Θα τα βρείς επίσης στο παραπάνω ξυλοπωλείο. 100 ο δαυλός, 200 το ρετσίνι (θέλει μπόλικο) και 1300 η πούδρα. Όσο πιό σημαντικό το προϊόν, τόσο ακριβότερο... Ειδική πούδρα δε θα τη βρεις σε Φαρμακείο. "  ΠρωκτοΠυρφέν"  ... παραγωγή μας... Και τυχερός είσαι... Ελάχιστα κομμάτια έμειναν, μεγάλη ζήτηση... Αλλά εμείς δεν πάμε να επωφεληθούμε...  

ΑΝ ο Δημήτριος είναι Φάντασμα...   

Χάσαμε Θανάση !! Τα παραπάνω ΔΕΝ πιάνουν. Μόνο ο πυρσός θα σου χρειασθεί για να βλέπεις. Από εκεί και πέρα... σπορτέξ για γρήγορο τρέξιμο !! Θα χρειασθείς όμως κάτι για να καθυστερήσεις το φάντασμα... Μη σε φτάσει πριν βγεις σε κεντρικό φωτισμένο δρόμο...      

Πρόσεξε λοιπόν... Στις τσέπες σου θα έχεις : 
- 10 φωτό της Τζούλιας,     
-10 φωτό της Ντούβλη KAI 
-20 της Τζούλιας ΜΕ την Ντουβλη !!      

Όσο να 'ναι το Δημητροφάντασμα έχει πεθάνει καιρό, θα έχει γυαλίσει το μάτι του. Θα έχει περιέργειες... Να μη μάθει τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Show Biz ? 
Για "  άλλα"   εκτός από περιέργειες δεν το βλέπω να 'χει... άυλο πλάσμα είναι...     Αλλά θα καθυστερήσει να τις δει... Οπότε εσύ έφυγες !   

Λοιπόν θα πάς στη Εταιρεία "Τζιπ-Ιον και ΣΙΑ  "  Η Βρώμικη Απόλαυση".   Θα σου τα δώσουν όλα για 2 χιλιαρικάκια... Τα σπορτέξ άλλα 500 Ευρώ ! Θα σου τα χάριζα αλλά έχω πολύ σκληρό συνεταίρο. Επέμενε αλλιώς θα τα βρόνταγε και μην τον ειδατε με τη χρονομηχανή του. Άσε που απειλεί ότι θα πεταχτεί πρώτα από τις νήσους Καϋμάν και θα σηκώσει ότι έχουμε και δεν έχουμε. Μέχρι και τις ντόπιες Ιθαγενείς !!  

Μη κατσουφιάζεις...     ΑΝ γυρίσεις... λέμε τώρα... που ξέρεις θαύματα καμιά φορά γίνονται...  θα έχεις πρόσκληση να επισκεφθείς - με δικά σου έξοδα φυσικά αλλά δεν βάζουμε όποιον όποιον - το κέντρο "  Το τριμμένο Πιπερι"  των γνωστών Επιχειρηματιών της Νύχτας Τζιπάνο και Ιονέτο . 

Πάνε καμιά φορά και η Τζούλια με τη Ντουβλη εκεί. Άντε πάλι... Αν είσαι μαγκας... μπορεί να φας καλά !! Τουλάχιστον ένα ουϊσκάκι και λίγο ξηροκάρπι θα τα έχεις !! 

Το ουισκάκι στο εγγυώμαι. Είναι από την κάβα του Τζιπίονα "  Η Μπόμπα"   .  Με το οινοπνευματάκι του, το νεφτάκι του, την πισούλα του να πάρει βάρος και χρώμα, όλα. 

Και το ξηροκάρπι μη σε απασχολεί, από Ουκρανία μεριά, από το Τσερνόμπιλ . Ναι, που έγινε η έκρηξη το 80-τόσο, με τη ραδιενέργεια... Βάλανε φυστικιές στην περιοχή και εμείς που έχουμε οικολογικές ανησυχίες τα προτιμάμε. Να ξεραθούν τα δέντρα ? Αμαρτία ! Ή είμαστε πράσινοι ή δεν είμαστε !!

Φιλική τιμή... 100 το ουϊσκάκι και 100 το ξηροκάρπι το συνοδευτικό. Και το μάτι στις καρακουκλαρες τριγύρω σου ελεύθερο ! ΜΟΝΟ ένα επιπλέον 50 % από ότι ζητήσουν θα αφήσεις στο μαγαζί αν τις καμακώσεις. Τι είναι μπροστά στην διασκέδαση ? 
Να 'σαι καλά βρε ! Μη φοβάσαι, είμαι αισιόδοξος. Χάρηκα ΠΟΛΥ που σε γνώρισα !! Θα σε θυμάμαι !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου