Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Προεκλογικά...

ΠΡΟΣΟΧΗ : Ακατάλληλο για όσους δεν θέλουν να μελαγχολήσουν !! 

Δεν μου αρέσουν αυτές οι εκλογές. Είναι πολύ κρίσιμες αλλά δεν θα εκφράσουν την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ πολιτική βούληση πολλών από εμάς. 

Δεν θα πάμε να ψηφίσουμε αυτό που προτιμάμε. Όχι πολλοί από εμάς τουλάχιστον. Θα πάμε να ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ κάποιους με την ψήφο μας, για τα χάλια που μας έφεραν, για τα εγκλήματα που έκαναν. 

Άλλο ήθελες να ψηφίσεις σε άλλο κόμμα καταλήγεις. 

- Ήθελες τα πρασινογάλαζα μεγάλα κόμματα που σου έδιναν μία αίσθηση σιγουριάς ;
Έχασες ! Αποδείχθηκαν γεμάτα από λαμόγια ! Με πωρωμένους αριβίστες που έπαιξαν την χώρα μας στα ζάρια και την έχασαν. Από βλακεία, ανικανότητα, συνειδητά για τις όποιες φιλοδοξίες τους, για να φανούν ευχάριστοι στα αφεντικά τους εκτός Ελλάδας, για μίζες, για να τακτοποιήσουν και τα τρισέγγονα τους. 

- Ήθελες μικρό μεν κόμμα, που όμως σε εκφράζει ; 
Έχασες !! Αν δεν μπει στη βουλή, η ψήφος σου θα πάει κυρίως στα δύο πρώτα, ίσως σε πρασινογάλαζους κόκκους που δεν καθαρίζουν αλλά βρομίζουν ! 

-Ήθελες να μη πας να ψηφίσεις ; Να ρίξεις μία μουντζα (άκυρο) ; Να ρίξεις λευκό ; Να ψηφίσεις από αντίδραση ένα κόμμα που ξέρεις ότι θα πάρει 0.01 % ; Για να στείλεις ένα "αει σιχτήρ" σε όλα ; 
Έχασες !! Πάλι η ψήφος σου (ή η απουσία της) έστω και έμμεσα τους πρασινογάλαζους κοκκους θα ενισχύσει !! 

Άρα ; Με βαρύ χέρι, ψηφίζεις ότι δεν σου αρέσει, ότι δεν σε εκφράζει, και ελπίζεις ότι έτσι στέλνεις ένα μήνυμα ότι "ο λαός δεν ξεχνά"

Προβλέψεις, έτσι για να το κάνω "καλύτερο". Δεν αποτελούν προϊον κάποιας σπέσιαλ πληροφόρησης. Φόβους εκφράζω, από όσα διαβάζω και όσα ακούω : 

ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ,  μετά τις εκλογές θα παρθούν ΠΟΛΥ σκληρά μέτρα. Δεν πιάσαμε πάτο ακόμα, δυστυχώς. 

ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ, πιθανότατα θα βγούμε σε λίγο καιρό από την Ευρώπη. Όχι από το Ευρώ μόνο, από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και θα βρεθούμε γεω-πολιτικο-στρατηγικά κάτω και από την Αλβανία που έχει κάνει αίτηση να μπει, κάτω και από την Βουλγαρία που κάποτε, όταν βγήκε από τον  Σοβιετικό συνασπισμό την δανείζαμε γιατί δεν είχαν ούτε τα στοιχειώδη, ούτε να φάνε καλά καλά. Πριν λίγα χρόνια αυτά...  Αν τα ξεχάσατε, εγώ τα θυμάμαι, που γεμίζαμε με βοήθεια αεροπλάνα και τους τα στέλναμε...  

Και φυσικά αν μπει η Τουρκία... καθίστε να δείτε τι σημαίνει "αξιοποιώ τη δύναμη της Ευρωπαϊκής Ενωσης". Πως θα κάνουν ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ αυτά που τόσα χρόνια δεν κάναμε εμείς.... 

ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ, θα τεθούν ΕΘΝΙΚΑ θέματα σε λίγο. Τα πετρέλαια του Αιγαίου, η Τουρκία ΗΔΗ βρυχάται και στα δικά μας τα νερά, την Μακεδονία μας την θέλουν οι Σκοπιανοί (ίσως και οι Βούλγαροι), την Ήπειρο αποθρασύνονται οι Αλβανοί και την ζητάνε όλη, την Θράκη, την ΔΙΚΗ μας Θράκη, οι Τούρκοι θέλουν σε πρώτο βήμα  να την "αυτονομήσουν"... Μέχρι και οι "πέρα γείτονες",  οι Ρουμάνοι, έθεσαν κομψα και ευγενικά - προς το παρόν -  θέμα Βλάχων στην Θεσσαλία, θα την είδατε την είδηση... 

Και για να το κάνω καλύτερο... Αν υποτεθεί όλα όλα ρυθμίζονται κατα τους μπόσηδες πέραν του Ατλαντικού... Ο Μαυρούλης και να βγει, είναι η δεύτερη του θητεία... μετά τις εκλογές το φθινόπωρο, δεν έχει πια ανάγκη το φιλελληνικό (λέμε τώρα) λόμπυ και τις περιβήτες Ελληνοαμερικανικές ψήφους (αν και όσο μετράνε). Στη δεύτερη και τελευταία του θητεία κάθε Αμερικανός πρόεδρος δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος, ότι θέλει και ότι του λένε κάνει. Γιατί τρίτη θητεία δεν έχει. 

Κι αν βγουν οι πετρελαιάδες οι Ρεμπουπλικάνοι... πήρατε μία ιδέα τα πριν του Ομπάμα χρόνια τι μας περιμένει αν δεν δεχτούμε να σκύψουμε "άνευ βαζελίνης") ! Πρώτα πυροβολούν οι άνθρωποι και μετά ρωτάνε "τι έκανες ! Και από "μαύρες επιχειρήσεις", οι πρώτοι !
Ρωτήστε και τον Καραμανλή ! Έκανε τρία χρόνια να ανοίξει το στόμα του μετά που τον έριξαν. Ναι νομίζω πως τον έριξαν, "δημοκρατικά", αφού φυτέψανε κοριούς και στην τουαλέτα του, κάψανε την μισή Ελλάδα και εκμεταλλεύθηκαν τα "Δεκεμβριανά" του 2008, τα θυμάστε ; 


ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ, θα μπουν στη βουλή άνθρωποι που δεν έπρεπε. Μόνο και μόνο επειδή εκμεταλλεύτηκαν την οργή του λαού, την διάθεση του να τιμωρήσει, την αποστροφή του προς το παλιό πολιτικό "κατεστημένο". Θα δείτε "λουλούδια" κάθε είδους να γίνονται βουλευτές με μόνο προσόν τους ότι εξέφεραν έντονο αντι-μνημονιακό λόγο. Ακόμα και στα μνημονιακά κόμματα, όσοι τα ψηφίσουν θα στραφούν στο νέο, σε ότι τους παρουσιάζεται νέο. Και ότι βγεί. 
Προς Θεού, δεν μιλώ για όλους, αλλά φοβάμαι ότι μερικά χαρακτηριστικά "γαιδουράγκαθα" θα τα δούμε. Σε όλα τα κόμματα. Μνημονιακά και μη. 

Με όλα αυτά στο μυαλό πάω να ψηφίσω.  Ευτυχείς όσοι δεν δηλητηριάζονται από τέτοιες σκέψεις. Και στις προβλέψεις μου μακάρι να διαψευστώ. 


13 σχόλια:

 1. Κοίτα Γιώργο, ωραίοι και σωστοί είναι προβληματισμοί σου και έχεις δίκιο. Αλλά σε μένα υπάρχει μια διαφορά στο τρόπο σκέψης: Αρνούμαι - ας πούμε- ότι υπάρχει μια μόνη αλήθεια αυτήν δηλαδή που ευαγγελίζονται ο Ευάγγελο & Αντωνιος Ο.Ε!
  Αυτό με ελευθερώνει κατά κάποιον τρόπο!
  Είμαι Αφρικανός! Τι να κάνουμε; Άρα είμαι ευτυχής ε;
  Πάντως σε καταλαβαίνω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πάρτο αλλιώς! 1.Δεν τιμωρείς...απλά ανατρέπεις και δοκιμάζεις κάτι που μέχρι στιγμής δεν ήθελες ν'αλλάξεις~!
  2. Οσο μεγαλύτερη δύναμη πάρουν τα πολύ μικρά κόμματα, τόσο δεν θα καταφέρουν να κάνουν αυτοδύναμη κυβέρνηση τα δύο λαμογιοχουντοκόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.
  3 Λες:ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ, μετά τις εκλογές θα παρθούν ΠΟΛΥ σκληρά μέτρα. Δεν πιάσαμε πάτο ακόμα, δυστυχώς.
  Εγώ δεν διαφωνώ να παρθούν ...αλλά για ποιους?
  Αυτό έχει σημασία! Και αυτό λεν πως θα κάνουν οι άλλοι..για να δούμε!
  4.Τα εθνικά θέματα ήσαν εδώ και παραμένουν αλυτα τόσα χρόνια που είμαστε στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ. Δεν μας τα έλυσε καμμιά Ευρώπη..οπότε τι είχαμε τι χάσαμε?
  5. Ρωτήστε και τον Καραμανλή...σαν να λέμε ρωτήστε το βρακί της Κατερίνας!(Καραισκάκης)
  Ρε Τζιπάκο πολλές φοβίες μας είπες και μαύρα και άραχνα όλα ...χαμογέλα λίγο ,think positive που λεν και οι Αιθίοπες του Χριστόφορου..χαχα,προχώρα μπροστά και ψήφισε σωστά να φύγει η χλέμπα παιδί μου...μη χρειαστεί και παρω κι'εγώ τα βουνά! Αντε ντε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 1) Στην ΕΕ είμαστε χρόνια και δεν έκανε τίποτα ! Σωστή !!
   Αλλά ούτε οι άλλοι έκαναν εναντίον μας αυτά που ίσως μαγειρεύουν τώρα. Και ποτέ δεν είμαστε τόσο ξεβράκωτοι - και σαν ηθικό, και αμυντικά και σαν συμμαχίες - όσο τώρα.

   2) δεν είπα ΠΡΕΠΕΙ να παρθουν !! Είπα ΘΑ παρθουν !!

   Έτσι κι αλλιως, κι ας μη τα τα θέλουμε, κι ας μη πρέπει, κι ας μην τα αντέχουν πολλοί. Αλλάζει εντελώς αυτό που γράφω !!

   3) Για τα μικρά κόμματα συμφωνώ, μακάρι να κόψουν την φόρα στα μεγάλα.

   4) Και για το ότι ανατρέπεις και δοκιμάζεις κάτι άλλο συμφωνώ. Με όλα τα ρίσκα βέβαια.

   Τα βουνα μη πάρεις Κάρυ
   άραξε στο μαξιμάλρι
   άσ' τον ύπνο να σε πάρει.
   Μη σηκώνεις όπλων βάρη
   θα γελά και το φεγγάρι !!

   χαχαχαχ

   Διαγραφή
  2. Aν σου πιάσω ...το μουσούδι
   θα γελάσει και το παρδαλό αρκούδι!

   Διαγραφή
 3. Βρε κοντόχοντρε Αιθίοπα ! (χαχαχα)

  Που είδες ότι εγώ βλέπω μία μόνο αλήθεια ! Αυτό που λες πάω να το ΤΙΜΩΡΗΣΩ, ΔΕΝ το αντέχω, ΔΕΝ με αντιπροσωπεύει !

  Και αυτό και ΙΔΙΩΣ το ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (Tragic !) & AΝΤΩΝΙΟΣ (με Κλεοπάτρα την Αγγέλα !) Ο.Ε.

  Αλλά για να το τιμωρήσω δεν πρέπει να κάνω όσα είπα. Δεν πρέπει να ψηφίσω μικρά κόμματα που μπορεί να μη μπουν, άκυρο, λευκό, δεν πρέπει να μη πάω, δεν πρέπει να ψηφίσω φυσικά τα "μεγάλα" (τρομάρα τους).

  Εξ ού τα όσα γράφω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιώργο, μακάρι οι σκέψεις σου να μη βγουν αληθινές. Αν και το πιθανότερο είναι να βγουν! Τέλος πάντων, προσωπικά πιστεύω πως η ψήφος διαμαρτυρίας είναι λάθος ως σκέψη και ως τακτική. Ψηφίζουμε όχι για να τιμωρήσουμε αλλά για να επιλέξουμε τον, κατά τη γνώμη μας, καλύτερο να διαχειριστεί τα πράγματα και το μέλλον της χώρας. Νομίζω κι εγώ πως οι πράσινοι και γαλάζιοι κόκκοι αποδείχτηκαν ασήμαντοι, αναποτελεσματικοί κι επικίνδυνοι, οπότε μακριά και ξώμακρα που λένε και στο χωριό μου!

  Την καλημέρα μου και καλή ψήφο!

  Υ.Γ. Απίθανο το ποιηματάκι της Κάρυς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μαζί σου ! Εύχομαι να διαψευστώ σε όλα !!

   Αλλά για πολλούς, πίστεψε με, θα είναι ψήφος διαμαρτυρίας και τιμωρίας. Με ότι αυτό συνεπάγεται...

   Διαγραφή
 5. Γιώργο μου στην αρχή της ανάρτησης άρχισα να με βλέπω 60άρα χανούμισα στην Κρήτη και τελειώνοντας είχα αρχίσει ν'αναρωτιέμαι πόσο να στοιχίζει ένα εισιτήριο για το φεγγάρι (να δεις που γι'αυτό θα περάσει πιό κοντά απ'τη γη η σελήνη αυτές τις μέρες, γιά να πηδήξουν πάνω της όσοι προλάβουν). Φτάνουν άραγε τα λεφτά αν πουλήσω το σπίτι? Μετά καθυσηχάστηκα λίγο όταν σκέφτηκα ότι είσαι συγγραφέας. Εεεεε η φαντασία σου οργιάζει, βγάζω τα μισά απ'όσα γράφεις. Εντάξει τα υπόλοιπα θα τα αντέξω. Καλή σου μέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μερικά που δεν ξέρεις :
  Τρόπος να βγούμε ΜΟΝΟ από το ευρώ δεν υπάρχει. Αυτό δεν είναι φαντασία ενός συγγραφέα αλλά δεδομένο. ¨η δεν θα βγούμε από το Ευρώ ή θα βγούμε εντελώς από την Ευρώπη. Ενδιάμεσο ΔΕΝ υπάρχει. Ούτε εκτίμηση μου είναι. Είναι δεδομένο. Αν θέλεις, τσέκαρε το.
  Εκτίμηση μου και φόβος μου ειναι ότι θα βγούμε. Τώρα πια δεν τους νοιάζει πολύ. Πέρασε η εποχή που θα τους πείραζε. Μπορούσαμε να εκβιάσουμε και να πιέσουμε τότε, όμως εμείς σκύψαμε το κέφαλι, δεν το κάναμε.
  Τώρα μας θέλουν εκτός για να ολοκληρωθεί το πείραμα (εκτίμηση μου και φόβος μου και αυτό). Με ότι και να συνεπάγεται αυτό. Θα παίρνουν και θα ζητούν περισσότερα μέτρα μέχρι που να μας ανγκάσουν σε πτώχευση και έξοδο. Δες τι λέει και ο οίκος αξιολόγησης Φιτς από χθές. Θα βγούμε έτσι κι αλλιώς. Πτωχευμένοι, ξεβράκωτοι, με σπασμένο ηθικό και βορά στους λύκους ολόγυρα μας.
  Γι αυτό είπα... πάτο δεν πιάσαμε ακόμα... Την καταιγίδα πριν από το τσουνάμι και τον τυφώνα τρώμε τώρα. Τα άλλα έρχονται...

  Μακάρτι σε όσα φοβάμαι και δεν είναι δεδομένα να πέφτω έξω (ότι θα μας την πέσουν από παντού π.χ.). Σε όλα και όχι μόνο στα μισά.  2) Είναι δεδομένο πως όποιος και να βγεί θα παρθούν σκληρά μέτρα. Το έχουν πει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο φόβος δεν ειναι λυση ουτε και καλος συμβουλος.

   Διαγραφή
  2. Είπα τους φόβους μου, δεν είναι μόνο δικοί μου.

   Και δεν κατάλαβα... έχεις κμία ένδειξη ότι με οδηγούν σε λάθος - κατ εσένα - μονοπάτι ? Διαβάζεις τι γράφω τον τελευταίο καιρό ?

   Και μάλιστα ΕΠΩΝΥΜΑ !!! Πόσοι το κάνουν αυτό ! Εμένα με βρίσκουν, όποιος θέλει. Εκτίθεμαι !! Και παρ όλα αυτά μιλάω. Και διάβασε καλύτερα τι λέω. Όλο αυτό τον καιρό.

   Διαγραφή
 7. Όλοι μας εμπαίζουν και μας κοροιδεύουν, αλλά ευτυχώς για μας έχουμε συνείδηση του τι συμβαίνει. Η γραμμή που θα ακολουθήσουν είναι από έξω, οποιοι κι αν εκλεγούν...... Τα ίδια παντελή μου τα ίδια παντελάκη μου......
  Καλό Σαββατοκύριακο κύριε Γίωργο!!!!! Εύχομαι μόνο να βγούμε γρήγορα από το αδιέξοδο....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Οι φόβοι σου ίσως και να είναι βάσιμοι!
  Ομως ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο.
  Χωρίς αισιοδοξία και με το δικό σου σκεπτικό πιθανόν να μη ψήφιζα καθόλου!

  Καλή ψήφο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή