Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

1000 ΜΕΤΡΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ - ΜΕΡΟΣ Α!

Ναι, το παλιό μου διήγημα θα συνεχισθεί και θα ολοκληρωθεί εδώ. Με τα σχόλια σας, την κριτική σας, ακόμα και με τα πειράγματα σας κατά κάποιο τρόπο ίσως ρίχνετε κάποιες σπίθες στην έμπνευση μου. Όλα μετράνε. 

Δεν ξέρω ακόμα αν θα πάρει και έντυπη μορφή. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Μπορεί ακόμα να γίνει και web-story σε άλλο blog, αφού πρώτα ολοκληρωθεί εδώ. Θα δούμε. 


Δυό χρήσιμα λόγια πριν διαβάσετε την περίληψη των πρώτων 7,5 κεφαλαίων

- Υπάρχουν μικρο αλλαγές


Αν θυμόσαστε πάνω κάτω το διήγημα, ρίξτε μία ματιά EΔΩ να δείτε τι άλλαξα. 


Αν δεν το θυμόσαστε, πατείστε ΕΔΩ να το ξαναδιαβάσετε. 


- Οι αλλαγές πάντως ΔΕΝ είναι σημαντικές. Αν δεν θέλετε να διαβάσετε πάλι τα 12 κεφάλαια όπως έγιναν μετά τις αλλαγές, ρίξτε μόνο μία ματιά στο ποιές είναι οι αλλαγές, διαβάστε την περίληψη που έβαλα σήμερα και συνεχίστε.  

Ακολουθεί το πρώτο μέρος της περίληψης. Περιλαμβάνει τα κεφάλαια 1-7 και το πρώτο μέρος του κεφαλαίου 8 (μέχρι το "Σπίτι Παύλου 8:50"). Όλα τα κεφάλαια που έβαλα εδώ παλαιότερα ήταν 12. 

Αθήνα γύρω στο 2005-2010.

Παύλος Αντωνίου. Πολιτικός μηχανικός. Χωρισμένος. Ένα χρόνο έχει δεσμό με τη Μάρω, δικηγόρο.

Πάει με τα πόδια σε ένα πελάτη που είναι κοντά στο γραφείο του. Μία ξαφνική καλοκαιρινή μπόρα τον κάνει να κατευθυνθεί σε μία αψίδα για να προστατευθεί. Ένας άγνωστος προσπαθεί να τον αποτρέψει, του λέει να αποφύγει την αψίδα. Ο Παύλος τον αποπαίρνει και δεν ακούει την συμβουλή του. Πάει από κάτω από την αψίδα.

Πέφτουν κεραυνοί. Μετά από ένα δυνατό αστραπόβοντο... ένας άλλος Παύλος, με ηλικία όψη σαν τον προηγούμενο, μόνο άλλα ρούχα, καθηγητής Φυσικής, παίρνει την κοπέλα του την Ελίνα να της πει ότι έρχεται.

Ένα ακόμα αστραπόβροντο και αμέσως μετά βλέπουμε τον πρώτος Παύλο, τον μηχανικό, να ακυρώνει το ραντεβού με τον πελάτη του και να ξεκινά να επιστρέψει στο γραφείο του. Περνώντας από ένα κατάστημα αθλητικών ειδών, μπαίνει για λίγο να προφυλαχθεί από τη δυνατή βροχή. Τσακώνεται από το τηλέφωνο με τη Μάρω, φλερτάρει με την ξανθιά πωλήτρια, τη Νάντια. Κλείνουν ραντεβού για το ίδιο βράδυ, στις 8 και μισή.  

Όταν φεύγει η Νάντια παίρνει τηλέφωνο κάποιον Λοτ. Του λέει για τον Παύλο. Ο Λοτ της υπενθυμίζει αυτό που θα συμβεί στις 9:30 με 9:35 το βράδυ. (χωρίς να λέει σε τι ακριβώς αναφέρεται)   

Η Νάντια εμφανίζεται στις 8μιση από το πουθενά αιφνιδιάζοντας τον Παύλο. Μπαίνει στο αμάξι του και του προτείνει να πάνε σε ένα μπαράκι κοντά στο σπίτι της. Ο Πάυλος αντιπροτείνει να πάνε στο σπίτι της και εκείνη δέχεται. Με το που μπαίνουν στο σπίτι της Νάντιας ο Λοτ μιλώντας με κάποιο πρόσωπο λέει ότι όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο και ότι τους παρακολουθούν νανορομπότ. Προτρέπει τον συνομιλητή του να κάνει στην ώρα του αυτό που πρέπει. 

Εν τω μεταξύ η Μάρω πάει στο σπίτι του Παύλου (έχει κλειδί), να τον περιμένει, να του κάνει έκπληξη. Θα έκανε μία προσπάθεια να ξεπερνούσαν το πρωϊνό τους καυγαδάκι και να μη χρεωνόταν εκείνη μία σοβαρότερη ρήξη.

Προς μεγάλη της εκπλήξη με το που βάζει το κλειδί στην πόρτα τής ανοίγει μία όμορφη ξανθιά, ίδια σε εμφάνιση με την ξανθιά που πήγαινε εκείνη την ώρα με τον Παύλο στο σπίτι της. Μιλά στη Μάρω πολύ φιλικά, λέει πως είναι η Νάντια, της λέει να μπει μέσα να της εξηγήσει.    

Στις 9 και μισή ο Παύλος ο καθηγητής, δολοφονείται από την Ελίνα μετά από ένα ωραίο γεύμα. Η Ελίνα μιλά με τον Λοτ που της θυμίζει ότι πρέπει να εξαφανίσει το πτώμα και να τα κάνει όλα κατά πως πρέπει. Η Ελίνα του βάζει τις φωνές, του θυμίζει ότι εκείνη είναι επικεφαλής και του λέει να πάρει 2-3 μπράβους και να έρθει να την συναντήσει στο σπίτι του άλλου Παύλου, του μηχανικού.
Την ώρα που μία Μάρω όλο εκνευρισμό και απορίες μπαίνει στο σπίτι του Παύλου ο άνδρας που του είχε πει να μην πάει κάτω από την αψίδα παρακολουθεί από κάτω την σκηνή με μία συσκευή νανο-παρακολούθησης με ανακούφιση.

Ο Παύλος, ο μηχανικός, μπαίνει στο σπίτι της Νάντιας. Προς έκπληξη του δε βλέπει πολλά έπιπλα αλλά πολλά μηχανήματα που δεν καταλάβαινε το τι ήταν.   

Η Νάντια του βάζει ουϊσκυ που του φαίνεται περίεργο στη γεύση. Η Νάντια του λέει ότι είναι Bowmore 40 ετών, το 8ο ακριβότερο ουϊσκυ στον κόσμο. Με άνεση και αφοπλιστική ειλικρίνεια του λέει ότι δεν το αγόρασε, αλλά πήγε και το έκλεψε από τις εγκαταστάσεις που το φτιάχνουν, στην Σκωτία.

Ο Παύλος έχει μία ελαφρά ζάλη, δεν μπορεί να σηκωθεί, η Νάντια του λέει ότι δεν του έβαλε τίποτα στο ουϊσκυ αλλά τον έχει υπό τον έλεγχο της. Μετά του λέει ότι πρέπει να προετοιμασθούν και οι δύο για ένα μακρινό ταξίδι και με μία συσκευή τον κοιμίζει. Η ώρα κοντεύει 9 και μισή... 

Highlight (λέμε τώρα, πάντως άρεσε !)- Ουίσκυ Bowmore 40 ετών, πατείστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου