Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέχρι τώρα έχω γράψει διάφορα σε αυτό το blog : επιστημονική φαντασία, διηγήματα, κοινωνικά και μη, ελαφρώς ερωτικά, ευθυμογραφήματα, άρθρα με τις σκέψεις μου και τις απόψεις μου. Μου αρέσει να γράφω διάφορα και το κάνω. Σήμερα θα επανέλθω σε άρθρα με σκέψεις μου :

Λέει το Reuter (σαν είδηση, του τι συζητείται) :  «Η Ελλάδα πρέπει να τεθεί σε μόνιμη εποπτεία, να επιτροπεύεται». Το έγραψαν και άλλα blogs, θα το βρείτε στα Αγγλικά : Εδώ

Έχει χονδρύνει το παιχνίδι από ΟΛΕΣ τις μεριές. 

Υπάρχει ισχυρή μερίδα επενδυτών (εντός και εκτός Ελλάδος) που θέλει να πτωχεύσουμε. Εχουν ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ σε αυτό !!

Υπάρχει μερίδα Ευρωπαίων πολιτικών που μας θέλει εκτός Ευροζώνης. Οι λαοί στις χώρες τους και η αντιπολίτευση τους φωνάζει : «Λεφτά πολλά δεν υπάρχουν πλέον, μπαίνoυμε σε ύφεση, στους Έλληνες που γλένταγαν όταν εμείς δουλεύαμε τόσα χρόνια θα δίνουμε ;» Δεν εξετάζω τώρα το αν και πόσο ισχύει αυτό. Λέω τι τους μάθανε και τι φωνάζουν. Πιεστικά.

Yπάρχουν πολιτικοί (από Ολλανδία, Γερμανία κυρίως) που λένε : «οι Έλληνες πρέπει να τιμωρηθούν. Να τους κρατήσουμε στο Ευρώ γιατί θα μας κοστίσει πολύ να τους βγάλουμε. ΟΚ, να μην αφήσουμε να χρεοκοπήσουν. Αλλά πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο που να μη πει μετά η Ιταλία, η Πορτογαλία κ.α. "γιατι δε σώζεις με τον ίδιο τρόπο και μας ;". 
Άρα θα τους κάνουμε τον τρόπο ζωής τους κόλαση. Θα αναγκαστούν να πάρουν τόσο απεχθή και σκληρά μέτρα που θα γίνουν Βουλγαρία. Ώστε να μη τολμήσει άλλη χώρα να μας πει μετά "κάντε το ίδιο και σε μας». Αυτή είναι η κυρίαρχη τάση. Και από κυβερνητικά χείλη έχει ακουστεί αυτό το περί "τιμωρίας" και από άλλα κόμματα. Το ξέρουν.

Τέλος - το χειρότερο όλων - υπάρχουν ακόμα και κάποιοι που μας θέλουν ΕΚΤΟΣ Ευρωπαϊκής κοινότητας. Όχι εκτός Euro, επαναλαμβάνω : εκτός Ευρωπαϊκής Κοινότητας !!
Προσέξτε : ΔΕΝ υπάρχει μηχανισμός να μας πετάξουν έξω, δεν έχει προβλεφθεί. Εκτός εάν... Υποθέτω ότι  πρέπει να κουνήσουμε και μεις το δαχτυλάκι μας. Να το ζητήσουμε ; Να καταλυθεί το Δημοκρατικό καθεστώς ; Δεν το ξέρω. Αλλά κάποιοι θέλουν να το κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας...  Διότι μία Ελλάδα εκτός Κοινότητας θα είναι εύκολος στόχος στα Εθνικά μας θέματα. Ιδίως αν είναι οικονομικά εξαθλιωμένη. Ακόμα περισσότερο αν πλακωνόμαστε χοντρά μεταξύ μας και το κάνουμε ρημαδιό. Τα έχω γράψει και σε παλαιότερες αναρτήσεις μου αυτά.

Υπάρχουν πολλοί που λένε : «αφού θα πτωχεύσουμε ούτως ή άλλως γιατί δεν πτωχεύουμε τώρα να τελειώνουμε ; Άντε, να πιάσουμε πάτο, να δούμε τι θα γίνει μετά. Δηλαδή τι περιμένουμε ; Να μας τα πάρουν όλα με σκληρά μέτρα, και μετά να πτωχεύσουμε ;» 
Αυτό το τελευταίο το θέλουν οι ξένοι, όσο αργήσει η χρεωκοπία τόσο καλύτερα θα προετοιμασθούν. Για αυτό μας "σώζουν" προς ώρας. Και ίσως, ίσως λέμε, αν πούμε "τέρμα, χρεοκοπήσαμε, δεν πληρώνουμε" να αναγκαστούν να πάρουν κάποια μέτρα λιγότερο απεχθή. Γιατί το "πτωχεύουμε εδώ και τώρα" ίσως να μη τους συμφέρει. Ίσως λέμε, δεν είμαι ειδικός. 

Υπάρχουν κάποιοι λίγοι, που περιμένουν ότι αν αντέξουμε θα σωθούμε από την πτωχευση. Έχοντας όμως υποθηκεύσει και τα δισέγγονα μας. Ζώντας (;) με μισθούς Βουλγαρίας ή σαν μία κάπως "χλιδάτη" Αλβανία. Τώρα γιατί αυτό είναι καλό, δεν ξέρω... 

Υπάρχουν κάποιοι πονηροί που θέλουν να φύγουμε από Ευρώ και να γυρίσουμε στη δραχμή, όχι για τους παραπάνω λόγους αλλά γιατί τους βολεύει. Έχουν αποταμιεύσεις εκατομμυρίων Ευρώ, αν φύγουμε το ένα Ευρώ θα πάει στο χιλιάρικο και βάλε... Φέρνουν ή εξάγουν πράγματα και υπηρεσίες, αν πάμε στη δραχμή εκείνοι θα θησαυρίσουν. Κι ας κάνει τότε χίλια φράγκα πληθωριστικά το μήλο... Όχι το κιλό, το ένα !

Υπάρχουν οι ρομαντικοί που ελπίζουν ότι μία άλλη κυβέρνηση θα τους σώσει. Ή ένα άλλο κόμμα. Ή κυβέρνηση σωτηρίας, συνασπισμού. Και ζητούν (πολλοί από αυτούς) εκλογές. Εδώ και τώρα. 


Υπάρχουν τέλος και όσοι θέλουν την επανάσταση, άσχετα τι θα γίνει μετά. Γνήσιοι (αρκετοί) που εκφράζουν την οργή τους, μερικοί συντεταγμένα, μέσα από κόμματα, κάποιοι έξω από αυτά. Άλλοι πάλι είναι υποκινούμενοι. Και υπάρχουν και οι μπαχαλάκηδες φυσικά. 

Απ' όλα έχει ο μπαξες... Θα δούμε... 

Πάντως αν έχετε καιρό, διαβάστε και τα παρακάτω δύο κείμενα. Στο πρώτο είναι ένα βιογραφικό για το πρόσωπο που γράφει το δεύτερο. Είναι γραμμένο αρχές Οκτωβρίου, πριν λίγες μέρες. Μιλά για μία ΕΙΡΗΝΙΚΗ επανάσταση, για ένα μη βίαιο ξεσηκωμό, μετά από ΚΑΘΟΛΙΚΗ συστράτευση όλων μας. Διαβάστε τα τώρα ή αργότερα και μη κολλήσετε αυστηρά στο "ποιός" τα γράφει. Μπορεί να συμφωνήσετε ή να διαφωνήσετε, αλλά ΑΞΙΖΕΙ να το διαβάσετε. 


Ποιός τα γράφει                      ΤΙ γράφει  


Οι δικές μου απόψεις ; Ούτε ειδικός είμαι, ούτε επίδοξος σωτήρας. 
Ένας γραφιάς είμαι που σας είπε για όσα βλέπει, όσα ακούει, όσα διαβάζει, όσα φοβάται. (το "όσα ελπίζει", λείπει. Είναι πρόωρο...)
Να είμαστε καλά και καλύτερες μέρες να 'χουμε!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου