Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013

Σκέψεις... και πάλι...

Μη σας χαλάσω το καλοκαίρι αλλά τα άσχημα νέα τρέχουν... Από το φθινόπωρο (ίσως και νωρίτερα) έρχονται τα Εθνικά... και τότε θα μας φανεί παιδική χαρά όσα μας συμβαίνουν ως τώρα. 

Διότι όπως είπε και η Αρβελέρ (υπάρχουν σε βίντεο όσα είπε, στο UTUBE), ανώτατος Ευρωπαϊκός παράγων της προειδοποίησε : "Κράτος θα είσαστε μέχρι το Σεπτέμβριο". 
Είπαν σήμερα (22/7) και στο ραδιόφωνο (REAL fm αν πρόσεξα καλά...) ... "τα εθνικά θέματα είναι χάλια και ΔΕΝ το λένε, μέχρι τώρα είμαστε στα πολύ στενάχωρα, το αύριο όμως έχει αίμα..." 

Αίμα ή ξεφτίλα θα προσθέσω...   Και εξηγώ τη δική μου σκέψη, βασισμένη σε ότι ακούω και διαβάζω (ιδιαίτερη πληροφόρηση ΔΕΝ έχω) : Ή θα πούμε "όχι", και θα μας την πέσουν από παντού, (μα απο ΠΑΝΤΟΥ λέμε !) για να πάνε τα σύνορα εκεί που ήταν πριν το 1912. Μέχρι Λάρισα περίπου. "Οχι" σε αυτά τα θέματα χωρίς αίμα δε γίνεται. 
Ή θα πουμε το "ναί" της ξεφτίλας, δεν θα ανοίξει ρουθούνι και θα έχουμε Τούρκους, Αλβανούς, Βούλγαρους, Σκοπιανούς, να αυτονομούν περιοχές μας (το ίδιο αποτέλεσμα δηλαδής) και να παίρνουν τον όποιο πλούτο έχουμε σε θάλασσα (πετρέλαια) και ξηρά (μεταλλεύματα, σε Βορά). 

Και το ΝΑΤΟ ; Και η Ευρωπαϊκή Ένωση ; Είναι πολλά τα λεφτά στην περιοχή και έχουν ήδη πέσει προσφορές από άλλους στα μεγάλα αφεντικά : "άφησε μας μεγάλε να ανακατέψουμε την τράπουλα (γράφε σύνορα) και να κάνουμε παιχνίδι και από μας ότι θες. Ότι κέρδος θα έχεις αν μείνουν όσα κομμάτια της Ελλάδας θέλουμε στους Ρωμιούς, από μας θα έχεις παραπάνω...". 

Αυτά θα λένε ή λένε ΗΔΗ σε Αμερική και Ευρώπη... Και θα ξεσηκωθούν "βασανισμένοι" πληθυσμοί που οι "κακοί Έλληνες" τους τρομοκρατούν και τους σφάζουν, θα πέσει καμιά μπόμπα σε κανένα τζαμί ή σε καμιά μουσουλμανική λαϊκή σύναξη και θα πουν ότι την βάλαμε εμείς... Και θα το πάρουν τα Δυτικά ΜΜΕ και θα το  κάνουν φλάμπουρο... Και εκεί που μας χρωστάγανε θα μας πάρουν και το βόδι, θα βγούμε οι κακοί στην όλη ιστορία... 
Ετσι δεν έγινε και με την Σερβία ; 

Και με τι φρόνημα να στείλεις τα νειάτα μας να πολεμήσουν, να χύσουν το αίμα τους ; απαξιωσαν πρώτα τις έννοιες της Πατρίδας οι εδώ σφουγκοκωλάριοι ντόπιων αφεντικών προδοτών και ξένων μεγαλοσυμφερόντων, κατάντησαν να θεωρούνται ακροδεξιοί και ύποπτοι ότι "χρυσαυγητίζουν" όσοι  μιλάνε για εθνική ιδεολογία, για πατριδα, για Ελλάδα... 
Εκμηδένισαν το φρόνημα, μας στέρησαν ένα έστω θεμελιώδη τρόπο ζωής, μας έφτασαν στην εξαθλίωση και στην αυτοκτονία ή στην ξενητειά.... 

Και τώρα τι ; Θα πολεμήσουμε κάποιοι, το ξέρω, λιοντάρια πάντα υπάρχουν σε αυτά τα χώματα... οι άλλοι θα λένε "για ποια Ελλάδα ρε γαμώτο ;" 

Τα φωνάζω από το 2010 περίπου...τα έχω ξαναπεί... Δυστυχώς όμως όλο και μεγαλώνουν οι φόβοι από όσα σκαλίζω/μαθαίνω/διαβάζω αντί να αποδεικνύονται υπερβολικοί.  

Μακάρι να είμαι ένας υπερβολικός, ένας ανήσυχος γραφικός που λες και θέλει να σας χαλάσει το καλοκαίρι... Δε θέλω ρε παιδιά... Παρακαλώ να βγω υπερβολικά ανήσυχος. 


Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

Παρουσίαση του βιβλίου μου (ΤΕΛΙΚΟ !!)

Καλημερούδια !

Ενημερωμένη έκδοση για την παρουσίαση ! 

Πρώτα 2 βίντεο : Το ένα είναι απόσπασμα από την εναρκτήριο ομιλία μου και το άλλο απόσπασμα από ένα ευθυμογράφημα μου, το διαβάζει η κόρη του Χριστόφορου, η ηθοποιός Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους. 

Μετά, 40 (!!) φωτό, με μπλόγγερς στη συντριπτική πλειοψηφία τους. Και τη γυναίκα μου, και το γιο μου (η κόρη μου εργάζεται στην Ιταλία, δεν μπορούσε να έρθει). 

Τα βίντεο : Προσέξτε τι λέω στο πρώτο. Γελάστε με το δεύτερο. 


Και οι φωτό. Πατώντας πάνω τους, μεγαλώνουν : 


Τα παιδάκια μου ! 

Πράσινο βέλος αριστερά : Με βοηθητική οθόνη για όσους κάθονται μακριά. Κοκκινο βέλος αριστερά  : ο πολύ καλος μου φίλος, γιατρός ΩΡΛ, Λευτέρης Τσιλιγκιρης.  Από 12 ετών γνωριζόμαστε, με το που πήγαμε Γυμνάσιο. Πάντα δίπλα μου στις σημαντικές στιγμές της ζωής μου, και στα ευχάριστα και στα δύσκολα. 

Γοητευτική Παρουσία, φίλη από παλιά. 

Η μπλογκοπαρέα : Χριστόφορος, Αντιγόνη, εγώ, Κάρυ, Κάκια. Με την Κάρυ, ήταν στις ομορφιές της ! 


Με τον γνωστό ηθοποιό Λάζο Τερζά. Πόντιακό DNA και στους δυό μας ! 

Με τη γυναίκα μου, 39 χρόνια παντρεμένοι, 43 μαζί.. Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια... 


Με την Κάκια, το τσιγγανο-μάνουλο-καζενάκι μου !  


"μη μου κάνεις τέτοιο κεφαλοκλείδωμα άλλη φορά, σαν το προηγούμενο" λέω στην Κάκια. "Θα εκτραπώ !! (λέμε τώρα.... :) Με την Άννα Μαρία την κόρη του φίλου μου του Χριστόφορου. 
..

Με την Αντιγόνη, την ΜΕΓΑΛΗ ΚΥΡΙΑ των blogs Με πειράζει η Κάκια εδώ... Ούτε να πιεί κανείς ! :) 

Αντιγόνη, Κάκια, Κάρυ τα λένε. Μπροστά με το μπλε η αδελφή της γυναίκας μου. 

Ο Χριστόφορος μου κλέβει την Κάρυ... 

....η οποία μετά με αποζημιώνει με ένα φιλί ! 

...για να δεχτεί το πείραγμα του Χριστόφορου στη συνέχεια ! Εγώ... σνομπάρω ! :) 

Πίσω πέφτουν ασπασμοί, εμείς μιλάμε ! 

Τσι Πόπης ! Η Κάρυ κρατά την Κάκια, τον Χριστόφορο κι εμένα που κρατά εμένα ! Μπλογγο-σύνδεση ! Η Αντιγόνη περιμένει να συνδεθεί και αυτή ! Ο κουμπάρος μου (εκτός ιντερνέτ και blog o άνθρωπος, ναι υπάρχουν ακόμα !) προσπαθεί να καταλάβει...

Τώρα τι δείχνει έντρομη η Αντιγόνη σε Κάκια και Κάρυ θα σας γελάσω. Μπροστά με το καλοχτενισμένο μαλλί και τα μπλε ο θε... σόρυ, η αδελφή της γυναίκας μου ήθελα να πώ ! ;) 

Ο γιός μου (δεξιά, με το καφεκόκκινο) με συναδέλφους του. 

Παπαχαραλάμπους, Παυλίδης.... next generation τα λένε !!Με τον Χριτόφορο, τον πατέρα της Αννας Μαρίας. Κάτι μου σέρνει πάλι ! :) Κάρυ η πολυφιλημένη ! Οργίασε στην παρουσίαση ! 

KAΛΛΟΝΗ Η ΑΝΝΑ !! ΕΛΑΜΠΕ !!

Η Αννα με τον μπαμπά της και την Κάκια. 

Ε, δεν έχετε παράπονο ! Πήρατε μια καλή ιδέα ! 

Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ            

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ. ΟΣΟΙ ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ, Η ΤΟΣΟ ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΔΩΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΑΠΟΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ, Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ "ΙΑΝΟΣ"  ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΠΟΛΥ ΣΕ ΑΥΤΟ.                  

ENA ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥ, ΣΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ, ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΣΩΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΚΕΦΑΤΟ "BLOGGERS' CORNER" ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΛΛΟ ΑΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.                     

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ, ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΡΚΕΣΘΕΙΤΕ ΣΕ ΟΣΕΣ ΦΩΤΟ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΣΤΟ FB ΟΙ ΜΠΛΟΓΓΕΡΣ !                 

ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ.                  

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΧΟΜΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ... ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ "ΙΑΝΟΣ" η ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟΝ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟ  (ΕΚΔΟΣΕΙΣ BOOKSTARS, 210-8072643) ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΣΕ 2-3 ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟ, ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΛΙ ΣΕ 2-3 ΜΕΡΕΣ.               

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ !!     

 Και όχι πάλι σε πέντε χρόνια, μη φωνάζετε, το ξέρω !