Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

ΩΡΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Σήμερα (30/3/14) δε θα βάλω όμορφα τοπία. Ούτε θα γράψω κάτι εύθυμο. 

Δυστυχώς το νέο πολυνομοσχέδιο που είναι προς ψήφιση τη Βουλή διαλύει ότι απέμεινε. Θα φέρει για μία ακόμα φορά "τα πάνω κάτω". Αρτοποιοί, φαρμακοποιοί, κτηνοτρόφοι και άλλοι επαγγελματίες, βλέπουν όσα έκαναν με τον ιδρώτα τους να σκορπίζονται. 

Μεγάλες οι επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο. Επαγγέλματα κηρύσσονται σε διωγμό, κόποι μιας ζωής για τους παλιούς, προσδοκίες και όνειρα για τους νεότερους σε αυτούς τους τομείς τινάζονται στον αέρα.

Και όλα αυτά γιατί ;

Οι ξένοι, τα περιβόητα "ξένα αφεντικά" έχουν τεράστια ευθύνη. Ακολουθούν σχέδιο να μας διαλύσουν οικονομικά, ψυχολογικά, να μας κάνουν σκλαβάκια που θα γονατίζουν και θα σκύβουν το κεφάλι για ένα κομμάτι ψωμί.
Θέλουν να μας πάρουν πρώτα ότι έχουμε στις τσέπες μας, ότι αξίζει από τους πλουτοπαραγωγικούς μας πόρους, στο υπέδαφος, στη θάλασσα, στα "φιλέτα" των περιοχών που έχουν μεγάλη τουριστική αξία.
Θέλουν να ρημάξουν την ντόπια παραγωγή και να την αντικαταστήσουν με εισαγόμενες πολυεθνικές από τα εξωτερικό που ήδη έχουν αρχίσει να βάζουν χέρι και ξερογλείφονται για την "μεγάλη μάσα" που θα ακολουθήσει. Θέλουν να διαλύσουν τις ένοπλες δυνάμεις ώστε να μην υπάρχει αντίσταση σε ότι αντεθνικό απεργάζονται.
Σκοπεύουν να υπονομεύσουν τις δυνάμεις ασφαλείας για να αυξήσουν την ανασφάλεια μας.
Προσδοκούν να διαλύσουν την εκπαίδευση για να είμαστε άβουλα πλάσματα που θα συμφωνούν σε ότι λένε και θα ακολουθούμε τυφλά τις προσταγές τους. Χωρίς γνώσεις, χωρίς φρόνημα, χωρίς ιστορία. Να μας σβήσουν το παρελθόν για να μην φωτίζει το μέλλον.
Μας θέλουν με υγεία κλονισμένη που θα μας επιτρέπει να σερνόμαστε όσο μακριά θα επιτρέπουν οι αλυσίδες στα πόδια γιατρών και φαρμακοποιών. Προσπαθούν να αμαυρώσουν τον πολιτισμό μας, να μας "γυρίσουν" από χώρα-ιστορικό παράδειγμα σε χώρα-περιοδικό ποικίλης ύλης που του ρίχνεις μια ματιά και μετά το πετάς.

Αυτά γίνονται εδώ και τέσσερα χρόνια, αυτά συνεχίζονται με το πολυνομοσχέδιο.

Αλλά ΜΗΝ βιαστείτε να αγανακτήσετε μόνο με τους κακούς ξένους.

Δυστυχώς, δεν μας έφταναν όσοι πολιτικοί είναι ανίκανοι και οι ηθικά διαβρωμένοι. Και είναι πολλοί. Κουκουλωμένοι κάτω από το βαρύ πάπλωμα των φιλοδοξιών τους δεν βλέπουν, δεν ακούν. Με επιλεγμένα πλάνα και θολές εικόνες στο μυαλό τους οδηγούν μακάριοι και αδιάφοροι ένα ολόκληρο λαό προς την καταστροφή. Θα είναι και δική τους, δεν το βλέπουν, δεν θέλουν να το βλέπουν. Ελπίζουν σε θαύματα που έχουν δημιουργηθεί για να αισθάνονται άνετα και να επιτελούν χωρίς τύψεις το "θεάρεστο" έργο τους.

Δεν μας έφταναν όσοι δημοσιογράφοι έχουν πουλήσει την ψυχή τους, τη μιλιά τους και την πέννα τους σε αφεντικά μέσα και έξω από την Ελλάδα. Και αυτοί πολλοί είναι. Ναι είναι αυτοί που σας κάνουν να θέλετε να σπάσετε την τηλεόραση, αυτοί που δεν τους αντέχετε πια. Θλιβεροί σφουγγοκωλάριοι, κοιμούνται έξω από την πόρτα των αφεντικών τους, διαμορφώνουν ειδήσεις, διαμορφώνουν πραγματικότητες κατά πως τους βολεύει. Σκοπός τους να μας πείσουν ότι το μαύρο είναι άσπρο, ότι το σκατό είναι φιλέτο. Τους πολλούς τουλάχιστον, αν δεν μπορούν όλους. Πουλάνε ξεδιάντροπα πατρίδα, ιδανικά, ιδέες, ιστορία, αγώνες. Τα πουλάνε στον καλύτερο μειοδότη, έτοιμοι να γλύψουν αύριο εκεί που αποπατούσαν χθες.

Πέρα από όλα αυτά τα αποπλύματα, μερικά από τα "ντόπια αφεντικά" ακολουθούν τον ίδιο δρόμο με τους ξένους δυνάστες μας.

Το μόνο που κατάλαβαν από την κρίση είναι ότι είναι η "χρυσή ευκαιρία" για να φουσκώσουν τα πορτοφόλια τους και τους λογαριασμούς τους στο εξωτερικό. Όσα επί χρόνια ονειρεύονταν για να μας πατήσουν κάτω, όσες αμυντικές γραμμές δεν μπορούσαν να σπάσουν επί δεκαετίες χάρη στους αγώνες μας και το αίμα μας, τώρα τα ποδοπατούν και επελαύνουν νικηφόρα σαν τανκς που περνάνε βροντερά πάνω από οχυρωματικές γραμμές διαλύοντας και σκορπίζοντας ότι υπάρχει από κάτω.

Τι κάνουν ; έχουν έρθει σε συνεννόηση με τους τροϊκανούς και τα αφεντικά τους έξω. Έτσι παρουσιάζεται αυτό που θέλουν οι λίγοι, σαν αναγκαίο μέτρο που που έρχεται δήθεν απ΄έξω για να σωθούν οι πολλοί. Η τρόϊκα δουλεύει πλέον και σαν γωνιακό παραμάγαζο... Βάζει νέους όρους και βαπτίζει ως "νέο απαραίτητο μέτρο" ότι συμφωνήσουν τα ντόπια με τα ξένα αφεντικά. Με το αζημίωτο ; Εσείς τι λέτε ; Απόδειξη δεν έχω αλλά κάνω σκέψεις όπως κάνετε και εσείς...

Τα σκέφτομαι όλα αυτά εγώ ο τίποτα, ο ένας απλός πολίτης αυτού του τόπου. Ο ένας από τους πολλούς. Τα σκέφτομαι και μαυρίζει η καρδιά μου που τα γράφω. Αυτή την "κληρονομιά" αφήνει η γενιά μου στην επόμενη γενιά, την ήδη κατεστραμμένη σε μεγάλο βαθμό. Εμείς οι μεγαλύτεροι προλάβαμε άλλοι λιγότερο κι άλλοι περισσότερο και κάποιες καλές στιγμές. Τους επόμενους σκέφτομαι και μελαγχολώ.

Σήμερα ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο-πολυεργαλείο που θα μας ξεκοιλιάσει και θα μας πετσοκόψει.

Ώρα ευθύνης. Για εκείνους, για μας.

2 σχόλια:

 1. Πέρασα οπως κάνω παντα στους φιλους για ν αφησω τις ευχες μου.Πασχαλινες δεχτείτε ευχες απο την καρδια βγαλμένες,ολες οι μέρες της ζωής σας να είναι αναστημένες.Καλη Ανάσταση και Καλό Πάσχα!!!
  ░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆✿❥░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το φάγαμε και αυτό να'ταν κι'άλλο!
  Να δώ πόσοι θα βρεθούν να τιμωρήσουν με την ψήφο τους
  αυτούς που ρουφούν σταδιακά τις ζωές μας.
  Πολύ φοβάμαι ότι θα τους ξαναψηφίσουν .

  Εν τούτοις μπήκα να σου ευχηθώ
  Χρόνια Πολλά χαρούμενα και ευτυχισμένα!

  Με πολλά Αναστάσιμα φιλιά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή