Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ (και ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ !!)

Φίλες και φίλοι μου γειά σας !


Πολλές και πολλοί από εσάς έχετε μαγευτεί από την πέννα του φίλου μου του Χριστόφορου. Σήμερα λοιπόν είναι μία μεγάλη μέρα. Ο φίλος μου ο Χριστόφορος εξέδωσε επιτέλους το πρώτο του βιβλίο !! 


Πρόκειται για μία συλλογή διηγημάτων με τίτλο "Ο Διάδρομος". 


Ξέρω ότι θα με μαλώσει που τον διαφημίζω, αλλά αξίζει, όπως το ξέρετε και σεις που έχετε απολαύσει τα διηγήματα του στο blog του. 


Όσες και όσοι θέλετε μπορείτε να τα παραγγείλετε στον εκδοτη του, κ. Γιωγγαρά, που θα τον βρείτε στο www.biblionet.gr  ή κλικάροντας εδω
τηλ. για παραγγελίες : 210-8072643


Αν θέλετε πάλι, μπορείτε να γίνει παραγγελία για σας από ένα βιβλιοπωλείο σας, με τα παραπάνω στοιχεία. 


Η παρουσίαση του βιβλίου του σε κεντρικό βιβλιοπωλείο θα γίνει το φθινόπωρο. Να είμαστε καλά, ελπίζω να είμαστε όλοι οι φίλοι του εκεί, να τον τιμήσουμε. 


Και πάλι, συγνώμη που διαφημίζω τον φίλο μου, αλλά είμαι τόσο χαρούμενος !! 

Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012

Τρία πρόσωπα (διορθωμένο)

Η διορθώσεις με μπλέ χρώμα. 


Κοιτάξτε σας παρακαλώ προσεκτικά τις παρακάτω φωτογραφίες. Δύο γυναίκες, ένας άνδρας. Με κλικ πάνω τους μεγαλώνετε τις φωτογραφίες. 


Η πρώτη είναι, ας την πούμε η "Αμερικάνα" 

Ο άνδρας, Αμερικανός και αυτός : 

Και μία ξανθιά από την Αυστραλία. Αυτή μάλιστα έχει με γραμμές τονισμένα να προσέξετε τα όμορφα χαρακτηριστικά της. 

Κούκλες οι γυναίκες, γόης ο άνδρας, δεν συμφωνείτε ; έστω αν δεν σας αρέσουν πολύ, έστω λίγο ; 

Για κοιτάξτε τους καλά... Μα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ λέμε !! Βλέπετε τίποτα περίεργο πάνω τους ; Κάτι αφύσικο ; Κάτι κοινό μήπως ; 

Μη πάτε παρακάτω, κοιτάξτε τους πάλι στις πιο πάνω φωτογραφίες. 

Μη κλέβετε !! :)) 

Να το πάρει το ποτάμι ;

Εχουν κάτι κοινό : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !! Είναι κατασκεύσμα συνεργασίας πλαστικών χειρουργών και άσσων στα κομπιουτερίστικα γραφικά. Στην Αμερική φτιαγμένοι οι πρώτοι δύο. Στην Αυστραλία η τρίτη. Με χαρακτηριστικά προσώπου ο κάθε ένας τους από διάφορες διασημότητες. 

Μερικές γυναίκες πάνε στους πλαστικούς χειρουργούς και λένε π.χ. "θέλω τα στήθη μου να μοιάζουν με της "Α". Άλλες ζητούν το στόμα τους να μοιάζει με της "Β", κάποιοι άνδρες ζητούν χαρακτηριστικά ανδρών διασημοτήτων. 

Με βάση λοιπόν την ζήτηση που υπάρχει σε αυτούς και σε συναδέλφους τους κάποιοι πλαστικοί χειρουργοί πήραν τα πρότυπα από διάφορες διασημότητες και συνεργάστηκαν με κομπιουτερατζήδες ειδικούς στα γραφικά για να φτιάξουν τα 3 πρόσωπα που είδατε στις οθόνες των υπολογιστών. Προσπαθώντας να τα κάνουν ρεαλιστικά. Δεν είναι εύκολο χαρακτηριστικά από διαφορετικά πρόσωπα να δέσουν αρμονικά το ένα με το άλλο, σε ένα πρόσωπο. 

Η "Αμερικάνα" : 

Ο "Αμερικάνος" :

Ναι ο John Stamos (Stamatopoulos) που έχουν ζήτηση τα ...μαλλιά του είναι γεννημένος στην Αμερική από Έλληνες γονείς  49 ετών, έχει παίξει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές ("Στην Εντατική" κ.α) και σε μερικές ταινίες. 

Η "Αυστραλή" 

Για όσα χαρακτηριστικά δεν αναγράφονται, δεν υπάρχουν πληροφορίες. 

Παρ' όλο που προτιμώ τις μελαχρινές γενικά, η Αμερικάνα μου έρχεται κάπως "εξωγήινη", σαν όμορφη κούκλα. Η ξανθιά πιό αληθινή για μένα. Ο άνδρας μου αρέσει και τον βρίσκω ρεαλιστικό. Ίσως ο καλύτερος από τους τρεις για μένα πάντα. 

Και ΦΥΣΙΚΑ προτιμώ το γνήσιο με τις όποιες ατέλειες έρχεται στο γούστο μου από το κατασκευασμένο. 

Η Γνώμη σας ; Κρίνετε τις σαν καλλιτεχνικά έργα. Σας αρέσουν ; Είναι εντυπωσιακά ; Μοιάζουν πραγματικά πρόσωπα κατά τη γνώμη σας ή όχι ; 

Φαντασθείτε ότι είμαστε σε μία αίθουσα αναμονής, περιμένουμε κάτι, λίγο χρόνο για χάσιμο έχουμε, βλέπουμε τα τρία πρόσωπα σε ένα περιοδικό, διαβάζουμε όσα έγραψα και τα σχολιάζουμε. 

Κάτω από αυτό το πρίσμα θα ήθελα να δείτε τα 3 πρόσωπα. Μη το πάτε σοβαρά. Εμέναη δουλειά που έγινε με εντυπωσίασε. Σαν κατασκευή πετυχημένης εικόνας σε μία οθόνη. Και σαν παράδειγμα ότι το άθροισμα τελείων υποσυνόλων δεν δίνει πάντοτε ένα τέλειο σύνολο. 

Τα γράφω αυτά, γιατί στα πρώτα σχόλια, δεν φάνηκε να γίνεται αντιληπτό τι ήθελα. 

Υ.Γ. Οι φήμες ότι Ελληνες πλαστικοί χειρουργοί, θέλουν να με πάρουν για δείγμα και να προσφέρουν απομιμήσεις στους πελάτες τους κρίνονται ως αναληθείς !!   :)) 

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Αυτή είναι η τελευταία ανάρτηση με την παλιά θεματολογία του ΓΟΜΑ. Από εδώ και πέρα θα υπάρχουν ΔΥΟ blogs : 


-το «Gip-pen" (gip-pen.blogspot.gr) ή «πέννα», στο οποίο θα γράφω ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ. Κάθε είδους διηγήματα, όπως μέχρι τώρα. Από φαντασίας μέχρι ευθυμογραφήματα, από ερωτικά μέχρι θρίλερ και αστυνομικά, κοινωνικά, ακόμα και  παραμύθια για μεγάλα παιδιά. Γράφω ήδη το πρώτο διήγημα που θα μπεί εκεί. Είναι υπό διαμόρφωση ολόκληρο το ιστολόγιο.  


-το «gipgoma» (gipgoma.blogspot.gr) ή «γόμα », αυτό που διαβάζετε τώρα, με φωτογραφίες, αινίγματα, ανέκδοτα, ζωγραφικούς πίνακες, άρθρα για την καθημερινότητα μας, ρητά.  Εξ άλλου, μη ξεχνάτε : «ΓΟΜΑ = Γράφω Οτι Μου Αρέσει»


Φυσικά σε κάθε ένα από τα δύο ιστολόγια θα βρίσκετε link και για το άλλο. Σιγά σιγά θα διαμορφώσω και τους πίνακες περιεχομένων των δύο ιστολογίων με ότι έχει αναρτηθεί στο παρελθον. 


Ευχαριστώ όσες και όσους διαβάζουν αυτές τις γραμμές. Ελπίζω να συνεχίσετε να με επισκέπτεσθε και στα δύο. 


Και μια που είσαστε στο goma τρία ανέκδοτα σε φωτό που μου άρεσαν : 
Καλά νε είμαστε !! 


Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ !!

Φίλες και φίλοι αναγνώστες μου, blog-ερίνες και bloggers 


Εμπλεξα με ένα θέμα και θα χρειαστώ την όποια σχετική γνώση και εμπειρία έχετε, σαν βοήθεια.  


Σε απόσταση 60 μέτρων από το σπίτι μου, υπάρχει ένα οίκημα. Ο ιδιοκτήτης του πρόκειται να φύγει, να πάει να μείνει σε άλλο προάστειο. 


Εταιρία κινητής τηλεφωνίας του νοικιάζει την ταράτσα με νοίκι όπως λέγεται 4.000-5.000 ευρώ ΤΟ ΜΗΝΑ !! 
Ο κύριος θα φύγει, θα πάει πέρα μακριά και αφήνει την κεραία να ακτινοβολεί εμάς, τα παιδιά μας, την περιοχή στην οποία σε 500 μέτρα περίπου υπάρχει και Δημοτικό Σχολείο


Δεν έχει γίνει ακόμα, θέλουμε να το σταματήσουμε. Αμα εγκατασταθεί η κεραία πάλι ξηλώνεται, από ότι μου είπαν, αλλά ΠΟΛΥ πιο δύσκολα. 


Ξέρω, θα κάνουμε επιτροπή αγώνα, θα τα πούμε με το Δήμο, με τον ίδιο (πρώτες επαφές άκαρπες) ίσως βάλουμε και κανένα δικηγόρο... 


Αλλα ρωτώ εσας : 


Έχετε καμιά σχετική εμπειρία ; 


Εχει υποπέσει στην αντίληψη σας να έχει γίνει κάτι τέτοιο και αν ξέρετε τι εξέλιξη είχε ; 


Ρωτώ γιατί άλλοι μου τα λένε έτσι και άλλοι αλλιώς. Αλλοι μου λένε "με αγώνες και οργάνωση θα τα καταφέρετε" και άλλοι "άτυχησες. Η Εταιρία θα τα σκάσει χοντρά όπου πρέπει και θα περάσει το δικό της. Ειναι πολλά τα λεφτά..."


Και μη μου πείτε "αβλαβές". Φυσικός είμαι ! Δεν υπάρχει ακτινοβολία αβλαβής όταν βομβαρδίζεσαι συνεχώς 7/24 (7 μέρες την εβδομάδα, 24 ώρες τη μέρα) ! 
Εδώ από τον Υμηττό που είναι σχετικά μακρύτερα (2-3 χιλιόμετρα), τρώμε ακτινοβολίες ! Λιγότερες, αλλά τρώμε ! Μετρημένο !! 


Και τα standards του Δημοκρίτου είναι στο 60% της ΕΕ ! Και όταν μετρούν, η εταιρία που είναι υπό μέτρηση, το ξέρει και "χαμηλώνει" την εκπομπή στην περιοχή. Γνωστά αυτά. 


Για να μην αναφέρω και την οικονομική υποβλαθμιση της περιοχής. Ποιος θα πάει να νοικιάσει ένα από τα κοντινά σπίτια με την κεραία απέναντι του ; Για κάθε Ευρώ που θα κερδίζει ο κύριος με την ταράτσα θα χάνουν 10 οι γύρω !


Αλλά άστε το αυτό αν θέλετε. Δευτερεύον μπροστά στον κίνδυνο της υγείας μας. 


Καμία ιδέα ? Καμία σχετική εμπειρία ? 


Θα το εκτιμούσα πολύ !! 

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012

Σκέψεις πάνω από την κάλπη


Υπάρχουν αθώοι και ανήξεροι ; Όχι πλέον !! 


Υπάρχουν όμως βολεμένοι με ψευδαισθήσεις, πολλοί. Δεν θέλουν να δουν πως φτάσαμε εδώ. Δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο "όλοι φάγαμε". Όχι μαζί, όχι τα ίδια, αλλά ο ένας λιγότερο, ο άλλος περισσότερο ροκανίσαμε το μέλλον των παιδιών μας. 


Περάσαμε ΚΑΛΑ για πολλά χρόνια, ξένιαστα. Βολευτήκαμε ΟΛΟΙ σε ένα τρόπο ζωής που ήταν σαν αγορά από πιστωτική κάρτα. Παίρνεις τώρα, πληρώνεις αργότερα. Ε, τώρα μας φωνάξανε δικαστικό κλητήρα να πληρώσουμε και μας κάνουν έξωση. Έξωση από τις ελευθερίες μας, από τα δικαιωματα μας, από τα όνειρα μας (των παιδιών μας τα όνειρα κυρίως πλέον). Έξωση από τους φυσικούς πόρους που έχουμε και πάνε τώρα σε άλλα χέρια. 


Φταίμε ΄Αναμφίβολα ! Αλλά μη τρελλαθούμε, για μισό λεπτό ! ΠΟΙΟΙ ήταν ηγέτες μας τόσο καιρό ; Από άλλο πλανήτη ; Τι μας τάϊζαν ; 


Μας είχε μιλήσει κανένας όπως μας μιλάνε - αναγκαστικά - τώρα ΄; Όχι ! 


Όχι, γιατί έτρωγαν τα μπον φιλέ και μας πέταγαν τα ψίχουλα ! Όχι, γιατί υπηρετούσαν ξένα συμφέροντα ! 
Όχι, γιατί είχαν πρώτο μέλημα τις φιλοδοξίες τους, το να βολέψουν και τα τρισέγγονα των τρισεγόνων τους. 
Όχι, γιατί θεωρούσαν "πολιτικό κόστος" να πουν την αλήθεια, να μας νουθετήσουν. 


Όλοι οι πολιτικοί ίδιοι λοιπόν ? Όχι. Από το άσπρο μέχρι το μαύρο υπάρχουν όλες οι γκρι αποχρώσεις. Αλλά και οι "λευκότεροι" εξ αυτών, οι λιγότερο λερωμένοι, ήξεραν. Ήξεραν και δείλιασαν. Στα δάχτυλα μετρημένοι όσοι ούτε έφαγαν, ούτε δείλιασαν να ανοίξουν το στόμα τους. 


Και απο πίσω, τα γιουσουφάκια των κέντρων παρα-εξουσίας, μέσα και έξω από την Ελλάδα. Δημοσιογράφοι (για μένα, τα ίδια και χειρότεροι με τους πολιτικούς, οι περισσότεροι τουλάχιστον), μεγαλο-εργολάβοι, μεγαλο-δικηγόροι, μεγαλο-γιατροί, μεγαλο-μηχανικοί... 
Μεγάλοι αυτοί, μικροί εμείς.  


Με αυτές τις συνθήκες πάμε να ψηφίσουμε. 


Με αυτές τις ενοχές, με αυτή την οργή για όσους έβαλαν το χεράκι τους και φτάσαμε σε αυτά τα χάλια. 


Η Χώρα πρέπει όμως να κυβερνηθεί. Χωρίς αυταπάτες. Κάποιος πρέπει να ξεσκ@τώσει. Όσο γίνεται. Κάποιος πρέπει να βάλει πλάτη, να κάνει κάτι. Ότι γίνεται. 


Δεν θα ψηφίσουμε την καλύτερη λύση. Αμφιβάλω αν υπάρχει, ή μαλλον ξέρω, δεν υπάρχει. Θα ψηφίσουμε την καλύτερη ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ λύση. Για να μη πετάξουμε στα σκουπίδια και άλλο κομμάτι από το αύριο. Για να μη κλάψουμε αύριο πέρα από τα χαμένα όνειρα των παιδιών μας και χαμένες πατρίδες. 


Ας μη ξεχνάμε, ότι τα Εθνικά θέματα, δεν έσκασαν μύτη ακόμα... έρχονται... Μάθανε πως πηδιόμαστε, πλακώσανε και οι γύφτοι... 


Καλή ψήφο !! 

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Όνειρο προεκλογικό

Ήμουνα λέει σε ένα εκλογικό κέντρο. Με την ταυτοτητούλα μου, το μπλε στυλό μπας και το κρατικόν το σούφρωσε κανένας ή τελείωσε από τα μουτζώματα... Τώρα σε αυτές τις εκλογές δεν χρειάζεται στυλό, από συνήθεια... 


Ήρθε η σειρά μου να ψηφίσω και μπήκα πίσω από το παραβάν. Κοιτώ τα ψηφοδέλτια που μου είχαν δώσει, να δω μπας και δεν μου έδωσαν κανένα. 


"Τι ψάχνεις ;" ακούγεται η βροντερή φωνή στα αυτιά μου. "Θα μας το παίξεις τώρα και αναποφάσιστος" ; 


 Κοιτάω δεξιά, κοιτάω αριστερά, κανένας. Κοιτάω με τρόπο έξω από το παραβάν, οι δύο βαριεστημένοι συνέχιζαν να μιλούν για την Εθνική Ελλάδος σαν να μην άκουσαν τίποτα. 


"Θα παράκουσα" σκέφτομαι ενώ κοιτώ τα ψηφοδέλτια. Πρώτο μου είχαν δώσει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, το πιάνω λοιπόν και το κοιτώ. Τι το ήθελα... 


"Ε όχι και το παιδαρέλι ! Έλεος ! Θέλεις τις συνιστώσες του στη Βουλή ?"


Τώρα προσδιόρισα από που ερχόταν η φωνή. Από ψηλά, και ίσια μέσα στα αυτιά μου. Και από ότι κατάλαβα, μόνο εγώ ΤΟΝ άκουγα. 


Φοβισμένος άφησα το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην πάντα και έπιασα της ΝΔ. Που να μη το 'πιανα... 


"Ε όχι... αυτό ούτε ΕΓΩ δεν το θέλω ! Τον Αντώνη τον Κωλοτούμπα βρε ? Που πήγε με αυτούς που έφτυνε στην αρχή ? Άσε που πήρε και τη Ντόρα ! Για να μη σου πω με ποιον είναι ικανή να συνεργαστεί αυτή !"


Δεν χρειαζόταν να μου πει...  Μύρισε θειάφι ο χώρος !! Ξανακοιτώ έξω από το παραβάν. Οι βαριεστημένοι συζήταγαν ακόμα αν μπορούσαμε να πάμε καλύτερα στα ματς της Εθνικής μας.


"Κάτι θα ξέρει... στο ρετιρέ διαμένει, όλα τα βλέπει..." σκέφθηκα. Αποφάσισα να αφήσω την ψήφο μου στα χέρια ΤΟΥ και έπιασα το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, όπως το έκανε ο Μπένυ. 


Σείστηκε ο τόπος από τους κεραυνούς ! "Δεν ντρέπεσαι ;" η εκ των άνω φωνή. Να επιβραβεύσεις αυτούς που σας έφεραν σε αυτά τα χάλια ; Τι ψυχή θα ΜΟΥ παραδώσεις ;"


Με τρεμάμενα χέρια έπιασα το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ νομίζοντας ότι κατάλαβα τις βουλές ΤΟΥ. Νέοι κεραυνοί, μου τρύπησαν το κεφάλι. 


"Τα κουμούνια βρε αντίχριστε ; Αυτοί ούτε σε μένα δε πιστεύουν ! Τόσο χαμηλά πια ;"


Χαρούμενος ότι κατάλαβα επιτέλους σωστά, έπιασα το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής. 


"Put this shit down !" (άσε αυτό το σκ@ατό κάτω) άκουσα αμέσως με άψογο Αμερικανική προφορά. Μορφωμένος τσάμπα ο Κύριος, ούτε φροντιστήρια δε πλήρωσε. "Μια ζωή φασίστας !" συνέχισε στα Ελληνικά να με αποπαίρνει, "το ήξερα" 


Κοίταξα προς τα πάνω απορήμένος. Τι ήθελε ; Έπιασα τον Καμμένο και μύρισε πάλι θειάφι, μέχρι αναγούλας. Με το που έπιασα τον Κουβέλη, έπεσε μπροστά μου το βιβλίο της Ιστορίας της Ρεπούση. Και να η παραλία της Σμύρνης με φώτα αναμένα που τα είδαν οι Τούρκοι και μπήκαν... 


"Αρχίσαμε και τα θαύματα τώρα" ; μουρμούρισα θυμωμένος. "Που είναι η ελευθερία της βούλησης που μου έδωσες ;"


Σιγή... "Τον ρούμπωσες τον παππούλη !   'ακουσα μία κοροϊδευτική φωνή, λίγο ανατριχιλέ όμως... και το θειάφι... καλά έξω δεν μύριζαν ; Πυροσβεστική έπρεπε να είχαν φωνάξει... 


"Ουστ από εδώ" η θυμωμένη γνώριμη πλέον φωνή... Δεν απευθυνόταν σε μένα αυτή τη φορά. "Αλλιώς δεν θα σε αφήσω να παίξεις ΜΕΤΑ τις εκλογές !"


Η απειλή πρέπει να έπιασε, το θειάφι διαλύθηκε. "Ψήφισε, άντε !" άκουσα τη φωνή... "Εχω να καθοδηγήσω και άλλους"


"Επιασα το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων. Έπιασε φωτιά και το έριξα κάτω. "Υπούλως θολοκουλτουρέ" το έκρινε, δεν ΤΟΥ άρεσε. Έπιασα το ΛΑΟΣ. Και άκουγα ένα λεπτό για τον Καραφύρερ και τις κωλοτούμπες του. Πήγα να πιάσω Μάνο και Βαλιανάτο... Νατο το θειάφι πάλι, και έλεγα ότι με τον άλλον είχα ξεμπερδέψει... κάποιος με κόκκινο μουστάκι βρέθηκε πίσω μου, ένοιωθα ότι έβλεπε τα οπίσθια μου και σφύραγε θαυμαστικά ! 


"Τώρα εκτελεί υποβοηθητικόν έργον" με πρόλαβε ο "εξ ύψους" πάνω στην απορία μου. "Του το επίτρεψα". Μη ξέροντας μεχρι ΤΙ άλλο του είχε επιτρέψει, άφησα και τον Μάνο με τον "αδελφο-ποιητόν" του.  


Κοίταξα τι είχε απομείνει... Δεν είχα ασχοληθεί με τα υπολοιπα ιδιαιτέρως... Να ήθελε κάτι από δαύτα ; Μπα... Τι πειρατές έπιασα, τι το ένα, τι το άλλο, δεξιά, ακροδεξια, αριστερά, ακροαριστερότατα... σε όλα κάτι είχε να πει... 


"Μα τι θέλεις ;" μουρμούρισα. "Ότι και να πιάσω κάτι έχεις να πεις"


"Γιατί εσύ, ότι και να ψηφίσεις, δεν θα έχεις κάτι να πείς μετά ;" ΤΟΝ άκουσα πάλι. Εγώ σου έδειξα τα στραβά τους ! 
Για τα ίσια τους σκέψου τώρα εσύ και τέλειωνε ! Κάτι για ελεύθερη βούληση μου μουρμούραγες" 


"Τελειώνετε κύριε !" άκουσα απ' έξω. Ειχαν βαρεθεί τα ποδοσφαιρικά φαινεται. 


Σκέφθηκα λίγο, έπιασα το ψηφοδέλτιο ... και το έβαλα στο Φάκελο... 


Σιγή από πάνω... Αλλά άκουσα το κοροϊδευτικό γελάκι και μου ήρθε το αυγουλέ θειάφι στα ρουθούνια πριν βγώ από το παραβάν ή ήταν η ιδέα μου ? 


Εκεί ξύπνησα, τι να σας πω...    Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

H λύση... μετά αναλύσεως...

Η λύση του πάζλ. Και συγνώμη για το ελαφρώς ακατάλληλον της φωτό. 


Η σκηνή έχει γράψει ιστορία. Να τα πάρω από την αρχή. Είναι από την ταινία μυστηρίου "Mulholand Drive" που γύρισε ο πολύς David Lynch (γνωστός σε όλους τους σινεφίλ) to 2001 και υποψήφιος για Όσκαρ (ο φίλος μου ο Σοφοκλής (Λεβιάθαν) σαν ειδικός θα μας πει αν πήρε στη συνέχεια ή όχι). Πρωταγωνίστριες οι εικονιζόμενες Laura Harring (μελαχρινή) και Naomi Watts (ξανθιά).
Η ταινία μόνο τσόντα δεν είναι. Η Νάομι παθαίνει αμνησία και μαζί με την Λάουρα ψάχνει να λύσει γρίφους που είτε πέφτει πάνω τους και την αφορούν είτε τους βάζει το μυαλό της. 


Ατμοσφαιρική ταινία, δυσκολονόητη, ΠΟΛΥ καλή, την συνιστώ σε όσες και όσους δεν την έχουν δει, να την πάρουν από κανένα DVD club. Αν βέβαια τους αρέσουν τα μπερδεμένα και τα μυστήρια. Έργο που πάνε 3 άνθρωποι να το δουν και όταν τελειώνει ο κάθε ένας δίνει και άλλη εξήγηση για το τι έγινε... 


Όσο για την επίμαχη σκηνή... ναι... μέσα στο πολύ ψάξιμο... "συμβαίνει" και αυτό... Αλλά όπως έρχεται, δένει με την υπόθεση, δεν είναι απλώς για να σε γαργαλήσει. 
Από την άλλη... θεωρείται μία από τις πιό ρεαλιστικά παιγμένες και τολμηρές ερωτικές σκηνές μεταξύ 2 γυναικών, σε ταινία που δεν είναι τσόντα. Και φυσικά ούτε έχει ακουστεί για τις πρωταγωνίστριες ότι εκτός πλατώ είναι "τριβο-πιπεράτες". Επαγγελματίες είναι οι γυναίκες, έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους. Καμία σχέση με είδη κομμωτικής ! (ψαλίδια) :))   

Τα "μαρτυριάρικα" κομμάτια ήταν τα 1, 15 που δείχνουν μία ξανθιά (1) και μία μελαχρινή (15) να φιλιούνται, αυτό το μαρτυρά η στάση τους στις άλλες φωτό και κυρίως το 6. Ένας που ασχολείται με τον κινηματογράφο θα τις αναγνωρίσει κι όλας. 


Πρώτος ο Σωκράτης βρήκε την λύση και την ταινία. Με το που το είδε μιλάμε !! Αν ξέρεις βέβαια την ταινία, η λύση είναι εύκολη, αποκλείεται να μη θυμάσαι την σκηνή. Και ξέροντας την σκηνή τα κομμάτια μπαίνουν σχετικά εύκολα στη θέση τους. 


Πρώτη και η γιαγιάκα μας ! Η Αντιγόνη ! Βρήκε όχι μόνο τι δείχνει η σκηνή αλλά και από ποιά ταινία είναι ! Άλλα της "προχωρημενιές" η γιαγιάκα !! χαχαχα 


Πρώτη θεωρώ και την Σταυρούλα τη Ζέρβα που βρήκε το θέμα και έλυσε σωστά το παζλ ΧΩΡΙΣ να ξέρει την ταινία.  


Το ότι είναι δύο γυναίκες που φιλιούνται το βρήκαν η Κάρυ, ο Τελευταίος και η Ζουζού. 


Αυτά ... και στο επόμενο ! 

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Τι δείχνει ο ποιητής ;

Και ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙ δύσκολο αίνιγμα. Ξεκινά σαν πάζλ αλλά μετά δυσκολεύει γιατί γίνεται πιό δύσκολο παζλ και το τέλος συμπεριλαμβάνει και κινηματογραφικές γνώσεις. Ή (και) να ξέρετε να ψάχνετε στο Ιντερνέτ... 


Δείτε καλά την παρακάτω φωτογραφία, κλικάροντας πάνω της μεγαλώνει  : Είναι για την ακρίβεια ανακατεμένα κομμάτια μίας φωτογραφίας. 

ΒΟΗΘΗΜΑ : είναι από ταινία κινηματογραφική που παίχτηκε παντού με επιτυχία, και στη χώρα μας, το  2001-2002. Ίσως την είδατε τότε, ίσως αργότερα σε DVD, ίσως καθόλου (τότε δεν είναι μεγάλο το βοήθημα, αν και...) 

Το παζλ είναι δικό μου. Εγώ το σκέφθηκα και το έφτιαξαΕΡΩΤΗΣΕΙΣ : 

1) τι δείχνει γενικά η φωτό ; 
2) μπορείτε να βάλετε τα κομμάτια στη σωστή σειρά ; 
3) Από ποιά ταινία είναι και ποιά άτομα εμφανίζονται ; 

Όπως πάντα, θα βάζω τα σχόλια που δεν έχουν την απάντηση, αν υπάρχουν, για να μη βοηθούνται ή να μην μπερδεύονται οι υπόλοιποι. Θα λέω ποιος έπεσε μέσα και στο τέλος θα δείξω την φωτό, τους νικητές και όλες τις πληροφορίες.