Σάββατο, 21 Μαΐου 2011

Θέματα διάφορετικά (???) μεταξύ τους...

Δεν έχω κέφια για ευθυμογραφήματα σήμερα. Προτιμώ να σχολιάσω την επικαιρότητα, όσο μπορώ. Φυσικά υποκειμενικά, τη γνώμη μου λέω. Μη ξεχνάτε δε ότι δημοσιογράφος δεν είμαι, πληροφορίες και "υψηλές διασυνδέσεις" δεν έχω. Ότι διαβάζω.


1// Σημερινή είδηση : Κρούσματα ΛΕΠΡΑΣ σε οικογένεια αλλοδαπών στην Πάτρα. Η είδηση στο Ιντερνέτ και στις σημερινές εφημερίδες. 4 άτομα, δύο από τα οποία παιδιά που πήγαιναν σχολείο !!

Μου κάνει εντύπωση πάντως ο τρόπος που το αναφέρουν μερικές εφημερίδες. Μιλούν στον τίτλο για την είδηση για τη "Νόσο του Χάνσεν" - το ίδιο ακριβώς πράγμα, έτσι λέγεται επιστημονικά η λέπρα. Γιατί όμως δεν την γράφουν με το συνηθισμένο όνομα της στον τίτλο παρά μόνο μέσα ; Μήπως γιατί ο κόσμος  διαβάζει σε μεγάλο ποσοστό τους τίτλους στα όρθια και στα γρήγορα στα περίπτερα ; Η λέπρα είναι φριχτή ασθένεια από χρόνια ξεχασμένη, τα τελευταία κρούσματα ήταν στην Ελλάδα στη δεκαετία του 1950 ( ! ) όταν ανακαλύφθηκε το φάρμακο αντιμετώπισης της. Δεν κάνει να φοβίζουμε τον κόσμο, να δημιουργούμε συνειρμούς με μετανάστες και αλλοδαπούς...    


Και ερωτώ... Φταίω εγώ αν βρίσω ; Τους θολοκουλτουριάρηδες που επιμένουν να θέλουν να μας παρουσιάσουν άλλη πραγματικότητα ; Αυτούς που τα έχουν πάρει χοντρά από ξένα και ντόπια κέντρα για να κάνουν ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ την Ελλάδα πολυ-πολιτισμική κοινωνία ? Που βαπτίζουν "ακροδεξιό", "φασίστα" όποιον πάει να διαμαρτυρηθεί ? Ή τον λένε ειρωνικά "αγανακτισμένο πολίτη" βάζοντας εισαγωγικά για να τον απαξιώσουν ?


Είχαμε λέπρα στην Ελλάδα ? Μήπως υπήρχε στην Ευρώπη και δεν το θυμάμαι ? ΠΟΙΟΙ την έφεραν ? Εδώ θέλω τους θολοκουλτουριάρηδες να πάρουν θέση. Όταν βρουν τη μιλιά τους. Τώρα την έχασαν γιατί τους χάλασε η σούπα. Και περιμένουν εναγωνίως καμία αντίδραση του κόσμου στην οποία κάποιοι ανεγκέφαλοι θα κάνουν επεισόδια και θα αποδοκιμάσουν αλλοδαπούς ή ακόμα χειρότερα θα τους διαπομπεύσουν. Τότε θα βγουν και θα μιλήσουν, μόνο τότε βγαίνουν, μόνο τότε διαμαρτύρονται.


Και ΦΥΣΙΚΑ λυπάμαι τα δύστυχα θύματα της φριχτής αρρώστιας. Σπεύδω να το πω μη μου πουν το χιλιοειπωμένο σε άλλες περιπτώσεις "ούτε μία έκφραση συμπαθείας...". Δεν επέλεξαν να αρρωστήσουν. Δεν επέλεξαν τον τρόπο ζωής τους που τους έφερε σε αυτά τα χάλια... Επέλεξαν όμως να έρθουν εδώ !! Καταλάβατε που είναι το πρόβλημα μου ? Να τους συμπονέσω πραγματικά αλλά πόσο πρέπει να θυσιαστούμε όλοι μας σαν χώρα για να δείξουμε αλληλεγγύη, συμπόνοια και κατανόηση ? Είμαστε που είμαστε σε ελεύθερη πτώση, μας έβαλαν και βαρύδια για να πέσουμε και να συντριβούμε πιό γρήγορα !!


2// Για πηγαίνετε σε πολλά πάρκα και σε μερικές πλατείες στο κέντρο της Αθήνας. Βρωμάνε κατρουλίλα. Αν δε με πιστεύετε, μία βόλτα στην Πλατεία Βικτωρίας θα σας πείσει. Μερικοί κατουράνε όπου βρούνε, ακόμα και σε τοίχους κτιρίων. Κάποιοι το "χοντραίνουν" στα ίδια μέρη... 

Το αποκορύφωμα της υγειινής, του πολιτισμού και της καλαισθησίας στο κέντρο της Αθήνας ! Εμείς τα κάνουμε αυτά ? Από πότε ? Δεν τα κάναμε παλιά ή πέφτω έξω...

"Καλά" θα μου πείτε... "Τι θέλεις να κάνουν ? Φουκαράδες είναι, στοιβάζονται πολλοί σε ένα μικρό διαμέρισμα, τουαλέτα και βρύση για λίγους". Τα ξέρω. Και αγανακτώ με όσους τους εκμεταλλεύονται. Αλλά πάλι... ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ ? Τους καλέσαμε και δεν το θυμάμαι ? 

3// Δύο Αφγανοί και ένας Πακιστανός - λαθρομετανάστες όλοι τους - έσφαξαν τον δύστυχο στη Κυψέλη για τη μηχανή που θα βιντεοσκοπούσε τη γέννα του δεύτερου παιδιού του. Και μην ακούσω το ¨οικονομικοί μετανάστες". Είναι σαν το "νόσος του Χάνσεν" που έγραψα πιο πριν. Πασπαλίζουν - οι "θολό" (Θολοκουλτουριάρηδες) - με χρυσόσκονη τα σκατά (με το μπαρδόν) μπας και βρωμάνε λιγότερο ! 


Η Ελληνική κοινωνία ανατρίχιασε. Όσοι λαθρομετανάστες είναι εγκληματίες σκοτώνουν για ψύλου πήδημα.  

ΔΕΝ είναι βέβαια όλοι οι λαθρομετανάστες εγκληματίες. Φουκαράδες είναι οι πολλοί. Από αυτούς όμως τους κύκλους των μεταναστών προέρχονται οι περισσότεροι που μας κάνουν να φοβόμαστε τον τελευταίο καιρό. Ρωσσοπόντιοι αυτοί που έκαναν το μακελειό στου Ρέντη και έφαγαν τους δύο αστυνόμους. Κούδροι αυτοί που μαχαιρόνονται στην Πάτρα κοντά στο λιμάνι, μεταξύ τους και με άλλους άλλων εθνικοτήτων, για το ποιά αλλοδαπή μαφία θα ελέγχει ποιοί θα φύγουν στα κρυφά για Ιταλία. Αλλοδαποί κάθε εθνικότητας αυτοί που σε κάνουν να τρομάζεις να κυκλοφορήσεις σε Ηγουμενίτσα για τον ίδιο λόγο. . .


Πότε τα είχαμε αυτά ρε παιδιά και δεν τα θυμάμαι ? Μας αλλάζουν !! Μας μπολιάζουν με το ζόρι με ξένες συνήθειες., γινόμαστε θύματα άλλης νοοτροπίας στην ίδια μας τη χώρα !

Και τι βγαίνουν και λένε οι "θολό" ? Ότι πεινάνε και τα κάνουν. Λες και εμείς τους πήραμε το φαγητό από το στόμα και τους αφήσαμε νηστικούς ! Πότε ρε "λεβέντες" και δεν το θυμάμαι ? Εδώ σε λίγο δεν θα έχουμε να φάμε εμείς.  Αυτούς που μας κουβαλήθηκαν με το ζόρι πως θα τους χορτάσουμε ? Δεν είναι και λίγοι  !  


Δεν υπάρχουν ντόπια "μπουμπούκια" ? Ένα σωρό !! Όλα οι ξένοι τα κάνουν ? ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ! Αλλά ποτέ δεν είχαμε εγκληματικές πράξεις σε τέτοια συχνότητα. ΠΟΤΕ !!  Εκεί το πρόβλημα μου.  

4// Λύση δεν υπάρχει. Εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να σκεφθώ καμία. Αλλά δεν είμαι και πολιτικός, δεν έχω ούτε τις ικανότητες (που πρέπει να) έχουν, ούτε τις πληροφορίες τους. Ενας απλός πολίτης που του αρέσει να μην είναι αδιάφορος και να λέει την γνώμη του είμαι. (Σωστή ή λάθος)

ΦΥΣΙΚΑ το να βυθιζουμε τα πλοία που τους φέρνουν, να τους κακομεταχειριζόμαστε οταν έρχονται ΔΕΝ είναι λύση. Πέρα από το ότι είναι απάνθρωπο έως εγκληματικό. 


Ούτε όμως και να σφυράμε αδιάφορα είναι λύση. Να ζητήσουμε βοήθεια ? Το κάναμε αλλά δεν είδα και πολλά αποτελέσματα. Η Ευρώπη μας θέλει για κάτι σαν σκουπιδοντενεκέ λαθρομεταναστών και αμορτισέρ που απορροφά τους μεταναστευτικούς κραδασμούς. Να γίνονται εδώ όλα αυτά και να μη γίνονται αλλού (γίνονται όμως, θέλουν δε θέλουν, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. ΑΚΟΜΑ...). Η Αμερική πάλι... και ποιός ξέρει τι θέλει ? Άλλα το Πεντάγωνο, άλλα το Υπουργείο Εξωτερικών, άλλα οι διάφορες μυστικές της υπηρεσίες.


Παρεπιπτόντως όλη αυτή η κατάσταση εξυπηρετεί ΠΟΛΥ τα κέντρα που απεργάζονται την διάλυση της Ελλάδος. Πάνω στο σχέδιο : οικονομική κατάρρευση, εσωτερική αναταραχή, έξοδος από την Ευρώπη, απεμπόληση Εθνικών εδαφών (Ήπειρο, Θράκη, Μακεδονία, Νησιά στο Αιγαίο...).   


Είτε με νέους Βαλκανικούς Πολέμους στους οποίους θα μας την πέσουν από παντού (Αλβανοί, Σκοπιανοί, Βούλγαροι, Τούρκοι) για να πάρουν πίσω ότι έχασαν πριν 100  χρόνια.  (Για το 12-14 λέγεται ότι την ετοιμάζουν τη δουλειά... θα μας έχουν "προετοιμάσει" μέχρι τότε, έτσι πιστεύουν. Αν μας έχουν στήσει και κανένα εμφύλιο, το καλύτερο τους !).


Είτε - το χειρότερο - χωρίς να ανοίξει μύτη, χωρίς μία τουφεκιά για την τιμή των όπλων. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση - αν έτσι το μελετάνε - το σχέδιο πάει χρονικά πιό πέρα. Γεμίζει η Ήπειρος Αλβανούς, με τα παιδιά τους με Ελληνικά χαρτιά και με αρκετούς από αυτούς επίσης πολιτογραφημένους Έλληνες. Σε μία κοινωνία αδιάφορη, ξεμαθημένη να πονά τη χώρα της το Υπουργείο Παιδείας φροντίζει επιμελώς να αλλάξουν τα πιστεύω των Ελληνόπουλων. Υπερωρίες νύχτα μέρα κάνει !


Και γίνεται δημοψήφισμα για το αν θέλουν αυτονομία ή όχι οι "Ηπειρώτες". Και την κερδίζουν την αυτονομία σε πρώτη φάση, ένωση με την Αλβανία αργότερα...


Τα ίδια στη Θράκη...  Και ούτε τουφεκιά !!


5// Δύσκολες καταστάσεις. Και τα ΠΟΛΥ δύσκολα μπροστά μας, δεν ήρθαν ακόμα. Τα οικονομικά όπως έχω πει είναι ΜΟΝΟ μία πράξη αυτής της ιστορίας. Έχει κι άλλο έργο...

Αλλά για να μη δείξω ότι σνομπάρω τα οικονομικά, να πω και για αυτά. "Τα ήθελε ο κ@λος μας" βέβαια. Τσακίζαμε δάνεια, διακοποδάνεια, πιστωτικές, τρώγαμε αμέριμνοι τα λεφτά του αύριο βυθισμένοι στην καρακοσμάρα μας...


Μας την είχαν βέβαια και στημένη... Σπίτι μας έπαιρναν τηλέφωνο να μας προσφέρουν κάρτες, δάνεια, χρυσές ευκαιρίες. Πούλαγαν αέρα σαν όνειρο για μία ζωή παραμυθένια. 

Πέρα από την τηλεόραση που μας τάραζε στις διαφημίσεις και προωθούσε μία καταναλωτική νοοτροπία. Προωθούσε συστηματικά και τελικά επέβαλλε σάπια πρότυπα  ντυμένα φανταχτερά. Οι ελεύθερες επιλογές μας (αλλάζουμε κανάλι άμα δεν γουστάρουμε ότι βλέπουμε η μεγάλη απάτη. Παντού τα ίδια. Παντού να διαφεντεύουν τα ίδια αφεντικά τα ίδια "αδελφάτα"...)  


Έτσι, σιγα σιγά... καταντήσαμε "ο κλέψας του κλέψαντος". Ελλάς Ελλήνων λαμόγιων. Όλοι μας, καλά τα είπε ο Πάγκαλος, η ένσταση είναι στο ότι φάγαμε όλοι μεν αλλά "οι πολλοί 'φαγαν τα λίγα και οι λίγοι τα πολλά". Οι πολλοί με κουταλάκια της σούπας και οι λίγοι με κουτάλες. Αλλά στο βάζο με το μέλι ΟΛΟΙ βουτήξαμε.


Γιατί υπάρχουν πολλοί τρόποι να "φας". Όλα φάγωμα της χώρας σου και του όποιου της αύριο είναι. Το να σε προωθήσουν στη δουλειά σου ενώ το άξιζε κάποιος άλλος επειδή είχες "άκρες", το να φέρουν το γιό σου παράνομα από τα σύνορα  στα δύο οικοδομικά τετράγωνα από το σπιτάκι του (και να πάει φυσικά κάποιος άλλος), το να πάρεις πτυχίο επιβάλλοντας στους καθηγητές να σου βάλουν το "δημοκρατικό ταληράκι" και να γυρνάνε από την άλλη όταν αντιγράφεις, το να λαδώνεις για να χτίσεις παράνομα το τσαρδί σου ή το εξοχικό σε δασική έκταση, το να λαδώνεις και να λαδώνεσαι σαν υπάλληλος, δικαστικός, αστυνομικός, στρατιωτικός, μηχανικός για να περάσει η λύση Α και όχι η Β... Το να βγαίνεις σαν δημοσιογράφος στα κανάλια και να αλλοιώνεις την πραγματικότητα γιατί έτσι σου είπαν να κάνεις... Το να θεωρείς την σωστή και ουσιαστική εκπαίδευση αγγαρεία και ασύμφορα κοπιαστική... 

Τι είναι όλα αυτά ? Μόνο "το πέντε πάνω από το τραπέζι και δέκα από κάτω" είναι φάγωμα ?

Δεν τη ρημάξαμε αυτή τη χώρα ? Χρόνια τώρα ?  Τώρα τρέχουμε και ψάχνουμε για λύσεις. Που δεν υπάρχουν. Και τα σύννεφα συσσωρεύονται... 


Μακάρι να είμαι ένας γραφικός που υπερβάλλει. ΜΑΚΑΡΙ !!!       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου