Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Διάφορα...

Έχω διάφορα να γράψω σήμερα. Έβαλα τα ανάλαφρα πρώτα. Σκεφθείτε πριν πάτε πιό πέρα από αυτά... 


1) Το δίλημμα του μπλόγκερ : 
- Να γράψω κάτι ανάλαφρο ; Θα βγουν κάποιοι και θα πουν "καλά ρε φίλε, εδώ ο κόσμος καίγεται, εσύ μας παίζεις "ελαφρύ ποικίλο πρόγραμμα ; Ντροπής !" 
- Να γράψω για την θλιβερή επικαιρότητα ; Θα βγουν κάποιοι άλλοι και θα πουν "άσε ρε φίλε να περάσουμε λίγο χαλαρά καλοκαιριάτικα, μη μας μαυρίζεις συνέχεια την ψυχή !" 
- Να γράψω βάσει του άγραφου νόμου "μπλογκ μου είναι, ότι γουστάρω γράφω ;" Σωστό κι αυτό, τελικά το κάνω αλλά όχι τόσο εύκολα όσο ίσως άλλοι. 


2) Λονδίνο 2012. Από γκάφα σε γκάφα 
Πρώτα έχασαν τα κλειδιά του εθνικού τους σταδίου, του Γουέμπλεϋ. Ειδική παραγγελία, με κωδικούς ασφαλείας και δεν συμμαζεύεται. Κόστος 52.000 Ευρώ ! Παρακαλείται όποιος τα βρήκε να τους τα δώσει, να μη ξοδεύονται να φτιάχνουν άλλα !!
Μετά ήρθε το απίστευτο : ΈΣΒΗΣΑΝ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ !! Ναι, καλά διαβάσατε ! Την είχαν βάλει στη μέση του σταδίου. Και δεν είχαν σκεφθεί ότι θα έπρεπε να μετακινηθεί μετά την έναρξη για να γίνουν αγώνες. Και τι έκαναν ; Την μετέφεραν κάπου πρόχειρα, ΕΣΒΗΣΑΝ την φλόγα, πήγαν την όλη εγκατάσταση στην άκρη και μετά την ξαναάναψαν ! 
Μάλιστα ! Όπως το διαβάσατε ! Και μη μου πείτε, φρόντισαν και κράτησαν από τη φλόγα για να ξαναανάψουν την κεντρική. Πάλι καλά που δεν χρησιμοποίησαν αναπτήρα δηλαδή !! 
Η φλόγα από τη στιγμή που ανάβει κεντρικά ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ μέχρι τη λήξη των αγώνων. ΠΟΤΕ , μα ΠΟΤΕ δεν έχει ξαναγίνει αυτό. 
Ερώτηση : Φαντάζεστε να το είχαμε κάνει εμείς τι θα ακούγαμε ; Θα μας ξέσκιζαν !! Και τα "Νέα της Τασμανίας" θα μας είχαν πρωτοσέλιδο !! 


Από εδώ και κάτω... ακατάλληλον για τους επιθυμούντες ανάλαφρες διακοπές !! Θα μαυρίσουν... αλλά μέσα τους ! 

3) Η Ιφιγένεια εν Ευρώπη... 


Δυστυχώς ετοιμάζονται να θυσιάσουν την Ελλαδίτσα. Δεν μας θέλουν στην Ευρώπη. Περίμεναν (όπως λέγαμε αρκετοί, ήμουν ένας από αυτούς) να οργανωθούν, να μπορούν να διαχειριστούν το οικονομικό-διοικητικό-πολιτικό σοκ από μία έξοδο της Ελλάδος από την Ευρωζώνη, και τώρα που είναι έτοιμοι, μας λένε "άντε στο καλό". 
Τι θέλουν ; 


α) Να θυσιασθούμε εμείς, μπας και σωθούν οι υπόλοιποι. Έτσι που τα έκαναν λεφτά για όλους δεν υπάρχουν. 
Γνώμη μου : Και να μας πετάξουν, δεν σώζονται. 


β) να τιμωρηθούμε για τα τόσα χρόνια που περνάγαμε - στο άνετο (έτσι λένε !) ενώ εκείνοι δούλευαν και μας τα ακούμπαγαν. (Πάλι έτσι λένε)
Γνώμη μου : Ναί, φταίγαμε λίγο, παρασυρθήκαμε και τρώγαμε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. 


Αλλά ΛΙΓΟ !! Πιστέψαμε λαμόγια, πολιτικούς και δημοσιογράφους. Μας έδειχναν "παράδεισο", μας προσκαλούσαν να μπούμε και κάναμε το λάθος να μπούμε, μας άρεσε αυτό που μας έταζαν ! Πόσο φταίμε εμείς για αυτό ; 
Τον μύθο για τον "Τζίτζικα και τον Μέρμυγκα" ΕΜΕΙΣ τον γράψαμε ! Δεν θα μας τον πετάνε στα μούτρα χωρίς λόγο ! 


4)  Οι βλαβερές συνέπειες του "Grexit" 
(εξόδου μας από το ευρώ, βρήκαν και την λέξη). 
Σχετικό με το προηγούμενο... 


Και μη μου πείτε , "ας μας πετάξουν", "καλύτερα", "δεν μας θέλουν μια, δεν τους θέλουμε δέκα" κ.λ.π. 


4.1) ΔΕΝ θα γλυτώσουμε τα χρέη. Τώρα πλέον είτε μείνουμε είτε βγούμε, τα χρέη προς τους δανειστές θα υπάρχουν. Και θα είναι απαιτητά στον αιώνα τον άπαντα. ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ θα εκδηλωθεί η χρεωκοπία, όχι προς τα έξω. 


ΕΜΕΙΣ δεν θα έχουμε, τουλάχιστον για ένα διάστημα. Αυτοί θα παίρνουν. Κι αν δεν έχουμε, θα παίρνουν γη, υπηρεσίες (τουριστικές), φυσικούς πόρους κ.λ.π. 
Ωραίος τρόπος για να πάρουν τα πετρέλαια του Αιγαίου π.χ. 


4.2) Λένε οι γνωρίζοντες ότι τρόπος να μας πετάξουν δεν υπάρχει. Αρα τι κάνουν (ήδη) ; θα μας ζητούν όλο και περισσότερα μέτρα, μέχρι να πουμε : "δεν μπορούμε, δεν δεν γίνεται". Και τότε θα αναγκαστούμε να φύγουμε από μόνοι μας. 


4.3) Αν μας πετάξουν από την Ευρωζώνη, θα ακολουθήσει (πιθανότατα ταυτόχρονα, αλλά εδώ δεν είμαι ειδικός, δεν το ξέρω) και η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πάντως θα ακολουθήσει. Έτσι έχω διαβάσει. Μακάρι να μην είναι έτσι. 


Αν όμως σωστά τα διάβασα... οι λύκοι από Βορά κι από Ανατολικά που ήδη ξερογλύφονται θα βρουν χρυσή ευκαιρία... Μια χώρα ξεβράκωτη,. χωρίς φρόνημα (έπεισαν τη νέα γενιά πως είναι ακροδεξιό και φασιστικό να έχεις φρόνημα, ή εν πάσει περιπτώσει ντεμοντέ), χωρίς συμμάχους... Σύμμαχοι θα υπάρχουν στα χαρτιά, για να γίνουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σύμμαχοι θα ζητήσουν τα έντερα μας... Κι αν γίνουν και δεν πέσουμε στα "θα"... 


Σχετικό : Εξτρεμιστής δεν είμαι ! Δεν μου πάνε τα άκρα, ΚΑΙ  τα δύο. Αλλά να δικασθούν μερικοί ΕΠΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ δεν μου φαίνεται ακραίο. Μα ΚΑΘΟΛΟΥ όμως !! 

5) Καλό... αλλά φτάνει ; 


Βγαίνουν οι βρώμες σιγά σιγά... Εχει ξανααναφερθεί το θέμα, αλλά διαβάστε και από ένα ξένο που δεν μασά τα λόγια του. ΠΟΛΥ καλή συνέτευξη. Πατείστε εδώ.

Τουλάχιστον θα πείτε : τα λένε και κάποιοι έξω... 
Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012

Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΕΣΤ

Θα την πω γρήγορα, για αυτό ελευθέρωσα και τα σχόλια.
Προσέξτε τα 5 ονόματα. Το κάθε ένα έχει σχέση με κάποιο χαρακτηριστικό. Κατά σειρά έχουμε :


L >> Λωρήν, η γυναίκα που τα έκανε όλα από ΕΡΩΤΑ για τον Ετιέν.  Υπέμεινε τα πάντα, μέχρι υπερβολής θα έλεγα, για το άτομο του.
Laureen : LOVE


R >> Ρέϊ . Ο άνθρωπος που έδειξε ΛΟΓΙΚΗ και ΡΕΑΛΙΣΜΟ. Δεν ρίσκαρε κι ας την λυπόταν την Λωρήν, δεν ήθελε να ρισκάρει τις ζωές τους στα ανοιχτά μέσα στις τρικυμίες.
Ray : REALISM


M >> Μωρίς, ο άνθρωπος που έδινε μεγάλη σημασία στο ΧΡΗΜΑ. Να τη βοηθήσει αλλά να βγάλει και αυτός κάτι, να εκμεταλλευτεί την ανάγκη της για να κερδίσει κάτι.
Maurice : MONEY


S >> Στηβ, ο άνθρωπος που ήθελε SEX για αντάλλαγμα. Ναι στο να βοηθήσει αλλά να του καθόταν η Λωρήν. .
Steve : SEX


E >> Ετιέν. Καλο παιδί αλλά με πολύ ΕΓΩΪΣΜΟ. Δεν κάμφθηκε από την ιστορία της.
Etien : EGO.


Με βάση λοιπόν το με ποια σειρά βάλατε αυτά τα ονόματα, βλέπει κανείς; και το πως ιεραρχείτε τις αντίστοιχες αξίες στη ζωή σας. Πρώτα η Αγάπη ή πρώτα ο Ρεαλισμός κ.λ.π.


ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ αλλά και ΠΑΓΙΔΑ : Επηρεάζεστε σε κάποιο βαθμό από την ΗΘΙΚΗ διάσταση. Το Σεξ μπορεί αν είναι σημαντικότερο στη ζωή σας από τη σειρά που βάζετε τον Στηβ (ιδίως αν είστε γυναίκες) γιατί σκέπτεσθε τι της έκανε της Λωρήν. Όπως και το χρήμα, αλλά να ενοχλείσθε από το ότι ο Μωρίς την εκμεταλλεύτηκε. 


Τώρα αν παρ όλη την ηθική διάσταση του θέματος έχετε τον Στηβ ψηλά (ακόμα και 2ο, 3ο)... σούπερ σεξουάλες !! 


Πάντως η ΣΥΝΤΡΗΠΤΙΚΗ πλειοψηφία των γυναικών βάζει την Λωρήν πρώτη ή δεύτερη ενώ των ανδρών την βάζει από 3η θέση και κάτω) . Πολλοί άνδρες τον Στηβ και τον Μωρίς τον βάζουν ψηλότερα από τη Λωρήν (σου λένε : τα ήθελε ο κόλιας της)


Αν θέλετε να με πιστέψετε είχα βάλει όταν μου το έκαναν πριν 30 χρόνια και... R, E, L, M, S   (παρ όλο που φυσικά το σεξ το είχα σε πολύ ψηλότερη θέση, πιό ψηλά από το χρήμα ας πούμε (που ποτέ μου δεν το μέτρησα, δυστυχώς).


Τα συμπεράσματα για όσους έπαιξαν... δικά σας !! Βλέπετε στα σχόλια τι βάλατε εσείς και τι οι άλλοι. 


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ : Για το τέλος της ερωτικής ιστορίας (το 8ο και τελευταίο κεφάλαιο) στο άλλο μου μπλογκ, Αν θέλετε... πάτε κλικάροντας κι εδώ  

Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΤΕΣΤ

Σήμερα θα σας κάνω ένα τεστ. Κοιτάξτε την παρακάτω φωτογραφία. Θα χρειασθεί να τη δείτε μερικές φορές, η ιστορία πάνω στην οποία βασίζεται το τεστ  γίνει καλύτερα αντιληπτή αν βλέπετε την φωτογραφία. Αν την κλικάρετε μεγαλώνει. 
Δυό χωριά που τα χωρίζει μεγάλη λίμνη. Επικοινωνούνε με μία βάρκα, την έχει ο Ray (R στη φωτό, Ρέϊ). To χειμώνα η επικοινωνία διακόπτεται, μεγάλη η λίμνη, βαθιά, πολλά τα μπωφόρια, ο Ray δεν ρισκάρει, ούτε οι κάτοικοι των χωριών.
Στο κάτω χωριό μένει η Laureen (L - Λωρήν) και στο πάνω ο Εtien (E - Eτιέν). Η κούκλα του κάτω χωριού αυτή, το παληκάρι του πάνω χωριού αυτός. 
Λίγο πριν πιάσουν οι βοριάδες, γίνεται πανηγύρι στο πάνω χωριό. Πάει κόσμο ο  Ρέϊ με την βάρκα του. Γνωρίζει η Λωρήν τον Ετιέν... Να οι χοροί, να τα χαμόγελα, αλλά μαζεμένο κορίτσι η Λωρήν, "για ποιά θα με περάσει σκέφτεται", δεν του έδωσε και πολλά θάρρητα... 
Γυρνά σπίτι της η Λωρήν... και από την άλλη μέρα στο μαύρο μαράζι... Αχ, βαχ... και κλάααμα το κορίτσι... Βρε τι έκανα, έπρεπε να τον αφήσω να με συνοδέψει στο τέλος μέχρι τη βάρκα, αχ πως τον αγαπώ, αχ πως τον θέλω... 
Περνάνε 1-2 μήνες μπαίνει ο χειμώνας, το παίρνει απόφαση η δικιά σας να πάει να τον βρεί. Μαζεύει κάτι χρήματα που είχε για προίκα, φτιάχνει και ένα μπόγο με προικιά ή ότι άλλο και πάει στον Ρέϊ. 
-Πέρνα με απέναντι του λέει, πρέπει να πάω στο πάνω χωριό. 
-Πας καλά κορίτσι μου ; Με τέτοιους βοριάδες ; Δεν κουνάω τη βάρκα. Περίμενε από άνοιξη. 
-Βρε καλέ μου, βρε χρυσε μου... του λέει τον έρωτα της η Λωρήν, του λέει ότι θα τον πληρώσει 10 φορές το ναύλο. 
-Βρε κι ότι έχεις να μου δώσεις δεν κουνάω. Θα φουντάρουμε πριν φτάσουμε στα μισά της λίμνης. 
-Παραλία παραλία ; 
- Ξέχνα το ! Κι αριστερά και δεξιά υπάρχουν ρουφήχτρες, έχει χαθεί κόσμος. Θα πρέπει να ανοιχτούμε για να τις αποφύγουμε και τότε πέφτουμε στα μπωφόρια. 

-Σε παρακαλώ, κρίμα δεν είναι να τον χάσω ; 
-Και εμένα κρίμα δεν είναι τα παιδάκια μου να τραγουδάνε "και η βάρκα γύρισε μόνη, δίχως μέσα τον ψαρά ;" Δεν πάω πουθενά ! ΄Εκλεισε !!Το παίρνει απόφαση η Λωρήν, και αποφασίζει να πάει να βρει τον Ετιέν με τα πόδια !! Από αριστερα (όπως βλέπετε) απάτητα βουνά, χιόνια, χωρίς μονοπάτια, κανείς δεν πήγαινε. Θα την έβρισκαν χαμογελαστή ! 
Αποφασίζει λοιπόν να πάει από τα δεξιά. Ζούγκλα, φίδια, άγρια θηριά, αλλά δεν κόλωσε. Θα περάσω λέει ! 


Μετά από δυό βράδυα φτάνει στο σπίτι του Maurice. (M - Μωρίς). Ευτυχώς που το βρήκε, άγρυπνη ήταν, φοβόταν να κλείσει μάτι μη της την πέσουν θηρία, είχε μισοφάει, πόναγε όλο της το κορμί. Λέει την ιστορία στον Μωρίς και ζητά να μείνει εκεί το βράδυ, να πάρει μια ανάσα. 


Δέχεται ο Μωρίς, αλλά με ένα όρο : Θα του έδινε, ότι λεπτά είχε και δεν είχε. Τον παρακάλεσε η Λωρήν, τα χρειαζόταν για μια προίκα, του είπε όλη την ιστορία από την αρχή, μπας και την λυπηθεί. Ο Μωρίς όμως επέμενε. Δεν την έπαιρνε να περάσει και δεύτερη νύχτα στο δάσος, τι να κάνει του τα έδωσε τα λεφτά. 


Ξανά στα δάση από την άλλη μέρα η Λωρήν, πάλι ένα βράδυ ξαγρύπνησε, φτάνει πτώμα το μεθεπόμενο βράδυ στου Steve. (S-Στηβ) 
Του λέει όλη την ιστορία, ζητά να κάνει ένα μπάνιο, να φρεσκαρισθεί λίγο, να ξαπλώσει σε ένα κρεβάτι το κορμάκι της λίγες ώρες. Κι αν γινόταν να έτρωγε και μια μπουκιά ψωμί. 
Ότι θέλεις, της λέει ο Στηβ. Κι αρωματικό λουτρό έχω (τα παλιά παραμύθια-τεστ γιακούζι δεν διέθεταν ! :)) . . Και φαγάκι, και κρασάκι, και αναπαυτικό κρεβάτι. Με ένα όρο : Θα κάνεις το μπανάκι σου, θα πάρεις μια ανάσα, θα φάμε, θα πιούμε και μαζί θα κοιμηθούμε !
Κόκκαλο η Λωρήν. Τι τον παρακάλεσε να τη λυπηθεί, τι του είπε  "μα αγαπώ άλλον", Ο Στηβ δεν έπαιρνε χαμπάρι. Ήθελε αντάλλαγμα εις είδος. Αλλιως... δάσος απέραντον εκεί έξω... και καλή σας νύχτα ! 
Τι να κάνει η Λωρήν ; Πάλι δεν άντεχε δεύτερη νυχτα έξω. Δεν θα την έβγαζε... και άκουγε τους λύκους, ούρλιαζαν... 
Ενέδωσε λοιπόν η δικιά σας... 


Πως τα περάσανε θα σας γελάσω... Δεν το λέει η ιστορία. Ξεκίνησε πάντως την άλλη μέρα, ήταν κοντύτερα από ότι νόμιζε το πάνω χωριό και το βράδυ έφτασε στου Ετιέν (Ε, Ετιεν). 


Δεν του έκρυψε τίποτα, να λέμε την αλήθεια. Ναι και για τον Στηβ του είπε. Και όλα τα προηγούμενα. 
Ο Ετιέν την άκουσε μεν, δεν συγκινήθηκε όμως καθόλου.  "Με τιμά η αγάπη που μου δείχνεις, λυπάμαι για όσα πέρασες... αλλά εγώ τι φταίω ; Σου είχα δώσει καμια υπόσχεση ; Είχαμε πει κάτι τέτοιο ; έστω να ξαναβρεθούμε ; Τρεις χορους χορέψαμε, γελάσαμε, χαζοφλερτάραμε και όχι ιδιαίτερα, και μετά την έκανες για το χωριό σου. Σε ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σου μα δεν θα πάρω... Πέρνα εδώ στο χωριό μια δυό μέρες αν θες, έχουμε και πανδοχείο, θα κανονίσω εγώ τα λεφτά... αλλά πέραν τουτου... είσαι μόνη και αποφάσισε τι θα κάνεις...


Κλάμα η Λωρήν, τον παρακαλούσε, του κωλοτρίβονταν... βράχος ο δικός σας. "Ευχαριστώ, με συγκινείτε, αλλά δεν θα πάρω". Και έδειξε καθαρά ότι το εννοούσε. 


Εδώ τελειώνει η ιστορία. Μη με ρωτάτε τη συνέχεια, δεν έχω ιδέα. 


Τώρα...


Με βάση αυτά που διαβάσατε πάρτε τα πέντε άτομα που παίζουν στην ιστορία (θα τους δείτε και στην φωτό) και βάλτε τους σε μία σειρά. Από το καλύτερο πρόσωπο, το πιό σωστό για την κρίση σας που θα βάλετε πρώτο μέχρι το λιγότερο σωστό για την κρίση σας που θα βάλετε τελευταίο. Και όλα τα ενδιάμεσα φυσικά ανάλογα με το πόσο καλά ή όχι τα θεωρείτε) 
Μετά θα σας πω λίγα για τον χαρακτήρα σας. 


Να πάλι, η ίδια φωτό, μην ανεβοκατεβαίνετε : 


Με τη δημοσίευση των σχολίων σας γίνεται τζερτζελές και πλάκα, αλλά μπορεί να επηρεαστεί ο ένας από τον άλλο. Θα τα βάλω μετά, ως έχουν, αφού πω συμπεράσματα. Και έτσι θα γινει πλάκα. 
Αν το ξερετε όμως το τεστ μη το πείτε.  


Και για να μη ξεχνιόμαστε : Στο άλλο μπλόγκ βγήκε το 7ο κεφάλαιο στο ερωτικό που γράφω... Αν θέλετε... πάτε κλικάροντας κι εδώ


Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Επειδή το θέμα με τη Βούλα {Παπαχρήστου πήρε διαστάσεις  θεωρώ απαραίτητο να διευκρινήσω, κυρίως σε αναγνώστριες και αναγνώστες που δεν με γνωρίζουν : 


1) Καυτηρίασα κυρίως μία αντίδραση της πολιτείας που την θεώρησα - εκ μέρους των ιθυνόντων - υπερβολική. Για μένα έπρεπε να της δώσουν την ευκαιρία τη Παπαχρήστου να απολογηθεί, να πει τη γνώμη της. Οι ιθύνοντες - πάντα κατά τη γνώμη μου - επέδειξαν μεγάλη αυστηρότητα. "Πόνεσε δόντι και έκοψαν κεφάλι". Όταν ΠΟΛΛΑ άλλα στραβά τα καταπίνουν ή - χειρότερα - τα προκαλούν οι ίδιοι. 


2) Το θέμα διογκώθηκε τεχνηέντως από τα ΜΜΕ. Κάτι το καλοκαίρι και η απουσία ειδήσεων, κάτι η προσπάθεια να κρύψουμε τα χάλια μας και τα όσα μέτρα θα παρθουν αυτές τις μέρες, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες... τα κανάλια θα γεμίσουν από "ευαίσθητους", φιλομετανάστες, "αντιμετανάστες", φίλους και αντιπάλους της αθλήτριας... Θα μάθουμε την γνώμη της κυρίας Πόπης που μένει στην απέναντι πολυκατοικία, θα τσακωθούν στα παραθυρα οι "υπερ" της απόφασης με τους "απέναντι". Τηλεοπτικός χρόνος να περνά, με λίγα έξοδα. Έτσι δεν γίνεται πάντα ; 


3) Το θέμα έχει ΔΥΟ συνιστώσες :


α) Ήταν ρατσιστικό το σχόλιο και προσβλητικό ; κατά τη γνώμη μου όχι. Υπάρχουν όμως και αντίθετες γνώμες.  


β) έπρεπε η κοπέλα να τιμωρηθεί τόσο αυστηρά και χωρίς καν να της δώσουν την ευκαιρία να απολογηθεί ; Και όταν μάλιστα ανασκεύασε τη δήλωση της ; (είπαν ότι το έκανε καθυστερημένα). 
Πάλι κατά τη γνώμη μου και αν ακόμα ετίθετο θέμα ποινής, έπρεπε να είναι κάποια επίπληξη. 


4) Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ (δευτερευόντως και του ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιων εκπροσώπων του)  ήταν απαράδεκτη όταν έχουν συμβεί τόσα άλλα που δεν επέδειξαν παρόμοια ευαισθησία (φόνος Αφγανής από βόμβα τρομοκρατικής οργάνωσης κ.λ.π.) Για να μη πω για την ίδια την κυρία Ρεπούση που έκανε δήλωση ότι συγχαίρει την επιτροπή για την ποινή που επέβαλε !!  
Ναι καλά διαβάσατε.. η ΙΔΙΑ η κ. Ρεπούση με τα γνωστά για τον "συνωστισμό" στην παραλία της Σμύρνης το 22, την επιδεικτική αποχώρηση από τη Βουλή όταν συζητείτο το θέμα της σφαγής των Ποντίων από τους Τούρκους κ.λ.π. 


5) ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ :: Δεν ταυτίζομαι πολιτιστικά - ιδεολογικά - κομματικά με όλους τους υπερασπιστές της Βούλας Παπαχρήστου. Αν βγει π.χ. ο κάθε "εγέρθητι" και την υπερασπιστεί από άλλη θέση, δεν σημαίνει ότι εκφράζει και μένα.  
Όπως και δεν αποδίδω συλλήβδην μομφή σε κάθε ΣΥΡΙΖΑΙΟ και κάθε ΔΗΜΑΡίτη. Μπορεί να διαφωνώ σε αρκετά μαζί τους (σε άλλα όχι) αλλά η "συλλογική ευθύνη" και τα "ιδεολογικα ολοκαυτώματα" δεν είναι το στυλ μου. 


Την Βούλα Παπαχρήστου ούτε την ξέρω προσωπικά ούτε είμαι σε θέση να κρίνω θετικά ή αρνητικά άλλες της πράξεις ή άλλες της επιλογές. Δεν τις ξέρω. Εγώ στο συγκεκριμμένο γεγονός αναφέρθηκα και μόνο. 


ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !


6) Ευχαριστώ για τα σχόλια σας. Και όσες / όσους συμφώνησαν μαζί μου και όσες / όσους διαφώνησαν. Μεταξύ των μεν και των δε υπάρχουν καλές μου φίλες και καλοί μου φίλοι. ΟΡΓΗ !!! (β ! έκδοση)

Στο τέλος με μπλέ και κόκκινα γράμματα τα καινούργια που έγραψα μετά την πρώτη ανάρτηση. 


Την Βούλα Παπαχρήστου, αθλήτρια στο άλμα επι κοντώ γυναικών δεν την ξέρω. Θα ήθελα να με πιστέψετε σε αυτό.
Πρωτοάκουσα γι αυτήν (πρωτοείδα μάλλον) πρίν λίγη ώρα που "σέρφαρα" σε ειδησεογραφικά blogs και ιστότοπους.  

Και έγινα έξαλλος !!

Η Παπαχρήστου επί 4 χρόνια προσπαθούσε σκληρά να εκπληρώσει το όνειρο της. Να συμπεριληφθεί στην Εθνική ομάδα γυναικών που θα πάει στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, για το άλμα τριπλούν. Τα κατάφερε, ξεπερνώντας με τις επιδόσεις της τα ολυμπιακά όρια σε επίσημους αγώνες και μπήκε στην Εθνική Ελλάδος. 

Και έκανε το μεγάλο έγκλημα : μιλώντας για τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου που μας έχουν έρθει πρόσφατα από την Αφρική, έγραψε στο  Tweeter μιλώντας με φίλες της και φίλους της : "Με τόσους Αφρικάνους που έχουμε στην Ελλάδα, τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό !" 

Αυτό ήταν ! Το ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΟ χιούμορ της, αντιληπτό σαν χιούμορ ακόμα και από πνευματικά καθυστερημένο άτομο, θεωρήθηκε "ρατσιστικό σχόλιο" !!!!!!!

Κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν στο Facebook και στο Tweeter. (αθλητικές αντιζηλίες ; σπόνσορες που άλλα ήθελαν ; προσωπικά ; δεν ξέρω, αλλά θα ήθελα να μάθω τι ρατσιστικό είχαν τι δηλώσεις της !)

Της ζήτησαν μετά το θόρυβο (τεχνητό ;) που ξέσπασε να ανασκευάσει.  Είπε "είμαι αθλήτρια μην με ανακατεύετε με πολιτικά και ρατσιστικά". Δεν τους έφθανε. Ζήτησε συγνώμη. Παίρνοντας πίσω τη δήλωση της. Αλλά καθυστέρησε - λένε - να το κάνει !  

Χάλασε τον κόσμο η ΔΗΜΑΡ (ναι αυτοί που ανέχονται τη Ρεπούση και την νέα ιστορία που πάει να μάθει στα παιδιά μας) και οι λοιπές "δημοκρατικές δυνάμεις" της αριστεράς. Ρατσίστρια την ανέβαζαν, ακροδεξιά την κατέβαζαν. Για "απαράδεκτη συμπεριφορά" την κατηγορούσαν. Για υποστήριξη ακροδεξιών κομμάτων. 
(ΔΕΝ το έκανε αλλά από όσο ξέρω ΔΕΝ απαγορεύεται. Εδώ ο Ελληνικός λαός έβαλε τους "εγέρθητι" στη Βουλή ! Πρόσφατα ! 
Ενώ αν έβγαινε με μία μπλούζα να λέει "Viva Repousi" ;
Ή να γράφει "I love Alexis" ή Ι love Aleka" ; 
Κανένα πρόβλημα ! Aν την πείραζαν θα καιγόταν η Αθήνα !! 

Αποτέλεσμα : Η Βούλα Παπαχρήστου με απόφαση της Ολυμπιακής επιτροπής (το υφυπουργείο αθλητισμού πέταξε την καυτή πατάτα από πάνω του) ΑΠΕΚΛΕΙΣΘΗ από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και δεν πήγε με την Εθνική μας ομάδα !! Για ρατσιστική συμπεριφορά ! 

Εκεί τους έπιασε η ευαισθησία ! Εκεί εξαντλήσαμε την αυστηρότητα μας ! 

Βράχοι εμείς ! 


- μπορεί να μην έχουμε να φάμε, 


- μπορεί να μας πηδούν από τα δικά τους σφάλματα χωρίς Βαζελίνη, 


- μπορεί να έχουμε γίνει Γερμανιστάν και να περιμένουμε σαν ηλίθιοι την τρόϊκα να μας πει αν θα μας πετάξει κανένα Ευρώ ή αν θα μας πετάξει από την Ευρώπη, 

-μπορεί να στέλνουμε εκατοντάδες χιλιάδες νέων στο εξωτερικό, στις αυτοκτονίες, στην απελπισία, 


-μπορεί να βλέπουμε ανθρώπους να ψάχνουν τα σκουπίδια να βρουν κάτι να φάνε και να κοιμούνται σε παγκάκια, 


-μπορεί κάθε μέρα να πεθαίνει κόσμος από έλλειψη φαρμάκων και παντελή έλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (εκτός από όσους τα έχουν χοντρά)

Αλλά ρατσιστές δεν είμαστε ! Είμαστε κράτος εμείς ! Έχουμε νόμους και αρχές !! Δημοκράτες !! 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ  (β! έκδοση) 


Θαυμάστε την ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, της "αριστεράς του μνημονίου" : «Ρατσιστικό χιούμορ και "αστειάκια" που αφορούν

 ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική 

κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό 

αθλητισμό. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το λιγότερο 

που μπορεί να κάνει είναι να ανακαλέσει τώρα την κυρία 

Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες 

ας κάνει όσα άθλια "αστεία" θέλει στα μέσα κοινωνικής 

δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την 

Ελλάδα στο Λονδίνο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η 

ΔΗΜΑΡ.


Που είναι ρε παιδιά τα αστειάκια που αφορούν ανθρώπινες 

ζωές ; Ποιά ήταν τα "άθλια αστεία" ; Πάτε καλά ;;; 


Μήπως μπερδέψατε τα αστειάκια για ανθρώπινες 

ζωές (που δεν έγιναν) με πολιτικές που στηρίζετε και 

ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ανθρώπινες ζωές ; 


Και φυσικά τα δηλητηριώδη σχόλια από το εξωτερικό 

έδωσαν και πήραν. Βρήκε ο κουτσός κατήφορο... Αντι να την 

αποκλείσουν από τους Ολυμπιακούς, να την κλειδώσουν 

σε ένα δωμάτιο με Αφρικάνους" έγραψε Αμερικανίδα 

ρεπόρτερ... 


Διασύρτε την και εσείς εδώ !! 

Άστε να την ξεσκίσουν τα ΜΜΕ, οι αφενταδες σας !! !!  


Είναι νέα κοπέλλα, ήθελε να μεταφέρει ένα ανέκδοτο που 

κυκλοφορεί, και το έβαλε στο tweeter ... Τόλμησε... Προσέβαλε 

τα "άγια" της "θολοκουλτουριάρικής φυλής". 


- εκείνων που υπερασιζόντουσαν το δικαίωμα του καλλιτέχνη 

να δειχνει ανδρικό μόριο σε σταυρό, πριν χρόνια...  

- εκείνων που θέλουν να μας πείσουν ότι η Ελληνική σημαία 

είναι πανί που δεν πειράζει να καίγεται ! 

- εκείνων που θέλουν να μας πείσουν για το πόσο έκλαψαν 

οι Τούρκοι όταν μαζευτήκαμε στην παραλία της Σμύρνης το 

22 και παρά τα παρακάλια τους φεύγαμε. Επειδή έτσι μας 

την έδωσε ! 

- εκείνων που βγάζουν τρομοκράτες τον Κολοκοτρώνη και 

τον Καραϊσκάκη, Σκοπιανή την Μακεδονία μας, ομοφυλόφιλο 

και μέθυσo τον Μέγα Αλέξανδρο. 


- εκείνων που θέλουν να γράφουμε όπως ακούμε, (α βήμα), 

μετά στα λατινικά (δεύτερο βήμα)


- εκείνων που χαλούν τον κόσμο για μια κοπέλα που είπε 

ένα ανέκδοτο αλλά δεν είπαν κιχ, όταν σκοτώθηκε το 

Αφγανάκι από τρομοκρατική ενέργεια (μη τα ξεχνάμε) 


- εκείνων που μεγαλώνουν το αυγό του φιδιού με τα 

καμώματα τους. Χαρίζοντας πατροπαράδοτες αξίες με τις 

οποίες μεγαλώσαμε όπως "Πατρίδα", "Θρησκεία", 

"Οικογένεια", στην ακροδεξιά, στους φασίστες, στους 

"εγέρθητι" !!  Γιατί έχουν εντολή από τα αφεντικά τους μέσα 

και έξω να ξεχαστούν αυτές οι αξίες, να γίνουν γραφικές, να 

ξεφτυλιστουν.  

Να τις επικαλείται κάποιος σε λίγο και να λένε όποιοι τον 

ακουν "Χρυσαυγιτης είναι !!" 


Ά ρε Βούλα... Δεν σε ξέρω κορίτσι μου... αλλά σε λάθος 

χώρα γεννήθηκες !!  Ή σε λάθος εποχή !! Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

Περί Τρέλλας...Πως μου την έδωσε με την τρέλλα δεν ξέρω !  Είναι πάντως λέξη που μπορεί να έχει διαφορετική σημασία κάθε φορά, ανάλογα πως την λες. Τρυφερά (*είσαι τρελός), θυμωμένα, (το ίδιο με άλλο τόνο), προειδοποιητικά (πρόσεξε, εγώ είμαι τρελός !) απορημένα (καλά τρελός είσαι ;) 


Άσχετα με τις έννοιες της, μερικά χαρακτηριστικά άσματα :


Στάθης Ξένος : Εδώ  


Τα παιδιά από την Πάτρα : Εδώ


Ο Νότης (ο Σφακιανάκης ντε)Εδώ


Από τα καλύτερα τραγουδια του Μητροπάνου για μένα :  Εδώ


Απ' όλα έχει ο μπαξες !! Κουβαλάω μεγάλη τρέλα σήμερα (σήμερα ; λέμε τώρα !!  :)) 


Και για όσους παρακολουθούν μετ' ευλαβείας το ερωτικό μου διήγημα στο άλλο μπλογκ, ανάρτησα και το κεφάλαιο 6... Πάτε κλικάροντας και εδώ

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

Μια που στο άλλο μου μπλογκ έχω κάτι πιο ανάλαφρο, βάζω εδώ κάτι που είδα και μου άρεσε. 
Το ρητό το βρήκα τυχαία σερφάροντας. Μετά έψαξα και βρήκα ανάλογες φωτό και τις μοντάρισα. 
Κλικάροντας πάνω στην φωτό μεγαλώνει. 


Στο πιό ανάλαφρο, μη ψυχοπλακωθείτε : Και για όσους παρακολουθούν μετ' ευλαβείας το ερωτικό μου διήγημα στο άλλο μπλογκ, ανάρτησα και το κεφάλαιο 5... 
Πάτε κλικάροντας και εδώ

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

OXI TOΣΟ ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΛΛΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ


Πληροφορίες που έτυχε να τις μαθω και με εντυπωσίασαν. Άλλες τις ξέρω καιρό, άλλες τις είδα πρόσφατα. Σε ελεύθερη απόδοση από μένα. 


1) Ξέρετε ότι ο τρόπος που φτιάχνεται το άγαλμα ενός άνδρα πάνω σε άλoγο μας λέει το πως πέθανε ; (ο άνθρωπος, όχι το άλογο ! :)) 
α) Αν το  άλογο έχει και τα δυο μπροστινά του πόδια στον αέρα, σημαίνει πως ο αναβάτης του πέθανε στη μάχη.
β) Αν το άλογο έχει το ένα μπροστινό πόδι στον αέρα, τότε ο αναβάτης πέθανε από τραύματα που υπέστη στην μάχη.
γ) Αν το άλογο έχει και τα 4 πόδια στη γη, τότε ο αναβάτης είχε φυσικό θάνατο.
( από http://www.tovima.gr/comedy/article/?aid=440562) 


2) Γνωστό σε αρκετούς αλλά πάντοτε εντυπωσιακό :  Αν θέλετε να κάνετε πλάκα σε ένα φίλο σας αγγλομαθή, πείτε του να αρχίζει να γράφει στα Αγγλικά, τους αριθμούς, ολογράφως. (Ενα, δύο, τρία κ.λ.π. στα αγγλικά) , Με τη συμφωνία να μη σταματήσει μέχρι να γράψει στα αγγλικά ένα αριθμό που έχει μέσα το γράμμα "a". Αν ο δυστυχής δεχθεί. ξέρετε που θα σταματήσει ; Στον αριθμό 1000 (one thousand) . Εκει πρωτοεμφανίζεται το "a" !! 


3) Οι νοικοκυρές ίσως το ξέρουν. Πιο είναι η μόνη τροφή που δεν χαλάει; Το μέλι !! Μπορεί να ζαχαριάζει (καμιά φορά, όχι πάντα) αλλά δεν χαλά ! Μπορείτε να φάτε ακόμα και μέλι που φτιαχτηκε και βρέθηκε φυλαγμένο σε κιούπι από τους αρχαίους χρόνους. Άφοβα ! Από την Ασπασία στο πιάτο σας !! χαχαχα


4) Στην Αρχαία Βαβυλώνα υπήρχε το έθιμο για ένα μήνα μετά τον γάμο, ο πατέρας της νύφης να δίνει στο γαμπρό να πίνει υδρόμελο. Το υδρόμελο ήταν είδος μπύρας με μέλι. Από εκεί βγήκε η έκφραση "μήνας του μέλιτος". Την εποχή εκείνη στη Βαβυλώνα το ημερολόγιο βασιζόταν στις κινήσεις της σελήνης (moon στα αγγλικά) γύρω από τη γή. Το μέλι λέγεται αγγλικά honey. Κολωντας αυτά τα δύο ο μήνας του μέλιτος ονομάστηκε από τους Αγγλους honeymoon. ( από το http://www.tovima.gr/comedy/article/?aid=440562) 


5) Στην αρχαία Αγγλία δεν έκανες παιδί όποτε ήθελες. Έπρεπε να έχεις την άδεια του Βασιλιά, με εξαίρεση τα μέλη της βασιλικής οικογένειας). Όποιοι λοιπόν ήθελαν να αποκτήσουν παιδί ζητούσαν άδεια από τον Βασιλιά. Όσοι έπαιρναν την άδεια, τους δινόταν μια μεταλλική πλάκα που κρεμούσαν στην πόρτα τους όταν έκαναν έρωτα. Η πλάκα έγραφε ότι έκαναν F.U.C.K. δηλαδή 'Fornication Under Consent of the King' (συνουσία υπό την συγκατάθεση του Βασιλιά).  Έτσι βγήκε η γνωστή λέξη, από τις πρώτες που μαθαίνουμε όταν πρωτοκάνουμε Αγγλικά. 
(Στα Αγγλικά το fuck έχει χάσει πλέον πολύ από την υβριστική του σημασία. Είναι κάτι - ΟΧΙ σαν σημασία, σαν "υβριστική βαρύτητα" με το δικό μας "μακάκας". Το λένε πολλές φορές την ημέρα. Οι φουκαράδες όμως οι αρχαίοι Εγγλέζοι... για να πάνε με τη γυναίκα τους... περίμεναν την άδεια του Βασιλιά !! )  


6) Στη Σκωτία γύρω στο 1450-1500 βρήκαν ένα νέο παιχνίδι που τελειοποιήθηκε με τον καιρό και έγινε όπως το ξέρουμε το 1744. Η χαρά των ανδρών ! Ο τίτλος του ήταν «Gentlemen Only, Ladies Forbidden» (μόνο για άνδρες, οι γυναίκες απαγορεύονται). Έτσι η λέξη GOLF μπήκε στην Αγγλική γλώσσα και όχι μόνο !!  


7) Στην  Ιταλική πόλη Σιένα, διάσημη από το Palio (ειδος μεσαιωνικής φιέστας και ιπποδρομίας), την  προηγούμενη ταινία του  James Bond, και το βιβλίο του GiP "Η δέκατη φωτογραφία" που το μισό εκτυλίσσεται εκεί (αν δεν παινέσουμε το σπίτι μας... :)), είναι θρήσκοι καθολικοί  (παραδοσιακά) με ιδιαίτερη αγάπη προς την Παναγία. Για αυτό από το μεσαίωνα και μετά, θεωρώντας ότι η Παναγία τους βοήθησε να αποτινάξουν το ζυγό της μεγάλου αντιπάλου τους της Φλωρεντίας (μία ώρα με το τρένο απόσταση), απαγορεύεται να είσαι πόρνη και να "δουλεύεις" εκεί αν σε λένε Μαρία !  Ή το ένα ή το άλλο, όχι και τα δυό ! 8). Κάθε βασιλιάς (Ρήγας) στα τραπουλόχαρτα, είναι κι ένας μεγάλος ιστορικός βασιλιάς:


Ρήγας Μπαστούνι : Βασιλιάς Δαβίδ,  
Ρήγας Κούπα : Καρλομάγνος, 
Ρήγας Σπαθί : Μέγας Αλέξανδρος,  (από το γόρδιο δεσμό υποθέτω) 
Ρήγας Καρό : Ιούλιος Καίσαρας


Και σε κάθε τράπουλα ο δικός μας !! 


( από το http://www.tovima.gr/comedy/article/?aid=440562 ) 


9) Γύρω στο 1840, στην Αγγλία φτιάχτηκαν τα πρώτα γραμματόσημα. Μετά τα πήρε σαν ιδέα και υπόλοιπος κόσμος. Για αυτό τα Αγγλικά γραμματόσημα είναι τα μόνα στον κόσμο που δεν γράφουν από ποια χώρα είναι. Θεωρείτο για ένα διάστημα αυτονόητο, μετά τους το άφησαν τιμής ένεκεν. 
( από το http://www.tovima.gr/comedy/article/?aid=440562) 10) TO 1981


α) Παντρεύτηκε ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας
β) H αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα Liverpool έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης
γ) Πέθανε ο Πάπας


TO 2005


α) O πρίγκιπας Κάρολος παντρεύτηκε πάλι
β) H Liverpool έγινε ξανά πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο. 
γ) Και ο επόμενος Πάπας πέθανε. 


Γι αυτό... 


Αν ο Πρίγκιπας Κάρολος θελήσει να ξανά παντρευτεί και η Liverpool βρεθεί πάλι στον τελικό για να κατακτήσει πάλι το πρωτάθλημα Ευρώπης.... παρακαλούμε ενημερώστε καλού κακού τον Πάπα... χαχαχα
( από το http://www.tovima.gr/comedy/article/?aid=440562) 

Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012

ΤΡΕΙΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙ

Μια που βάζω ερωτικό στο άλλο μπλογκ, βάζω εδώ φωτογραφίες που δείχνουν άλλες όψεις της ζωής. Υπάρχουν αυτές οι αντιθέσεις... Και τελειώνω με ένα ποίημα. Οι φωτογραφίες μεγαλώνουν κλικάροντας πάνω τους. 


1) Οικογενειακή ευτυχία ΚΑΙ στα ζώα 


2) όχι, δεν είναι αίνιγμα. Φαίνεται εύκολα τι είναι. 


3) Πρόσέξτε την τρυφερότητα του θηλυκού δελφινιού. Η έγκυος κοπέλα είναι η επι μήνες εκπαιδεύτρια του. Και ένα μικρό ποίημα, σχετικό με την τελευταία φωτογραφία. Σατυρικό, το έγραψε ο μεγάλος αδελφός του πατέρα μου και νονός μου, Δήμήτρης Παυλίδης πριν από 80 περίπου χρόνια. 

Μυστήριο κυρίες μου είν' όλες οι δουλειές σας, 
ενώ στα χείλη σας φιλούν οι φίλοι κι εραστές σας,
τα χείλη σας δεν πρήσκονται'
μα παραδόξως βρίσκονται
πρησμένες οι κοιλιές σας !! 

Τέλος επειδή ξέρω, πολλοί από τους αναγνώστες μου δεν έχουν βάλει ακόμα στο μπλογκ ρολ τους το δεύτερο μου μπλογκ, όποιος παρακολουθεί το ερωτικό διήγημα που γράφω εκεί, ας πάει αν θέλει να διαβάσει την επόμενη συνέχεια. Πάτε πατώντας και εδώ
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Kαλοκαιρινά...

Και κρύα να είναι, ελπίζω να σας δροσίσουν !!


Πρώτα μερικά ρητά για την επιμόρφωση σας : Και μετά η νέα μόδα στην Ιαπωνία, όπως μου την έστειλε η καλή μου φίλη, η Ginger και εγώ αποφάσισα να την μοιραστώ μαζί σας. ΔΕΝ είναι διαφανή ρούχα, ζωγραφιστά είναι !! 


Με ένα συγνώμη στη Ginger, νόμισα ότι η Κάρυ μου το είχε στείλει, και αυτό έγραψα αρχικά. 


Και για όσους παρακολουθούν και το άλλο μου μπλογκ, ανέβασα  χθες βράδυ και την τρίτη συνέχεια... 

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Η περίπτωση Νικολόπουλου

Πάει και ο υφυπουργός εργασίας Ν. Νικολόπουλος ! Απεφάσισε να αφήσει την κυβέρνηση στον καύσωνα ναι να πάει να κάνει κανένα μπάνιο. 


Έγινε το πολυαναμενόμενο τηλέφωνο από τον πρωθυπουργό, ("βασίζομαι σε σένα" ο ένας, "τιμή μου να βοηθήσω" ο άλλος) έβαλε τα καλά του, πήρε τη γυναίκα του και τα παιδάκια του να τον καμαρώνουν και πήγε να ορκιστεί. Ορκίστηκε, έπιασε δουλειά, είδε την τρόϊκα, άκουσε τον πρωθυπουργό να λέι στη Βουλή πως θα μας σώσει (λέμε τώρα), έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση... και ένα 24ρο μετά είπε "ευχαριστώ δεν θα πάρω".  Φόρεσε τις σαγιονάρες του, τις βερμούδες του και την έκανε για την παραλία... 


Τώρα ρε παιδιά πως το σχολιάζουνε αυτό ; Εξηγήσεις υπάρχουν, διαλέγετε και παίρνετε... Αλλά και σε κάθε μία από αυτές, κάτι δεν κολλά. 


1) Τον τρόμαξε η Τρόϊκα.  
Με πολιτική παρθενογένεση μας προέκυψε ; Δεν ήξερε, δεν ρώταγε ;  Περίμενε ότι μόλις θα δει η Τρόϊκα την νέα κυβέρνηση θα πει "βεβαίως, ότι θέλετε να το αλλάξουμε" ;  


2) Περίμενε ότι κάτι θα ζητάγαμε, κάπου θα πιέζαμε, έστω στο απαλό και "τα πήρε" που ούτε αυτό δεν κάναμε. 
Περίμενε όρθιους στην κυβέρνηση και συνάντησε σκυμμένους δηλαδή. Μα καλά... πίστευε ότι όσα έλεγαν προεκλογικά θα γίνουν μετεκλογικά ; Εδώ και οι απλοί πολίτες ξέρουν ότι στην πολιτική, και ιδίως στις προεκλογικές υποσχέσεις, ισχύει το "όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι".  Ή "μη κρατάς καθόλου καλάθι". Από άλλο πλανήτη κατέβηκε ; 


3) Ήθελε καλύτερη ή άλλη θέση.
Μα τότε δεν ήταν πιό απλό να μη δεχθεί καθόλου αυτή που του έδωσαν ; Μετά που ανέλαβε καθήκοντα του την έδωσε ; Και τόσο σύντομα ; Ούτε να τσακωθεί με κανένα δεν πρόλαβε ! 


4) Κάτι είδε, κάτι έμαθε που δεν το ήξερε και τρόμαξε.  
Και φοβήθηκε τη συνέχεια ; Φοβήθηκε το γιαούρτι ; τώρα με τον καύσωνα σε δροσίζει κι όλας. Φοβήθηκε τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, πιθανώς ΑΣΧΕΤΑ με λαϊκές αντιδράσεις και τον λύγισε το βάρος της ευθύνης που θα έπαιρνε στους ώμους του ;  Μα αν τόσα φοβερά και ανείπωτα μας περιμένουν και δεν θες να είσαι στη μέση, παραιτείσαι ΚΑΙ από βουλευτής και πας σπιτάκι σου να αλλάζεις babylino με την ησυχία σου. Άστε που είναι το πιό συνωμοσιολογικό σενάριο... 


Θα του έλεγα έστω και ένα χλιαρό "μπράβο" αν παραιτείτο ΚΑΙ από βουλευτής και πήγαινε σπιτάκι του. Αν και πάλι πολλές από τις απορίες θα τον συνόδευαν. Τώρα τι να πω...   


Μόνο ο Τσίπρας χαίρεται... μπάνια και παραλία ! Δεν χρειάζεται να κάνει αντιπολίτευση, αυτοί πέφτουν μόνοι τους !


Θα πω το γνωστό ευτράπελο, κάποιος τούς έχει ματιάσει... Και όλοι υποψιάζεστε ποιος είναι...ο μέγας γκαντέμης !  Μα ούτε την Ντόρα, ούτε τον Κυριάκο να μην υπουργοποιήσεις... που πα ρε Καραμήτρο ; Άντε να αγοράζεις τώρα ξόρκια. Γιατί όπως φυλλορροούν, το επόμενο υπουργικό συμβούλιο το βλέπω να γίνεται σε ασανσερ ! 


Άσχετο : επειδή είναι ακόμα πολύ καινούργιο και δεν το έχετε μάθει, ούτε το έχετε βάλει στο blog roll σας, επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι άνοιξα και άλλο μπλογκ, με διηγήματα. Πάτε και πατώντας εδώ
Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Μια που δεν το έχετε μάθει ακόμα...

Στο άλλο μου μπλογκ ανάρτησα διήγημα. Ερωτικό. Αν σας ενδιαφέρει.... και από εδώ πάτε... 
πατείστε εδώ