Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013

ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΑ. ΘΕΜΑΤΑ

 
Όπως σας έχω ξαναπει, ιδιαίτερα "κονέ" και πληροφόρηση δεν έχω. Με φίλους μιλώ, αξιόλογα άτομα που σέβομαι τη γνώμη τους και εκείνοι τη δική μου, ακόμα και όταν διαφωνούμε. Διαβάζω ειδήσεις και επίκαιρα άρθρα στο Ιντερνετ, από διάφορες πηγές. Κι αυτή είναι η πληροφόρηση μου. 
Σήμερα θα σας πω στα γρήγορα, μερικές σκέψεις μου για την επικαιρότητα. Και περιμένω τη γνώμη σας.


1) ΕΛΛΑΔΑ - ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ : Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της σε διάφορα κανάλια και εφημερίδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι πέρασαν τα πάρα πολύ δύσκολα, ότι αρχίζει να αχνοφέγγει στο βάθος του τούνελ, έχουμε όμως δρόμο να κάνουμε ακόμα για να το διαβούμε. Μακάρι να ήταν έτσι αλλά η ζοφερή πραγματικότητα άλλα μου δείχνει. Ψαλιδίζουν σιγά σιγά και με τρόπο ότι μπορούν, όπου μπορούν... Δε θέλουν πιο σκληρά μέτρα, έτσι τουλάχιστον λένε, αλλά δεν τους βγαίνουν τα νούμερα... Και οι δανειστές πιέζουν. Οι Γερμανοί λυσσάνε που δεν μας έχει λείψει εντελώς το χαμόγελο. Δεν θέλουν μόνο τα λεφτά μας... Θέλουν να πονέσουμε οικονομικά. Να τιμωρηθούμε για τις προηγούμενες σπατάλες μας. Να μη πάω και πιο πίσω...
Οι υπόλοιποι (ΔΝΤ, Αμερική) κάνουν την πάπια, άντε να μας λένε καμιά καλή κουβέντα όταν η γερμανική θηλειά σφίγγει πολύ. Κι αυτό είναι όλο...

2) ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ : Σφίγγουν οι δεσμοί με το Ισραηλ. Υποχωρούμε σε μερικές αξιώσεις τους (βλέπε Χ.Α), γιατί ο εχθρός του εχθρού σου λένε πως είναι φίλος σου. Εγώ δεν το θεωρώ πάντα ότι έτσι είναι. Πάντως το Ισραηλ με την Τουρκία δεν είναι στις αγάπες τους. Η Τουρκία κάνει νερά και αυτό μας αναβαθμίζει στα μάτια Αμερικανών και Εβραίων.
Όσο εξασθενίζουμε εσωτερικά - από την οικονομική δυσπραγία - τόσο εξασθενίζουμε και εξωτερικά. Όταν εισαι ξεβράκωτος, τι να διαπραγματευτείς... Και επειδή έχουν τα πετρέλαια και τον ορυκτό μας πλούτο στο μυαλουδάκι τους οι δανειστές, δεν χαλαρώνουν.

3) ΤΟΥΡΚΙΑ : Στρίβει, πολύ στρίβει ο εφέντης Ερντογάν. Πολύ δεξιά και πολύ Ισλαμικά. Βοηθά ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία, κι ας είναι επισήμως τρομοκρατικές οργανώσεις μερικές, αδιαφορεί για την απροκαλυπτη δυσφορία σε Ισραήλ και Αμερική, κλείνει αμυντικές συμφωνίες με Κίνα (λέει, να δούμε αν τελικά θα το κάνει), απαγορεύει στις εγγύους να κυκλοφορούν μόνες, τέρμα τα μικτά μπάνια, μαντήλες όλο και περισσότερες, οι τολμηρές εμφανίσεις φτου κακά... Όλα αυτά κάνουν Ισραήλ και Αμερική να μας κοιτούν τώρα με μεγαλύτερη "κατανόηση". Μέσα σε κάποια όρια πάντα... Κανείς πολιτικός με ...ούμπαλα να το εκμεταλλευτεί τώρα που γυρίζει ? Να εξασφαλίσει κάποιες πλάτες, κάποιες ευνοϊκότερες ρυθμίσεις. Πουν τος ?

4) Χ.Α. Μπερδεμένη ιστορία που δεν είναι από ότι καταλαβαίνω πάντα, όπως φαίνεται...
Κατ αρχήν οι απανταχού Εβραίοι "φίλοι" μας, δεν την θέλουν με τίποτα. Δεν αναγνωρίζει το ολοκαύτωμα μεγάλο τμήμα της Χ.Α, είναι νοσταλγοί των Ναζί, πάλι κάποιο κομμάτι τους, και δεν συμμαζεύεται. Και τώρα που η Τουρκία δεν ακούει τον μπάρμπα Σαμ... τώρα που θέλουμε τον ποπό μας ασφαλή... τώρα που χρειαζόμαστε για Εθνικούς και οικονομικούς λόγους το πανίσχυρο Εβραϊκό λόμπυ, ακούμε τι λένε οι φίλοι μας... Τους είδε και ο Αντωνάκης μας, το "καμάρι" μας... Τους άκουσε, του χτύπησαν φιλικά την πλάτη...
Η σύμπτωση με την Χ.Α τον ίδιο καιρό μου δημιουργούν συνειρμούς. Πέφτω έξω ; δεν ξέρω...


Πέρα από αυτό... υπάρχει και μια βαθιά ιστορία... Η Ελλάδα είναι το ΜΟΝΟ κράτος στην Ευρώπη που έχει πολιτικό κόμα που λέγεται κομμουνιστικό. Οι Ιταλοι, οι Γάλλοι, οι Ισπανοι κ.λ.π. τα άλλαξαν τα ονόματα των κομμουνιστικών κομάτων τους μετά την πτώση της Σοβιετικής ένωσης. Τα έβγαλαν Σοσιαλιστικά με κάποια λεξούλα ακόμα μπρός ή πίσω από το Σοσιαλιστικά, αν χρειαζόνταν. Το αν άλλαξαν μυαλά είναι άλλη ιστορία, έτσι κι αλλιώς τα Ευρωπαϊκα κομμουνιστικά κόμματα ΠΟΤΕ δεν ήταν σαν το δικό μας. Ποιό νερωμένα, προς το ευρω-σοσιαλιστικότερον. Γι αυτό και η ευκολία αλλαγής τίτλου. Ισως και μυαλών.

Πάντως Ευρωπαίοι και Αμερικανοί με το δικό μας τα έχουν. Το ανυπότακτο. Που δεν καταλαβαίνει τίποτα και προχωρά τον μοναχικό του δρόμο. Και πιέζουν ΑΦΟΡΗΤΑ να το βγάλουμε εκτός νόμου αφου δεν αλλάζει μυαλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους απασχολεί. Οχι τόσο τουλάχιστον. Ακούγονται φωνές σε Ευρώπη και Γερμανία, "έλα μωρέ, σαν τον Αντρέα, θα αποδειχθεί δικό μας παιδί τελικά,. Το έχουμε δει το έργο..." Τους ενοχλεί, δεν τον θέλουν κυβέρνηση αλλά πάνω από όλα, πρώτα από όλα, θέλουν να δώσουν στο ΚΚΕ ένα μάθημα. Που εμείς - σαν λαός, κι ας μη συμφωνούμε με το ΚΚΕ στην πλειοψηφία μας- δεν γουστάρουμε να δώσουμε.

Αν ήταν ο Καραμανλής, ο Κωστάκης, δεν υπήρχε θέμα. Έκανε λάθη, και ΔΕΝ έκανε τίποτα εκεί που έπρεπε να είχε κάνει. Κομμουνιστοφάγος όμως ΔΕΝ ήταν, υπήρχε γραμμή Ρηγίλλη-Περισσός επί των ημερών του που ΕΥΤΥΧΩΣ σε κρίσιμες στιγμές (Δεκέμβρης 2008 π.χ.) ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ !! Δεν ήταν φίλοι, το ΚΚΕ πολέμησε και πολεμά τη δεξιά, σωστά ή λανθασμένα, χρόνια. Δεν το αλλάζει. Αλλά ανεχόντουσαν ο ένας τον άλλο. Επί καραμανλή ΝΔ και ΚΚΕ ήταν πολιτικοί αντίπαλοι. Όχι εχθροί. Και τώρα υπάρχουν στελέχη στη ΝΔ με αυτή τη νοοτροπία αλλά οι "Σαμαρικοί"... άλλα μυαλά...

Γιατί τα λέω αυτά... Γιατι... και προσέξτε το αυτό... ο Αντωνακης είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΕΞΙΑ από τον Καραμανλή. Και ο Καραμανλής δεξιός, μη τρελλαθούμε αλλά προς Κεντροδεξιά αλοιθώριζε. Καμία σχέση με τον Αντωνάκη. Και επειδή είναι ΠΟΛΥ πιο δεξιά ο Αντωνακης... ακούει τι μουρμουρίζουν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί. Και ίσως - ίσως λέμε - σκέφτεται να τους το δώσει. Και τι το καλύτερο από την περιβόητη "θεωρία των δύο άκρων ?" Παρανομη οργάνωση η Χ.Α, τους πιάνουμε και δεν μιλά κανείς. Και το χαιρετίζουν με ενθουσιασμό οι ανυποψίαστοι, οι αφελείς και τα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ. Και να πως θα μας έσφαζαν στο γόνατο, και να διάφορά άλλα αναπόδεικτα που κάνουν εισαγγελείς και δικαστές να τραβάνε τα μαλλιά τους. Και μετά... "για έλα εδώ ΚΚΕ" τι έχεις να πεις περί κοινοβουλευτικής δημοκρατίας ? Απεχθές σενάριο, εύχομαι να πέφτω έξω, εξ άλλου το ΚΚΕ "δεν μασά" και δεν πιάνεται στον υπνο. Τα σκέφτονται αυτά που λέω. Ελπίζω ρε παιδιά, μη πάμε και μέχρι εκεί, θα χοντρύνει ΠΟΛΥ !! Το ξορκιζω που το λέω...

ΠΡΟΣΟΧΗ : με ΤΙΠΟΤΕ δεν δινω συγχωροχάρτι στην Χ.Α. Αλλά εγκληματικά στοιχεία, σαν μέλη, υπάρχουν και σε άλλα κομματα. Δηλαδή οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΚΚΕ, των ΑΝΕΛ είναι πάντα "συμφώνως τω νόμω" ? Μη τρελαθούμε !! "Καλά παιδιά" έτοιμα για τσαμπουκάδες κ.λ.π μέχρι έγκλημα ίσως, υπάρχουν παντού. Αλλους τους παίρνουν χαμπάρι τα κόμματα που το παίζουν συνταγματικά και τους απομονώνουν, άλλους όχι. Και για άλλους κάνουν τα στραβά μάτια για διάφορους λόγους. Κάνω λάθος ?

Καλά έκαναν και έπιασαν αυτόν που σκότωσε ένα νέο άνθρωπο. Αλλά απόν εκεί και πέρα... με αυτά που κάνουν δουλεύουν για την Χ.Α !! Της φέρνουν κόσμο, δεν της αφαιρούν ! Την έχουν καταντήσει σύμβολο του αγώνα εναντίον της κυβέρνησης και του συστήματος !! Ε, αυτό με κάνει έξαλλο !! Αλλους θέλω μπροστά σε τέτοιους αγώνες, όχι την Χ.Α και τα "παληκάρια της" !!

Νομίζουν βλακωδώς ότι θα την εξασθενήσουν και θα επιστρέψουν ψήφοι στη ΝΔ. Δεν το πιστεύω με αυτά που κάνουν. Στο δε ΠΑΣΟΚ νομίζουν ότι τα "κατορθώματα" της Χ.Α θα ξεπλύνουν τα δικά τους. "Να είδατε" μας λένε, "αυτοί κάνουν χειρότερα από αυτά που μας κατηγορείτε" Τους πιάνει "δημοκρατική ευαισθησία τους ΠΑΣΟΚους " ! Μη "φέσω" !!

Αυτά σαν σκέψεις ! Και θα επανέλθω πιο ευχάριστος την επομένη.... Το ελπίζω !!

8 σχόλια:

 1. Φίλε μου μόλις μπήκα εδώ στην μπλογκόσφαιρα και είδα την ανάρτηση σου. Χάρηκα πολύ που αποφάσισες να γράψεις κατι. Δεν την διάβασα με προσοχή λόγω του ότι εδώ γύρω μου υπάρχει μια συμμορία που λυμαίνεται την ησυχία μου. Ξιφομαχούν τώρα με κάτι πινέλα πήχτρα στην νερομπογιά! Πάντως από μια σύντομη ανάγνωση που έκανα δεν νομίζω να βρήκα κάτι στο οποίο να διαφωνώ. Άσε όμως να το διαβάσω με πιο ηρεμία και θα σου πω...το μέλλον σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πραγματικά ελπίζω να επανέλθεις πιο ευχάριστος από Δευτέρα … αλλά πέρα από αυτό διάβασα μερικές (γιατί υπάρχουν τόσες πολλές πια) απορίες που όλος ο σκεπτόμενος κόσμος έχει.
  Θα ήθελα να σου έχω απαντήσεις, όμως παραμένω στις απορίες και έχω ένσταση ως προς την άποψή σου για την ΧΑ. Δεν την συγκρίνω με κανένα κόμμα, υπάρχουν παντού σε όλα τα κόμματα μπουμπούκια που είτε ανοίγουν το στόμα τους και πετάνε τέρατα , είτε η δράση τους κατά τον πρότερο βίο τους ήταν …να το πω εγκληματική;… κι όμως ψηφίζονται και τους πληρώνουμε κι από πάνω…
  Στο συγκεκριμένο κόμμα απόκομμα μόνο το έγκλημα αμετανόητων αρρωστημένων μυαλών βλέπω που έχουν μείνει δεκαετίες πίσω και πουλάνε παραμύθι με σκοπό πρώτα το δικό τους κέρδος όπως αποδεικνύεται και μετά όλα τα υπόλοιπα . Για κάποιο λόγο τους άφησαν , για να μη πω τους προώθησαν να βγουν στην επιφάνεια και κάποια στιγμή θα τους μάζευαν… έτσι κι αλλιώς καλά έκαναν την δουλειά τους μέχρι τώρα αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο, πλακώνοντας τα αλλοδαπά με την συνοχή της αστυνομίας, παριστάνοντας τα κοκόρια στις γειτονιές.
  Έπρεπε να χυθεί αίμα από την άρια Ελληνική φυλή ! για να ξεσηκωθεί η κοινή γνώμη και να τους σταματήσουν; Όχι δεν πιστεύω πως θα έρθουν ψηφοφόροι πια στους κόλπους τους, αλλά ότι μέλη αυτής της οργάνωσης σε λίγο χρόνο θα τα δούμε σαν μετανοημένες μωρές παρθένες να εισχωρούν σε άλλα κόμματα που σήμερα παριστάνουν το ‘’δεν είδα, δεν άκουσα, δεν κατάλαβα’’.
  Όλα κύκλος είναι εξ άλλου και η πολιτική στην Ελλάδα όπως την έχω γνωρίσει εγώ είναι πολύ βρώμικη ιστορία. Ίσως γενικά η πολιτική να είναι τελικά έτσι παντού…
  Ίσως και γι αυτό ο πλανήτης γη βρίσκεται σε αυτή την άθλια κατάσταση.
  Βοήθειά μας!
  Καλό βράδυ Gip μου… καλή εβδομάδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πρέπει να ληφθεί υπόψη σήμερα περαν αυτών που γράφεις και η χρονική συγκυρία της διώξεως των υπευθύνων για τους νεκρους της ΜΑΡΦΙΝ. Δεν ξέρω σε ποιόν πολιτικό χώρο θα τους χρεώσουν. ¨οπως επίσης και των υπευθύνων για τις ΣΚΟΥΡΙΕΣ. Ούτε εδώ ξέρω σε ποιον πολιτικό χώρο θα τις χρεώσουν για να δημιουργηθεί το δίπολο! Ακρα Δεξιά- Ακρα αριστερά! Καλημέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δυστυχώς, πικρές αλήθειες όλα τα γραφόμενα σου!
  Περιμένω την επόμενη ανάρτηση για ποιο ευχάριστο
  ανάγνωσμα,όπως μας υπόσχεσαι!
  Καλό ξημέρωμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δυστυχώς, πικρές αλήθειες όλα τα γραφόμενα σου!
  Περιμένω την επόμενη ανάρτηση για ποιο ευχάριστο
  ανάγνωσμα,όπως μας υπόσχεσαι!
  Καλό ξημέρωμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Με ψυχοπλάκωσες πρωι πρωι GiPάκο μου. Εγώ δεν ακούω Τράγκα γιά να μην αγχώνομαι και μου τον αντικαθιστάς σημερα. Θα ήθελα όμως όλα αυτά να τα ανέλυες προφορικά. Τρελλαινομαι οταν ακουω ραδιοφωνικές αναλύσεις σου. Αλλά υποθέτω δε με θέλεις τρελλή γι αυτό δεν τις κάνεις συχνά. Οχι εμένα δε θα με παρασύρεις στον κυκλώνα της καθημερινότητας. Το μυαλό μου παραμένει στα γνωστά κι επι τα αυτά. Περιμένω την επόμενη πικάντικη ανάρτησή σου και σε χαιρετώ με Καραμελωμένα Φύκια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αν κατάλαβα καλά, η προηγούμενη ανάρτηση και όλα τα εορταστικά περί επιστροφής,
  ήταν μάλλον φούμαρα!!
  Καθόλου καλό παράδειγμα για κάποιον που έγινε υπουργός, χτες το βράδυ!!!χαχαχα

  http://tomaganopigado.blogspot.gr/2013/10/virtual-revolution.html

  Μας έχεις λείψει ρε φίλε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. (✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫ Mετά απο πολύ καιρό λογω στρατου είπα να μπω στο σπιτικο μου για να σας ευχηθω!!Γιορτες ερχονται και περνω απο το σπιτικό σου να ευχηθω ΚΑΛΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ γεμάτα υγεία-αγάπη - ευτυχια.Οι Αγιες μέρες ας απαλύνουν τον πόνο σε οσους υποφέρουν και ας δώσουν σε όλους μας οτι πιο ανθρώπινο υπάρχει για να νιώσουμε όμορφα!!(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫Θα τα πουμε και απο το fecebook

  ΑπάντησηΔιαγραφή