Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

OXI TOΣΟ ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΛΛΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ


Πληροφορίες που έτυχε να τις μαθω και με εντυπωσίασαν. Άλλες τις ξέρω καιρό, άλλες τις είδα πρόσφατα. Σε ελεύθερη απόδοση από μένα. 


1) Ξέρετε ότι ο τρόπος που φτιάχνεται το άγαλμα ενός άνδρα πάνω σε άλoγο μας λέει το πως πέθανε ; (ο άνθρωπος, όχι το άλογο ! :)) 
α) Αν το  άλογο έχει και τα δυο μπροστινά του πόδια στον αέρα, σημαίνει πως ο αναβάτης του πέθανε στη μάχη.
β) Αν το άλογο έχει το ένα μπροστινό πόδι στον αέρα, τότε ο αναβάτης πέθανε από τραύματα που υπέστη στην μάχη.
γ) Αν το άλογο έχει και τα 4 πόδια στη γη, τότε ο αναβάτης είχε φυσικό θάνατο.
( από http://www.tovima.gr/comedy/article/?aid=440562) 


2) Γνωστό σε αρκετούς αλλά πάντοτε εντυπωσιακό :  Αν θέλετε να κάνετε πλάκα σε ένα φίλο σας αγγλομαθή, πείτε του να αρχίζει να γράφει στα Αγγλικά, τους αριθμούς, ολογράφως. (Ενα, δύο, τρία κ.λ.π. στα αγγλικά) , Με τη συμφωνία να μη σταματήσει μέχρι να γράψει στα αγγλικά ένα αριθμό που έχει μέσα το γράμμα "a". Αν ο δυστυχής δεχθεί. ξέρετε που θα σταματήσει ; Στον αριθμό 1000 (one thousand) . Εκει πρωτοεμφανίζεται το "a" !! 


3) Οι νοικοκυρές ίσως το ξέρουν. Πιο είναι η μόνη τροφή που δεν χαλάει; Το μέλι !! Μπορεί να ζαχαριάζει (καμιά φορά, όχι πάντα) αλλά δεν χαλά ! Μπορείτε να φάτε ακόμα και μέλι που φτιαχτηκε και βρέθηκε φυλαγμένο σε κιούπι από τους αρχαίους χρόνους. Άφοβα ! Από την Ασπασία στο πιάτο σας !! χαχαχα


4) Στην Αρχαία Βαβυλώνα υπήρχε το έθιμο για ένα μήνα μετά τον γάμο, ο πατέρας της νύφης να δίνει στο γαμπρό να πίνει υδρόμελο. Το υδρόμελο ήταν είδος μπύρας με μέλι. Από εκεί βγήκε η έκφραση "μήνας του μέλιτος". Την εποχή εκείνη στη Βαβυλώνα το ημερολόγιο βασιζόταν στις κινήσεις της σελήνης (moon στα αγγλικά) γύρω από τη γή. Το μέλι λέγεται αγγλικά honey. Κολωντας αυτά τα δύο ο μήνας του μέλιτος ονομάστηκε από τους Αγγλους honeymoon. ( από το http://www.tovima.gr/comedy/article/?aid=440562) 


5) Στην αρχαία Αγγλία δεν έκανες παιδί όποτε ήθελες. Έπρεπε να έχεις την άδεια του Βασιλιά, με εξαίρεση τα μέλη της βασιλικής οικογένειας). Όποιοι λοιπόν ήθελαν να αποκτήσουν παιδί ζητούσαν άδεια από τον Βασιλιά. Όσοι έπαιρναν την άδεια, τους δινόταν μια μεταλλική πλάκα που κρεμούσαν στην πόρτα τους όταν έκαναν έρωτα. Η πλάκα έγραφε ότι έκαναν F.U.C.K. δηλαδή 'Fornication Under Consent of the King' (συνουσία υπό την συγκατάθεση του Βασιλιά).  Έτσι βγήκε η γνωστή λέξη, από τις πρώτες που μαθαίνουμε όταν πρωτοκάνουμε Αγγλικά. 
(Στα Αγγλικά το fuck έχει χάσει πλέον πολύ από την υβριστική του σημασία. Είναι κάτι - ΟΧΙ σαν σημασία, σαν "υβριστική βαρύτητα" με το δικό μας "μακάκας". Το λένε πολλές φορές την ημέρα. Οι φουκαράδες όμως οι αρχαίοι Εγγλέζοι... για να πάνε με τη γυναίκα τους... περίμεναν την άδεια του Βασιλιά !! )  


6) Στη Σκωτία γύρω στο 1450-1500 βρήκαν ένα νέο παιχνίδι που τελειοποιήθηκε με τον καιρό και έγινε όπως το ξέρουμε το 1744. Η χαρά των ανδρών ! Ο τίτλος του ήταν «Gentlemen Only, Ladies Forbidden» (μόνο για άνδρες, οι γυναίκες απαγορεύονται). Έτσι η λέξη GOLF μπήκε στην Αγγλική γλώσσα και όχι μόνο !!  


7) Στην  Ιταλική πόλη Σιένα, διάσημη από το Palio (ειδος μεσαιωνικής φιέστας και ιπποδρομίας), την  προηγούμενη ταινία του  James Bond, και το βιβλίο του GiP "Η δέκατη φωτογραφία" που το μισό εκτυλίσσεται εκεί (αν δεν παινέσουμε το σπίτι μας... :)), είναι θρήσκοι καθολικοί  (παραδοσιακά) με ιδιαίτερη αγάπη προς την Παναγία. Για αυτό από το μεσαίωνα και μετά, θεωρώντας ότι η Παναγία τους βοήθησε να αποτινάξουν το ζυγό της μεγάλου αντιπάλου τους της Φλωρεντίας (μία ώρα με το τρένο απόσταση), απαγορεύεται να είσαι πόρνη και να "δουλεύεις" εκεί αν σε λένε Μαρία !  Ή το ένα ή το άλλο, όχι και τα δυό ! 8). Κάθε βασιλιάς (Ρήγας) στα τραπουλόχαρτα, είναι κι ένας μεγάλος ιστορικός βασιλιάς:


Ρήγας Μπαστούνι : Βασιλιάς Δαβίδ,  
Ρήγας Κούπα : Καρλομάγνος, 
Ρήγας Σπαθί : Μέγας Αλέξανδρος,  (από το γόρδιο δεσμό υποθέτω) 
Ρήγας Καρό : Ιούλιος Καίσαρας


Και σε κάθε τράπουλα ο δικός μας !! 


( από το http://www.tovima.gr/comedy/article/?aid=440562 ) 


9) Γύρω στο 1840, στην Αγγλία φτιάχτηκαν τα πρώτα γραμματόσημα. Μετά τα πήρε σαν ιδέα και υπόλοιπος κόσμος. Για αυτό τα Αγγλικά γραμματόσημα είναι τα μόνα στον κόσμο που δεν γράφουν από ποια χώρα είναι. Θεωρείτο για ένα διάστημα αυτονόητο, μετά τους το άφησαν τιμής ένεκεν. 
( από το http://www.tovima.gr/comedy/article/?aid=440562) 10) TO 1981


α) Παντρεύτηκε ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας
β) H αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα Liverpool έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης
γ) Πέθανε ο Πάπας


TO 2005


α) O πρίγκιπας Κάρολος παντρεύτηκε πάλι
β) H Liverpool έγινε ξανά πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο. 
γ) Και ο επόμενος Πάπας πέθανε. 


Γι αυτό... 


Αν ο Πρίγκιπας Κάρολος θελήσει να ξανά παντρευτεί και η Liverpool βρεθεί πάλι στον τελικό για να κατακτήσει πάλι το πρωτάθλημα Ευρώπης.... παρακαλούμε ενημερώστε καλού κακού τον Πάπα... χαχαχα
( από το http://www.tovima.gr/comedy/article/?aid=440562) 

7 σχόλια:

 1. καλησπέρα
  το 3,4,8 τα γνώριζα
  τα άλλα όχι
  πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση ευχαριστώ για την ενημέρωση

  καλό βραδάκι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. πραγματικά, ενδιαφέροντα όλα όσα έγραψες!
  γιατί όχι και χρήσιμα; ότι μαθαίνεις για καλό είναι!
  καλό σου ξημέρωμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν έχει σημασία αν κάτι που μαθαίνει μοιάζει ή όχι χρήσιμο την ώρα που τα διαβάζεις γιατί μπορεί να έρθει κάποια στιγμή να σου φανούν χρήσιμα εκεί που δεν το περιμένεις!
  Πολύ ενδιαφέροντα! Μερικά τα ήξερα. Για άλλα δεν είχα ιδέαν όπως αυτό για το GOLF ας πούμε. Επίσης εκείνες οι συμπτώσεις ..... παράξενες αλήθεια.
  Μου αρέσουν αυτά κι ας μοιάζουν μη "χρηστικά" που λένε στα ΜΜΕ μας...τρομάρα μας.
  Και μη με ρωτάς εμένα για πολιτικές ειδήσεις. Γιατί για να υπάρχουν τέτοιες ειδήσεις πρέπει πρώτα να υπάρχει πολιτική και δεύτερον να υπάρχουν πολιτικοί. Ούτε το ένα δύναται να υπάρχει σε υπό κατοχήν χώρα ούτε το άλλο! Αρα πιο χρήσιμο θα ήταν να με ρώταγες πότε θα πάρει η Liverpool το πρωτάθλημα Ευρώπης για ετοιμάζουν δωμάτιο εντατικής θεραπείας στο Βατικανό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ...έστω και χωρίς να σχολιάσεις.... μα ξέρεις τι στόμα έχω, μπορώ να μη σχολιάσω?!

  Το #2 δεν το είχα σκεφτεί...καλό

  Στο #3 μπερδεύτηκα και μου ξέφυγε το "Από" της τελευταίας φράσης ;) Φαντάζεσαι την Ασπασία ζαχαρωμένη στο πιάτο σου?

  #4 Μου επιτρέπεις μια διόρθωση στο "υδρόμελο"? Πρόκειται γιά ποτό που προέρχεται από τη ζήμωση ΚΡΑΣΙΟΥ με μέλι. Δεν έχει σχέση με μπύρα. Δεν φταις εσυ βεβαια αλλα το Βήμα. Εεε κι αυτό βήμα ήταν, παραπάτησε.

  #6 πολύ ενδιαφέρον ειδικά γιά εμένα που τρελλαίνομαι γιά ετυμολογικά (βασικάς της Ελληνική γλώσσας - αλλά κακό δεν κάνει)

  Εεεε κι εσύ πιά το ξετίναξες το Βήμα χαχαχα. Να! βλέπεις τι σου κάνω όταν έρχομαι εδώ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. To ταιλευταίο όλα τα λεφτά!!!
  πολύ γέλιο αν και θα κρατήσω το πρώτο..
  Όταν μου στήσουν ανδριάντα σε εκατό χρόνια
  δεν με νοιάζει αν θα είμαι σε μουλάρι, άλογο ή γαιδούρι... φτάνει να έχει και την ουρά κολλημένη στην γη!!!!
  χαχαχα

  φιλιά
  καλημέρα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ηρθε ο καιρος να σας αφησω για λιγο για το καλοκαιρι.Φορεστε το ομορφο χαμογελό σας και πάρτε μαζι την ομορφότερη διάθεση οπου και αν πάτε.Ας διώξουμε για λίγο τα πράγματα που μας στενοχωρούν και ας απολαυσουμε ένα ησυχο καλοκαίρι.ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΣΕ ΞΑΝΑΒΡΩ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΟΥ!!!!Τα περισσοτερα δεν τα ηξερα.Ενδιαφεροντα ολα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή