Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ !!

Φίλες και φίλοι αναγνώστες μου, blog-ερίνες και bloggers 


Εμπλεξα με ένα θέμα και θα χρειαστώ την όποια σχετική γνώση και εμπειρία έχετε, σαν βοήθεια.  


Σε απόσταση 60 μέτρων από το σπίτι μου, υπάρχει ένα οίκημα. Ο ιδιοκτήτης του πρόκειται να φύγει, να πάει να μείνει σε άλλο προάστειο. 


Εταιρία κινητής τηλεφωνίας του νοικιάζει την ταράτσα με νοίκι όπως λέγεται 4.000-5.000 ευρώ ΤΟ ΜΗΝΑ !! 
Ο κύριος θα φύγει, θα πάει πέρα μακριά και αφήνει την κεραία να ακτινοβολεί εμάς, τα παιδιά μας, την περιοχή στην οποία σε 500 μέτρα περίπου υπάρχει και Δημοτικό Σχολείο


Δεν έχει γίνει ακόμα, θέλουμε να το σταματήσουμε. Αμα εγκατασταθεί η κεραία πάλι ξηλώνεται, από ότι μου είπαν, αλλά ΠΟΛΥ πιο δύσκολα. 


Ξέρω, θα κάνουμε επιτροπή αγώνα, θα τα πούμε με το Δήμο, με τον ίδιο (πρώτες επαφές άκαρπες) ίσως βάλουμε και κανένα δικηγόρο... 


Αλλα ρωτώ εσας : 


Έχετε καμιά σχετική εμπειρία ; 


Εχει υποπέσει στην αντίληψη σας να έχει γίνει κάτι τέτοιο και αν ξέρετε τι εξέλιξη είχε ; 


Ρωτώ γιατί άλλοι μου τα λένε έτσι και άλλοι αλλιώς. Αλλοι μου λένε "με αγώνες και οργάνωση θα τα καταφέρετε" και άλλοι "άτυχησες. Η Εταιρία θα τα σκάσει χοντρά όπου πρέπει και θα περάσει το δικό της. Ειναι πολλά τα λεφτά..."


Και μη μου πείτε "αβλαβές". Φυσικός είμαι ! Δεν υπάρχει ακτινοβολία αβλαβής όταν βομβαρδίζεσαι συνεχώς 7/24 (7 μέρες την εβδομάδα, 24 ώρες τη μέρα) ! 
Εδώ από τον Υμηττό που είναι σχετικά μακρύτερα (2-3 χιλιόμετρα), τρώμε ακτινοβολίες ! Λιγότερες, αλλά τρώμε ! Μετρημένο !! 


Και τα standards του Δημοκρίτου είναι στο 60% της ΕΕ ! Και όταν μετρούν, η εταιρία που είναι υπό μέτρηση, το ξέρει και "χαμηλώνει" την εκπομπή στην περιοχή. Γνωστά αυτά. 


Για να μην αναφέρω και την οικονομική υποβλαθμιση της περιοχής. Ποιος θα πάει να νοικιάσει ένα από τα κοντινά σπίτια με την κεραία απέναντι του ; Για κάθε Ευρώ που θα κερδίζει ο κύριος με την ταράτσα θα χάνουν 10 οι γύρω !


Αλλά άστε το αυτό αν θέλετε. Δευτερεύον μπροστά στον κίνδυνο της υγείας μας. 


Καμία ιδέα ? Καμία σχετική εμπειρία ? 


Θα το εκτιμούσα πολύ !! 

8 σχόλια:

 1. Είναι πολύ σοβαρό αυτό Gip , δεν μου έχει τύχει αλλά αν μας το έκαναν και μάλιστα για ΄΄κινητή τηλφ΄΄ τότε θα παίζαμε μέχρι και ξύλο και δεν το λεω αστεία, εδώ στην περιοχή μας έχουν γίνει πολύ δυναμικές κινητοποιήσεις .
  Μόνο αν αγωνιστείτε ενωμένοι, με βάρδιες και δυναμικά θα καταφέρετε κάτι.

  Καλημέρες πολλές
  και μακάρι όλα να πάνε καλά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι να σου βρε Γιώργο! Αν υπάρχει και εμπλοκή πολιτικού προσώπου κάποιου βαθμού ίσως να μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε ιδίως τώρα που η κατάσταση είναι ακόμη ρευστή. Πάντως ότι θα πρέπει όλοι οι περίοικοι να κινητοποιηθούν αυτό είναι βέβαιον. ¨Όπως βέβαιο είναι ότι η εταιρεία θα φροντίσει να ταΐσει καλά ακόμα και αυτούς. Έχετε να παλέψετε εναντίον ισχυρού αντιπάλου οπότε θα πρέπει τα όπλα σας δηλαδή τεκμήρια και επιστημονικές απόψεις σχετικές να είναι έγκυρες και τεκμηριωμένες. Αυτό μπορεί να σας κοστίσει όμως ( σε χρήμα)
  Δεν έχω άλλα να σου πω...αλλά θα ρωτήσω τον ...Αλέκο! (Αλήθεια)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γιώργο, θα πω μόνο το εξής:
  Ένας συνάδερφος εργαζόταν σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας κι αυτό που έκανε ήταν να βάζει τέτοιες κεραίες. Μου λέει λοιπόν ότι οι κεραίες αυτές έχουν πολύ χαμηλή ακτινοβολία, έκανε λόγο για μερικά milliwatt, αρκετές ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ φορές μικρότερη από το ασύρματο τηλέφωνο που έχουν οι περισσότεροι στα σπίτια τους. Δεν μπορώ να ξέρω αν είναι αλήθεια ή όχι, αυτό που ξέρω όμως σίγουρα είναι το γεγονός ότι θα ανησυχούσα περισσότερο, από την άποψη της ακτινοβολίας, αν είχα ασύρματο τηλέφωνο.

  Στο θέμα της κεραίας δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί δεν ξέρω. Εκείνο όμως που θα έκανα θα ήταν να επικοινωνήσω με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Χρήσιμες πληροφορίες για το ζήτημα μπορείς να βρεις εδώ http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Electronic_Communications/Antenna_Mast_Systems/

  Καλή δύναμη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. χα! απέναντι και διαγώνια από την πολυκατοικία των γονιών μου, υπάρχει σε ταράτσα μια τέτοια τεράστια κεραία. οι κάτοικοι διαμαρτυρηθήκαν με συγκεντρώσεις άπειρες φορές, με ανακοινώσεις στον τύπο, κάλεσαν ειδικούς κλπ.
  το αποτέλεσμα: μια ανακοίνωση του αρμόδιου φορέα κολλημένη έξω από την είσοδο κάθε κοντινής πολυκατοικίας ή μονοκατοικίας, η οποία έλεγε αφού με ειδικές μετρήσεις εξετάσαμε και μπλα, μπλα,μπλα προέκυψε πως η ακτινοβολία είναι πολύ πιο κάτω από τα επιτρεπτά όρια επομένως.... μπλα, μπλα, μπλα....
  κατάλαβες, Γιώργο μου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εμείς όπως σου είπα και κατ'ιδίαν τις ξηλώσαμε τις κεραίες.
  Οι κάτοικοι βέβαια εδώ ,δεν χαμπαριάζουν, αγωνίζονται και επιμένουν με αποφασιστικότητα! Αυτό κυρίως θα χρειαστείτε, συλλογικό πείσμα και αποφασιστικότητα
  Σε χαιρετώ για λίγο και τα λέμε...
  Υ.γ. Οργανωθείτε εσείς και θάρθω και γω για συμπαράσταση!
  Φιλάκια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Βάλθηκε ο Ερμής να σου κατσικωθεί για τα καλά στο κεφάλι:))

  Καλά ξεμπερδέματα εύχομαι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εκείνο που μπορείτε να κάνετε είναι να καταργήσετε όλοι στην ευρύτερη περιοχή τα κινητά σας τηλέφωνα.
  Γελάς; Γιατί είναι αδύνατον έτσι; Ε, τότε σου απαντούν οι εταιρείες χρειάζεστε και την κεραία.
  Είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να ξηλωθεί εκ των υστέρων. Αν καταφέρετε κάτι πριν, θα είστε απο τους τυχερούς, αλλιώς θα έχετε.... σήμα καμπάνα στα κινητά σας και μια καμπάνα ακτινοβολίας στο κεφάλι σας επί πλέον (εκτός του κινητού που το έχουμε σαν σκουλαρήκι). Ουδέν κακόν αμιγές καλού και ελπίζω να κατάλαβες το πνεύμα του σχολίου μου. Δεν υποστηρίζω τις εταιρείες!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Καλησπέρα Γιώργο.Υπάρχει εμπειρία σχετικά με τις καταστροφικές για την υγεία των κατοίκων κεραίες κιν.τλφ.
  Το πρώτο που κάνεις είναι ένα κείμενο που με λίγα λόγια κάνει αναφορά στις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων.
  Τονίζεται ιδιαίτερα η ύπαρξη σχολικού κτηρίου και ο κίνδυνος για την υγεία των παιδιών.Και είναι σημαντικό το ότι υπάρχει σχολείο κοντά.
  Και φυσικά ζητάτε την άμεση απομάκρυνσή της.
  Να ξέρεις συνήθως τις χώνουν μέσα σε κουβούκλια για να μην φαίνονται ή σε τάχα μου καπνοδόχους.
  Μαζεύεστε όσο μπορείτε περισσότεροι διαβάζεται το κείμενο το υπογράφεται και πηγαίνετε στον διευθυντή του σχολείου και τον βάζετε μπροστά στις ευθύνες του ζητάτε να το υπογράψουν και οι δάσκαλοι αν είναι δυνατόν.
  Αν δεν υπογράψουν μην κωλώσετε μόνο τονίστε τους ότι εκεί δεν είναι μόνον για να κάνουν μάθημα στα παιδιά αλλά για να τα προστατεύουν και από κάθε κίνδυνο.
  Προσπαθούμε πάντως να τους πάρουμε με το μέρος μας.
  Απευθύνεστε και στο ΔΣ των γονιών κα παίρνεται την υπογραφή του Δ.Σ(για λογαριασμό του ΔΣ η πρόεδρος η γραμματέας).
  Αν τους πείσετε να προχωρήσουν και σε συνέλευση για το θέμα ώστε να ενημερώσουν τους γονείς για τον κίνδυνο ακόμη το καλύτερο,μαζεύεται και υπογραφές από τους γονείς.
  Μια αντιπροσωπία της επιτροπής με όσο γίνεται περισσότερο κόσμο πηγαίνει στο δήμο κατά την διάρκεια δημοτικού συμβουλίου και εκτός ημερήσιας διάταξης ζητά να παρέμβει και να ζητά την αποφασιστική παρέμβαση και συμπαράσταση του Δήμου και του Δημ.Συμβουλίου.
  Τους καταθέτεται το κείμενο με το αίτημα σας που απευθύνεται στο αρμόδιο υπουργείο με τις υπογραφές,και το οποίο το κοινοποιείται και προς τον Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο

  Αυτά περίπου και ότι άλλο θέλεις στην διάθεσή σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή