Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Επειδή το θέμα με τη Βούλα {Παπαχρήστου πήρε διαστάσεις  θεωρώ απαραίτητο να διευκρινήσω, κυρίως σε αναγνώστριες και αναγνώστες που δεν με γνωρίζουν : 


1) Καυτηρίασα κυρίως μία αντίδραση της πολιτείας που την θεώρησα - εκ μέρους των ιθυνόντων - υπερβολική. Για μένα έπρεπε να της δώσουν την ευκαιρία τη Παπαχρήστου να απολογηθεί, να πει τη γνώμη της. Οι ιθύνοντες - πάντα κατά τη γνώμη μου - επέδειξαν μεγάλη αυστηρότητα. "Πόνεσε δόντι και έκοψαν κεφάλι". Όταν ΠΟΛΛΑ άλλα στραβά τα καταπίνουν ή - χειρότερα - τα προκαλούν οι ίδιοι. 


2) Το θέμα διογκώθηκε τεχνηέντως από τα ΜΜΕ. Κάτι το καλοκαίρι και η απουσία ειδήσεων, κάτι η προσπάθεια να κρύψουμε τα χάλια μας και τα όσα μέτρα θα παρθουν αυτές τις μέρες, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες... τα κανάλια θα γεμίσουν από "ευαίσθητους", φιλομετανάστες, "αντιμετανάστες", φίλους και αντιπάλους της αθλήτριας... Θα μάθουμε την γνώμη της κυρίας Πόπης που μένει στην απέναντι πολυκατοικία, θα τσακωθούν στα παραθυρα οι "υπερ" της απόφασης με τους "απέναντι". Τηλεοπτικός χρόνος να περνά, με λίγα έξοδα. Έτσι δεν γίνεται πάντα ; 


3) Το θέμα έχει ΔΥΟ συνιστώσες :


α) Ήταν ρατσιστικό το σχόλιο και προσβλητικό ; κατά τη γνώμη μου όχι. Υπάρχουν όμως και αντίθετες γνώμες.  


β) έπρεπε η κοπέλα να τιμωρηθεί τόσο αυστηρά και χωρίς καν να της δώσουν την ευκαιρία να απολογηθεί ; Και όταν μάλιστα ανασκεύασε τη δήλωση της ; (είπαν ότι το έκανε καθυστερημένα). 
Πάλι κατά τη γνώμη μου και αν ακόμα ετίθετο θέμα ποινής, έπρεπε να είναι κάποια επίπληξη. 


4) Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ (δευτερευόντως και του ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιων εκπροσώπων του)  ήταν απαράδεκτη όταν έχουν συμβεί τόσα άλλα που δεν επέδειξαν παρόμοια ευαισθησία (φόνος Αφγανής από βόμβα τρομοκρατικής οργάνωσης κ.λ.π.) Για να μη πω για την ίδια την κυρία Ρεπούση που έκανε δήλωση ότι συγχαίρει την επιτροπή για την ποινή που επέβαλε !!  
Ναι καλά διαβάσατε.. η ΙΔΙΑ η κ. Ρεπούση με τα γνωστά για τον "συνωστισμό" στην παραλία της Σμύρνης το 22, την επιδεικτική αποχώρηση από τη Βουλή όταν συζητείτο το θέμα της σφαγής των Ποντίων από τους Τούρκους κ.λ.π. 


5) ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ :: Δεν ταυτίζομαι πολιτιστικά - ιδεολογικά - κομματικά με όλους τους υπερασπιστές της Βούλας Παπαχρήστου. Αν βγει π.χ. ο κάθε "εγέρθητι" και την υπερασπιστεί από άλλη θέση, δεν σημαίνει ότι εκφράζει και μένα.  
Όπως και δεν αποδίδω συλλήβδην μομφή σε κάθε ΣΥΡΙΖΑΙΟ και κάθε ΔΗΜΑΡίτη. Μπορεί να διαφωνώ σε αρκετά μαζί τους (σε άλλα όχι) αλλά η "συλλογική ευθύνη" και τα "ιδεολογικα ολοκαυτώματα" δεν είναι το στυλ μου. 


Την Βούλα Παπαχρήστου ούτε την ξέρω προσωπικά ούτε είμαι σε θέση να κρίνω θετικά ή αρνητικά άλλες της πράξεις ή άλλες της επιλογές. Δεν τις ξέρω. Εγώ στο συγκεκριμμένο γεγονός αναφέρθηκα και μόνο. 


ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !


6) Ευχαριστώ για τα σχόλια σας. Και όσες / όσους συμφώνησαν μαζί μου και όσες / όσους διαφώνησαν. Μεταξύ των μεν και των δε υπάρχουν καλές μου φίλες και καλοί μου φίλοι. 10 σχόλια:

 1. ¸.¸❤✿彡

  Bom fim de semana!
  Beijinhos do Brasil.

  ✿彡
  ¸.¸❤✿•.¸

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλά ντε δεν σε παρεξηγεί κανείς!
  Ασε μας βρε αδελφέ να διαφωνήσουμε και λίγο μεταξύ μας! Αν δεν διαφωνήσουμε τώρα πότε πάλι θα διαφωνήσουμε....μπα σε καλό σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συμφωνήσαμε διαφωνΩντας !
  Διαφωνήσαμε συμφωνΩντας !

  (η διόρθωση σου σωστή, απροσεξία ήταν, όχι άγνοια,
  καλά κάνεις και μου τα κοπανάς !
  για τα λάθη μιλάμε έτσι ; χαχαχα)

  Άντε να πάω να σας τελειώσω το άλλο τώρα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για το άλλο που θα τελειώσεις... Περιμένει η Κάρυ το μαλλιοτράβηγμα :)

   Διαγραφή
  2. Λέω και εγώ ! Παππάς έγινες ; χαχαχα

   Διαγραφή
  3. Nαι καλέ ...η Κάρυ περιμένει το μαλλιοτράβηγμα και ο Τελευταίος περιμένει την Γιαδικιάρογλου(sorry την Κάρυ) που περιμένει το Τζιπάκο να δεήσει να στρωθεί κάτω να γράψει!

   Διαγραφή